Νάξος - Ποδηλατάδα: Μία καταπληκτική εμπειρία, 132 συμμετοχές και .. .του χρόνου

Το Γυμνάσιο Βίβλου μας ξάφνιασε ευχάριστα την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοίνωσε την επιθυμία ποδηλατάδας, στα πλαίσια του μαθήματος «κυκλοφοριακής αγωγής». Και χαρήκαμε ακόμη περισσότερο όταν είδαμε 130 και πλέον ποδηλάτες όλων των ηλικιών να δίνουν το παρών στην βόλτα που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου από τις Τρίποδες και κατέληξε στην κεντρική πλατεία «Μανδηλαρά» στη χερσαία ζώνη της Χώρας Νάξου. Χαμόγελα, καλή διάθεση παρά τη κούραση και επιθυμία η δράση αυτή να έχει συνέχεια. Αυτό μας είπε ο Δημήτρης Θεοδοσίου, ο Γυμνασιάρχης στη Βίβλο και όπως τόνισε «τον προσεχή Οκτώβριο θα έχουμε συνέχεια. Το ζήτησαν οι μαθητές και θα το κάνουμε, εάν όλα πάνε καλά. Και θα υπάρχουν διάφορα ακόμη happening ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι». Όμως, οι δράσεις του Γυμνασίου Βίβλου δεν σταματούν Πριν από δύο ημέρες τα παιδιά γύρισαν από τη Σύρο όπου γνώρισαν το κυκλοφοριακό πάρκο που έχει δημιουργηθεί εκεί και ετοιμάζονται για μία ακόμη εκδήλωση, αυτή που έχει σχέση με την ανάδειξη της σημασίας των λωρίδων διέλευσης. Αυτές που οι περισσότεροι από εμάς τις αγνοούμε επιδεικτικά…

Ας δούμε τι αναφέρει η ευχαριστήρια επιστολή από το Γυμνάσιο Βίβλου σχετικά με την Ποδηλατάδα και η οποία φέρει την υπογραφή του Διευθυντή, Δημήτρη Θεοδοσίου: 

"Στις 12 Μαΐου 2019, ημέρα Κυριακή, και ώρα 11:00, το σχολείο μας, Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιεί το τρέχον σχολικό έτος με μαθητές/μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου και με υπεύθυνους καθηγητές τους εκπαιδευτικούς Θεοδοσίου Δημήτρη και Αξαοπούλου Μαρία, πραγματοποίησε ποδηλατάδα από τη Βίβλο στη Χώρα της Νάξου.

Σε αυτήν συμμετείχαν, πέραν των μαθητών / μαθητριών του παραπάνω εκπαιδευτικού προγράμματος, παρά την αρχική ανακοίνωση- πρόσκληση του σχολείου μας  για συμμετοχή ατόμων από 5 έως 85 ετών, άτομα από 5 έως 60 ετών. Ο συνολικός αριθμός ποδηλάτων ήταν 132. Μεταξύ αυτών ήταν ο συνάδελφος εκπαιδευτικός της σχολικής μας μονάδας, κύριος Σιόντας Ζήσης, ο οποίος προσέφερε ποικιλοτρόπως σημαντική βοήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ποδηλατάδας και τον ευχαριστούμε για αυτό.

Οι ποδηλάτες άνω των 10 ετών ξεκίνησαν από τον φούρνο του ‘Λαγογιάννη’ στις Τρίποδες και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της Χώρας, ‘πλατεία Μανδηλαρά’ για μία διαφορετική βόλτα με τα ποδήλατα. Οι μικρότεροι μας φίλοι, κάτω των 10 ετών, ενσωματώθηκαν στην ποδηλατάδα μας έξω από το Κέντρο Υγείας του νησιού.

 Ο καιρός ήταν καλός και όλοι οι συμμετέχοντες/όλες οι συμμετέχουσες χάρηκαν τη δράση αυτή που διενεργήθηκε με πρωτοβουλία του σχολείου μας, υπό τον συντονισμό και την εποπτεία μας.

Με την παρούσα επιστολή, το Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου και ιδιαίτερα, οι ανωτέρω αναφερθέντες υπεύθυνοι της δράσης αυτής εκπαιδευτικοί, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέδραμαν με διάφορους τρόπους στην πραγματοποίηση και στην επιτυχή έκβασή της. Ειδικότερα, ευχαριστούμε:

  1. Τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ. Ν.) για τη συνοδεία με μοτοσυκλέτες στη διαδρομή από τις Τρίποδες στη Χώρα.
  2. Τη Διαγνωστική Νάξου για τη συνοδεία με στελεχωμένο ασθενοφόρο όχημα για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης  ανάγκης.
  3. Τον Πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος της Βίβλου, κ. Σκάρκο Σπύρο, για τη συνοδεία του με αγροτικό όχημα και τη συνδρομή του στη μεταφορά ποδηλάτων.
  4. Τους Διευθυντές/ τις Διευθύντριες των σχολικών μονάδων της Νάξου και τους εκπαιδευτικούς τους για τη στήριξη της παραπάνω δράσης.
  5. Τα σουπερμάρκετ Spar Κουτελιέρης για τη δωρεάν προσφορά εμφιαλωμένου νερού για τους συμμετέχοντες/ τις συμμετέχουσες στην ποδηλατάδα.
  6. Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάξου για τη δωρεάν προσφορά χυμών για τους συμμετέχοντες/ τις συμμετέχουσες στην ποδηλατάδα.
  7. Το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου για τη διάθεση αστυνομικού οχήματος για την ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατάδας.
  8. Το Λιμεναρχείο Νάξου για την παρουσία του στη διοργάνωση.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να δοθεί στους μαθητές/ στις μαθήτριες του σχολείου μας και στους μαθητές/ στις μαθήτριες των άλλων σχολικών μονάδων της Νάξου, καθώς επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες ποδηλάτες /σε όλες τις συμμετέχουσες ποδηλάτισσες. Τους υποσχόμαστε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί τα επόμενα σχολικά χρόνια.

Φωτογραφίες από το Γυμνάσιο Βίβλου και την ιστοσελίδα Real Bike naxos

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News