Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος - Πανναξιακός ΑΟΝ: "Πληγώθηκε" από τις λεπτομέρειες

Νάξος – Πανναξιακός ΑΟΝ: “Πληγώθηκε” από τις λεπτομέρειες

|

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ έβαλε πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό, έχασε με 3-1 σετ αλλά έδειξε ότι σίγουρα θα έχει σύντομα και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο – Τι δήλωσε ο Γιώργος Δερμάτης – Επόμενη αναμέτρηση με τον ΑΟ Θήρας εντός έδρας (20/10) 

«Το ματς σήμερα κρίθηκε στην ποιότητα και την εμπειρία του Παναθηναϊκού. Είναι δύο διαφορετικού τύπου ομάδες. Η μία είναι ομάδα πρωταθλήματος και η άλλη είναι ομάδα αν θα μπει στην οκτάδα ή στα πλέι άουτ. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είχε τον πρώτο λόγο, την κατάλληλη στιγμή έδειξε πυγμή και ωριμότητα και πήρε το αποτέλεσμα. Ο Πανναξιακός προσπάθησε όσο μπορούσε, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και γι’ αυτό παρουσιάστηκε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Ποιος τα αναφέρει αυτά; Μα ο Γιώργος Δερμάτης, ο τεχνικός του Πανναξιακού ΑΟΝ μετά το πέρας της αναμέτρησης χθες το βράδυ με τον Παναθηναϊκό στο Μαρούσι.. Ηττα – δεύτερη για φέτος σε ισάριθμα παιχνίδια – με 3-1 σετ, όμως οι Ναξιώτισσες έδειξαν ότι η αναμέτρηση με τον Αρη στη πρεμιέρα αποτελεί παρελθόν (όσον αφορά την εμφάνιση) και απλά είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουν στην κανονικότητά που έχουμε γνωρίσει.. 

Η ομάδα της Νάξου παρουσιάστηκε πιο έτοιμη, εκμεταλλεύτηκε και λίγο τη χαλαρότητα της οικοδέσποινας και έφτασε μία ανάσα από το να πάρει τον πρώτο της πόντο για φέτος όταν στο 4ο σετ (2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού) ήταν στο 24-24, αλλά η ομάδα του Οικονόμου με περισσότερες λύσεις και πιο έμπειρες αθλήτριες πήρε το σετ (26-24) και τη νίκη… 

Σημείο αναφοράς, η πολύ καλή εμφάνιση της Νικολογιάννη (πήρε σχεδόν 50 επιθέσεις) ενώ στάθηκε στο πλευρό της με την ίδια δύναμη, η μαχητική Λιάγκη, ενώ η νεοφερμένη Βραζιλιάνα Πεϊσότο έδωσε μία ακόμη επιλογή στην Βλάσιτς για να κάνει παιχνίδι ο Πανναξιακός ΑΟΝ…  Οι τρεις αυτές αθλήτριες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και προκάλεσαν ουκ ολίγους πονοκεφάλους στον Οικονόμου που στηρίχτηκε κυρίως στο μπλοκ και το ταλέντο των αθλητριών του μέσα από το βάθος του πάγκου ώστε να αποφύγει τη γκέλα… 

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ φεύγει για μία ακόμη φορά από την έδρα του Παναθηναϊκού χωρίς νίκη, ξεκινάει από αύριο τη προετοιμασία για το Κυκλαδίτικο ντέρμπι με τον ΑΟ Θήρας στη Νάξο (20/10) την ιδια ώρα που ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της Θέτιδας… 

Ας δούμε την ανάλυση του αγώνα μέσα από τη σελίδα της Ομοσπονδίας Βόλεϊ (volleyball.gr) 

“Σχεδόν δύο ώρες χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανναξιακού στον Άγιο Θωμά, με τις πράσινες να παίρνουν στις λεπτομέρειες το τρίποντο με 3-1 σετ.

Η ομάδα της Νάξου, στο ντεμπούτο της Βραζιλιάνας Κλάρις Πεϊσότο έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό και λίγο έλειψε να οδηγήσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Οι πράσινες στο φινάλε του τέταρτου σετ με το σκορ στο 24-24 έβγαλαν χαρακτήρα και με δύο επιθέσεις από τις Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Τζένιφερ Κρος πήραν τη νίκη με 3-1 σετ και πανηγύρισαν το δεύτερό τους τρίποντο στο πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε καλή μέρα πάνω στο φιλέ με 12 μπλοκ (6 η Στεπανένκο), όμως υπέπεσε και σε 29 λάθη. Για την ομάδα του Απόστολου Οικονόμου η Μαργκαρίτα Στεπανένκο ήταν η κορυφαία στην επίθεση με 19 πόντους, με την Μάρετ Γκρόθες να προσθέτει 18 και την Μανωλίνα Κωνσταντίνου 11 ερχόμενη από τον πάγκο. Για τον Πανναξιακό, η Ασημίνα Νικολογιάννη σήκωσε το βάρος στην υποδοχή και στην επίθεση και τελείωσε το παιχνίδι με 40 υποδοχές με μόλις 2 λάθη και 21 πόντους.

Η γνώμη του πάγκου
Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής Παναθηναϊκού Α.Ο.): 
«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πανναξιακού, έπαιξε πολύ καλά, έπαιξε στα όριά της. Εμείς δεν ήμασταν πνευματικά προετοιμασμένοι για αυτό το ματς και όταν όλη η ομάδα δεν είναι πνευματικά προετοιμασμένη την ευθύνη τη φέρω εγώ. Για να κυριαρχήσεις απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους πρέπει να έχεις το σετ, το μπλοκ και την άμυνα. Αν εξαιρέσεις το πρώτο σετ μετά ήμασταν εκτός παιχνιδιού. Το μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι κερδίσαμε, από κει και πέρα πρέπει να βελτιωθούμε πάρα πολύ. Δεν ανησυχώ γιατί είναι μια σεζόν μεγάλη σε διάρκεια και δεν παίρνεις πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο αλλά σίγουρα θα πρέπει να βελτιωθούμε και να φανούμε πιο ανταγωνιστικοί αρχής γενομένης την Τετάρτη με τη Θέτιδα».

Γιώργος Δερμάτης (Προπονητής Πανναξιακού Α.Ο.Ν.): «Το ματς σήμερα κρίθηκε στην ποιότητα και την εμπειρία του Παναθηναϊκού. Είναι δύο διαφορετικού τύπου ομάδες. Η μία είναι ομάδα πρωταθλήματος και η άλλη είναι ομάδα αν θα μπει στην οκτάδα ή στα πλέι άουτ. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είχε τον πρώτο λόγο, την κατάλληλη στιγμή έδειξε πυγμή και ωριμότητα και πήρε το αποτέλεσμα. Ο Πανναξιακός προσπάθησε όσο μπορούσε, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και γι’ αυτό παρουσιάστηκε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Διαιτητές: Μουλά Λ., Χρηστίδης, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Χατζηθωμά, Μαλλιάρη, Γραμματεία: Οικονόμου Δ..

Διακύμανση:
1ο σετ: 7-8, 16-11, 21-17, 25-21
2ο σετ: 8-7, 13-16, 17-21, 22-25
3ο σετ: 5-8, 16-13, 21-17, 25-19
4ο σετ: 7-8, 14-16, 21-20, 26-24

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε καλή μέρα πάνω στο φιλέ με 12 μπλοκ (6 η Στεπανένκο), όμως υπέπεσε και σε 29 λάθη. Για την ομάδα του Απόστολου Οικονόμου η Μαργκαρίτα Στεπανένκο ήταν η κορυφαία στην επίθεση με 19 πόντους, με την Μάρετ Γκρόθες να προσθέτει 18 και την Μανωλίνα Κωνσταντίνου 11 ερχόμενη από τον πάγκο.

Για τον Πανναξιακό, η Ασημίνα Νικολογιάννη σήκωσε το βάρος στην υποδοχή και στην επίθεση και τελείωσε το παιχνίδι με 40 υποδοχές με μόλις 2 λάθη και 21 πόντους.

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 55 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων και του Πανναξιακού προήλθαν από 5 άσσους, 52 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-1 (25-21, 22-25, 25-19, 26-24) σε 112′

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Απόστολος Οικονόμου): Χατζηευστρατιάδου 4 (3/11 επ., 1 μπλοκ), Κρος 9 (8/14 επ., 1 άσσος), Στεπανένκο 19 (12/42 επ., 1 άσσος, 6 μπλοκ), Γκρόθες 18 (14/32 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 80% υπ. – 40% άριστες), Παπαστεργίου, Χαντάβα 5 (5/13 επ., 46% υπ. – 46% άριστες) / Ρόγκα (λ, 55% υπ. – 45% άριστες), Ξηντάρα (λ, 78% υπ. – 56% άριστες), Κωνσταντίνου 11 (10/25 επ., 1 μπλοκ, 59% υπ. – 41% άριστες), Παπαφωτίου, Τσιτσιγιάννη, Μεταξά 4 (3/3 επ., 1 μπλοκ), Καραγκούνη.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο.Ν. (Γιώργος Δερμάτης): Νικολογιάννη 21 (18/49 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 32% άριστες), Πεϊσότο 11 (11/36 επ., 50% υπ. – 44% άριστες), Βλάσιτς 5 (2/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Μητακίδου 3 (3/6 επ.), Καραφουλίδου 3 (2/5 επ., 1 άσσος), Λιάγκη 17 (16/47 επ., 1 άσσος) / Αντωνακάκη (λ, 41% υπ. – 22% άριστες), Βαλληνδρά, Χαιρετάκη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

Μήλος: Ανοιγμα στην Ολλανδική αγορά

Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;

Κυκλάδες – Κέα: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

Απλησίαστες οι Κυκλάδες και το 2024: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες