Naxos Trail Race 2019: Η Κατερίνα Σολδάτου θα χορέψει στον αέρα της Νάξου

Η κλεψύδρα έχει αδειάσει για τα καλά… Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα έχουμε το Naxos Trail 2019 και την Κυριακή αρκετοί ήταν οι εθελοντές που επέλεξαν να πάρουν μία γεύση από την… μικρή διαδρομή, αυτή των 11 χιλιομέτρων που φέρει πλέον το όνομα «SEA CHANGE GREEK ISLANDS 11km»… Οι άριστες καιρικές συνθήκες, η θέα από ψηλά και οι συμμετέχοντες έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Η διαδρομή; ξεκινάει από το λιμάνι, διασχίζει τη Γρόττα, ανεβαίνει στη Μονή του Αγίου Χρυσοστόμου, περνάει από τον Άγιο Φωκά, πλησιάζει στα Αγγίδια και επιστρέφει από τον ίδιο δρόμο, διασχίζοντας το κάστρο της Χώρας!

Όμως, τα νέα δεν σταματούν…  Και όπως διαβάσαμε το φετινό φινάλε θα είναι το πιο εκρηκτικό συνάμα δε το πλέον … αέρινο στην βραχύβια ιστορία του Naxos Trail Race. Ο λόγος; Η παρουσία την Κυριακή 21 Απριλίου (ώρα έναρξης στις 14:30 μετά το πέρας των απονομών) της Κατερίνας Σολδάτου… Τι εστί Σολδάτου; Είναι η δημιουργός της ιδέας "Greece has Soul", ένα έργο που αναδεικνύει την Ελλάδα μέσω του εναέριου χορού με πανιά σε μεγάλα ύψη.

# Μας έχει κάνει να κρατήσουμε την ανάσα μας με τα εγχειρήματά της.

# Έχει ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό στο στίβο και τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τον εναέριο χορό σε μεγάλα ύψη εξερευνώντας τις δυνατότητες του σώματος και του μυαλού.

# Έχει συνδεθεί με την πιο extreme εκδοχή της τέχνης του εναέριου χορού, καθώς μέρη όπως η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και το Φαράγγι του Βίκου αποτέλεσαν πεδίο δράσης της.

# Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με το περιβάλλον καθώς προβάλει το βυθό μέσα από τον υποβρύχιο χορό.

Και η οργανωτική επιτροπή του Naxos Trail Race σημειώνει « Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η Extreme Aerial Dance Performer Κατερίνα Σολδάτου (Katerina Soldatou - Greece has Soul) θα είναι μέλος της ομάδας μας στη φετινή διοργάνωση πλαισιώνοντας το πιο όμορφο φινάλε των αγώνων! Σε συνεργασία με την εταιρία Actionseaze θα μας παρουσιάσει εναέριο χορό πάνω από τη θάλασσα με ιστιοπλοικό σκάφος και θα μας δώσει την ευκαιρία να την απολαύσουμε από κοντά!»

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Σολδάτου άρχισε μαθήματα χορού σε πολύ μικρή ηλικία, μετά την επιστροφή της από την Αγγλία, όπου γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα της χρόνια. Είναι κάτοχος διπλωμάτων του συστήματος RAD (Βασιλική Ακαδημία Χορού) στους τομείς του Modern Dance and Jazz, είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της Aerial Yoga και υπήρξε αθλήτρια στίβου. Κατέχει επίσης πτυχίο Μάρκετινγκ από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας, όπου σπούδασε για τέσσερα χρόνια. Η Κατερίνα είναι η ιδρυτής του "Beyond Aerial", της πρώτης σχολής εναέριου χορού στην Ελλάδα, που βρίσκεται στο Κλειστό κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ). Το 2014 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Games of Trust», που αναδείχτηκε μεταξύ των δέκα καλύτερων ταινιών του «Διαγωνισμού του Ιδρύματος Ωνάση», που διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο Ωνάση. Επίσης έχει πρωταγωνιστήσει στο "The End of War", μια ταινία που ψηφίστηκε ως επίσημη ταινία της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Λίγα χρόνια νωρίτερα, η Κατερίνα Σολδάτου επιλέχτηκε και έλαβε μέρος σε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για δασκάλους εναέριου χορού (Aerial Master Class) που δίδαξε η Ana Prada και διοργάνωσε η «Les Recontres De Dance Aerienne» (LRDA) στη Γαλλία.

Είναι η δημιουργός της ιδέας "Greece has Soul" , ένα έργο που αναδεικνύει την Ελλάδα μέσω του εναέριου χορού με πανιά σε μεγάλα ύψη. Το έργο συμβολίζει την εξέλιξη του ατόμου μέσα από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες καθώς και τη μέγιστη σημασία του χαρακτήρα, της τέχνης και της περιβαλλοντικής συνείδησης στις ημέρες μας. Το έργο εμπλουτίζεται με την ανάδειξη ιστορικών μνημείων και τόπων απαράμιλλης ομορφιάς και πρωταγωνιστικό ρόλο έως τώρα έχουν οι γέφυρες.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Naxos Trail Race (http://naxostrailrace.gr) και στην σελίδα της Κατερίνα Σολδάτου (http://www.katerinasoldatou.com