Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάNaxos Trail Race 2019: Η Κατερίνα Σολδάτου θα χορέψει στον αέρα της...

Naxos Trail Race 2019: Η Κατερίνα Σολδάτου θα χορέψει στον αέρα της Νάξου

|

Κυριακή 21 Απριλίου και το φινάλε του Naxos Trail Race 2019 περιλαμβάνει χορό… Η Κατερίνα Σολδάτου θα μας απογειώσει και θα κρατήσουμε την ανάσα μας με τις αέρινες κινήσεις της στο λιμάνι της Νάξου (δείτε video) 

Η κλεψύδρα έχει αδειάσει για τα καλά… Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα έχουμε το Naxos Trail 2019 και την Κυριακή αρκετοί ήταν οι εθελοντές που επέλεξαν να πάρουν μία γεύση από την… μικρή διαδρομή, αυτή των 11 χιλιομέτρων που φέρει πλέον το όνομα «SEA CHANGE GREEK ISLANDS 11km»… Οι άριστες καιρικές συνθήκες, η θέα από ψηλά και οι συμμετέχοντες έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Η διαδρομή; ξεκινάει από το λιμάνι, διασχίζει τη Γρόττα, ανεβαίνει στη Μονή του Αγίου Χρυσοστόμου, περνάει από τον Άγιο Φωκά, πλησιάζει στα Αγγίδια και επιστρέφει από τον ίδιο δρόμο, διασχίζοντας το κάστρο της Χώρας!

Όμως, τα νέα δεν σταματούν…  Και όπως διαβάσαμε το φετινό φινάλε θα είναι το πιο εκρηκτικό συνάμα δε το πλέον … αέρινο στην βραχύβια ιστορία του Naxos Trail Race. Ο λόγος; Η παρουσία την Κυριακή 21 Απριλίου (ώρα έναρξης στις 14:30 μετά το πέρας των απονομών) της Κατερίνας Σολδάτου… Τι εστί Σολδάτου; Είναι η δημιουργός της ιδέας “Greece has Soul”, ένα έργο που αναδεικνύει την Ελλάδα μέσω του εναέριου χορού με πανιά σε μεγάλα ύψη.

# Μας έχει κάνει να κρατήσουμε την ανάσα μας με τα εγχειρήματά της.

# Έχει ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό στο στίβο και τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τον εναέριο χορό σε μεγάλα ύψη εξερευνώντας τις δυνατότητες του σώματος και του μυαλού.

# Έχει συνδεθεί με την πιο extreme εκδοχή της τέχνης του εναέριου χορού, καθώς μέρη όπως η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και το Φαράγγι του Βίκου αποτέλεσαν πεδίο δράσης της.

# Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με το περιβάλλον καθώς προβάλει το βυθό μέσα από τον υποβρύχιο χορό.

Και η οργανωτική επιτροπή του Naxos Trail Race σημειώνει « Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η Extreme Aerial Dance Performer Κατερίνα Σολδάτου (Katerina SoldatouGreece has Soul) θα είναι μέλος της ομάδας μας στη φετινή διοργάνωση πλαισιώνοντας το πιο όμορφο φινάλε των αγώνων! Σε συνεργασία με την εταιρία Actionseaze θα μας παρουσιάσει εναέριο χορό πάνω από τη θάλασσα με ιστιοπλοικό σκάφος και θα μας δώσει την ευκαιρία να την απολαύσουμε από κοντά!»

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Σολδάτου άρχισε μαθήματα χορού σε πολύ μικρή ηλικία, μετά την επιστροφή της από την Αγγλία, όπου γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα της χρόνια. Είναι κάτοχος διπλωμάτων του συστήματος RAD (Βασιλική Ακαδημία Χορού) στους τομείς του Modern Dance and Jazz, είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της Aerial Yoga και υπήρξε αθλήτρια στίβου. Κατέχει επίσης πτυχίο Μάρκετινγκ από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας, όπου σπούδασε για τέσσερα χρόνια. Η Κατερίνα είναι η ιδρυτής του “Beyond Aerial”, της πρώτης σχολής εναέριου χορού στην Ελλάδα, που βρίσκεται στο Κλειστό κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ). Το 2014 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Games of Trust», που αναδείχτηκε μεταξύ των δέκα καλύτερων ταινιών του «Διαγωνισμού του Ιδρύματος Ωνάση», που διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο Ωνάση. Επίσης έχει πρωταγωνιστήσει στο “The End of War”, μια ταινία που ψηφίστηκε ως επίσημη ταινία της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Λίγα χρόνια νωρίτερα, η Κατερίνα Σολδάτου επιλέχτηκε και έλαβε μέρος σε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για δασκάλους εναέριου χορού (Aerial Master Class) που δίδαξε η Ana Prada και διοργάνωσε η «Les Recontres De Dance Aerienne» (LRDA) στη Γαλλία.

Είναι η δημιουργός της ιδέας “Greece has Soul” , ένα έργο που αναδεικνύει την Ελλάδα μέσω του εναέριου χορού με πανιά σε μεγάλα ύψη. Το έργο συμβολίζει την εξέλιξη του ατόμου μέσα από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες καθώς και τη μέγιστη σημασία του χαρακτήρα, της τέχνης και της περιβαλλοντικής συνείδησης στις ημέρες μας. Το έργο εμπλουτίζεται με την ανάδειξη ιστορικών μνημείων και τόπων απαράμιλλης ομορφιάς και πρωταγωνιστικό ρόλο έως τώρα έχουν οι γέφυρες.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Naxos Trail Race (https://naxostrailrace.gr) και στην σελίδα της Κατερίνα Σολδάτου (https://www.katerinasoldatou.com

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες