Νάξος - Portarathlon: Με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς έρχεται ο Darko Pesic

Οι έγγραφές άνοιξαν και ο ένας μετά τον άλλο οι γνωστοί δεκαθλητές δηλώνουν συμμετοχή για παρουσία στο Portarathlon (θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαϊου στη Νάξο) ένα από τα καλύτερα τουρνουά σύνθετων αθλημάτων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε Ευρωπαίκό επίπεδο. Και πρέπει να καταλάβουμε έδω στη Νάξο πόσο σημαντικό είναι έχοντας πλεονεκτήματα όπως καταπληκτικό στάδιο, μικρές αποστάσεις αλλά και παραλίες που μπορεί ένας αθλητής να ξεκουραστεί... 

Χθες ανακοίνωσε τη συμμετοχή του ο Αμερικανός Josue Louis και σήμερα έρχεται ο Μαυροβούνιος Darko Pesic (οι εγγραφές είναι έως την 14η Μαϊου) που ποντάρει στη Νάξο για να φτάσει έως το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες....  Ας δούμε τη σχετική ανακοίνωση 

O Darko Pesic ο κορυφαίος αθλητής του Μαυροβούνιο  στο Portarathlon. 

Ο Darko δήλωσε συμμετοχή στο 3ο Portarathlon καθώς θεωρεί ότι οι συνθήκες στη Νάξο και η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα του αγώνα  θα τον βοηθήσουν πετύχει τον μεγάλο του στόχο, την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Ο κάτοχος του ρεκόρ Μαυροβουνίου στο δέκαθλο και στο έπταθλο αλλά και κάτοχος 12! ρεκόρ της χώρας του σε ατομικά αγωνίσματα θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στο Portarathon και ήδη νιώθει ενθουσιασμένος με την επικείμενη συμμετοχή του.  Έχει αναδειχτεί τρεις φορές βαλκανιονίκης  και δύο φορές βρέθηκε στην πρώτη οκτάδα των Πανευρωπαϊκών Αγώνων κλειστού στίβου.

Μετείχε δύο φορές στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες ανοικτού στίβου και μία φορά στους αγώνες στίβου των γαλλόφωνων χωρών όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.  Το 2017 αναδείχτηκε κορυφαίος αθλητής του στίβου στο Μαυροβούνιο. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 7.846 βαθμοί και μετέχει στο meeting  Portarathlon με στόχο να σημειώσει επίδοση πάνω από τους 8000 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News