Νάξος - Special Olympics: Επίσκεψη εκπροσώπων στον αντιδήμαρχο κο Κατσαρά

Νάξος

 Πέμπτη 5 Μαϊου και στο  Δημαρχείο της όμορφης Νάξου, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τα Special Olympics Hellas στον κ. Κατσαρά Ευάγγελο, οποίος είναι καθ' ύλην Αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Βιομηχανίας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού Νέας Γενιάς. 
 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσαράς Ε. είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την φιλοσοφία και τα προγράμματα των Special Olympics Hellas μέσω του κ. Κωλέττη Ανδρέα, Επικεφαλής Προπονητής Special Olympics Powerlifting Hellas & μέλος της ομάδας των συντονιστών του προγράμματος ‘’Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί!’’, καθώς και του κ. Τσάπατου Στέλιου, ΚΦΑ του ΕΕΕΕΚ Νάξου & Συντονιστής του περιφερειακού προγράμματος Special Olympics Νάξου.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε η αθλήτρια των Special Olympics Hellas Φυρογένη Κωνσταντίνα, η οποία συμμετέχει παράλληλα και στο ‘’Πρόγραμμα Νεαρών Ηγετών Χωρίς Αποκλεισμούς’’.

Τον τελευταίο χρόνο δημιουργήθηκε το περιφερειακό πρόγραμμα Special Olympics Νάξου, με την υλοποίηση δύο αθλητικών προπονητικών προγραμμάτων στα αθλήματα Special Olympics Basket - Unified & Special Olympics Powerlifting – Unified, συνυπάρχοντας στην προπόνηση αθλητές των special οlympics & unified partners. Οι προπονητές των special olympics προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, καθώς και η συμμετοχή των αθλητών είναι Δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ήταν αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, τόσο ο Δήμαρχος κ. Λιανός Δημήτρης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κατσαράς Βαγγέλης και αυτό φάνηκε ακόμη και σήμερα, μιας και προγραμματίζονται περισσότερες δράσεις κυκλαδίτικο νησί & ενδεχομένως σύντομα να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου & των Special Olympics Hellas. 

Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τα Special Olympics και αυτό φαίνεται μέχρι στιγμής εμπράκτως από τους διευθυντές των δύο Ειδικών σχολειών,  από το Γυμναστήριο Genesis που γίνονται οι προπονήσεις του S.O. Powerlifting και από την επιθυμία  του Πανναξιακού ΑΟΚ να βοηθήσει στο S.O. Basket.   

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News