Νάξος: Υπογραφή για τη μελέτη στατικής επάρκειας των αθλητικών εγκαταστάσεων

Νάξος - γήπεδο

Καιρός δεν ήταν; Ενα χρόνιο αίτημα βρίσκει λύση... Τι θέλουμε να πούμε; Tην εκπόνηση Μελετών Στατικής Επάρκειας Κτιρίων για τις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Νάξου (κλειστό και στάδιο), αλλά και σχολικών μονάδων του νησιού ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  Δημήτρης Λιανός.

Οι μελέτες είναι απαραίτητες προκειμένου οι εγκαταστάσεις να είναι καθ όλα νόμιμες προς χρήση από τους αθλητές και το κοινό. Συνολικός προϋπολογισμός 132.000 ευρώ από ιδιους πόρους και περιμένουμε τις εξελίξεις... 

Η ανακοίνωση με την υπογραφή του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού αναφέρει:

Υπογράψαμε τη σύμβαση για την εκπόνηση Μελετών Στατικής Επάρκειας Κτιρίων, με προϋπολογισμό 132.475,40 €, από ιδίους πόρους.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο έλεγχος και η αποτίμηση της Στατικής Επάρκειας, η Στατική Μελέτη καθώς και η Μελέτη Ανασχεδιασμού και Ενίσχυσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, του Γυμνασίου Τραγαίας και του 1ου Γυμνασίου Νάξου, του ΔΑΚ και του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Ο συστηματικός έλεγχος της στατικής επάρκειας των παλαιών κτιρίων είναι απαραίτητος προκειμένου τα δημοτικά μας κτίρια να λειτουργούν σύμφωνα με τον σύγχρονο αντισεισμικό κανονισμό.

Τα πέντε κτίρια που επιλέχθηκαν θεωρούνται κρίσιμες υποδομές καθώς πρόκειται είτε για σχολικά κτίρια, τα οποία στεγάζουν καθημερινά μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, είτε για γήπεδα, τα οποία χρησιμοποιούνται από πολλούς αθλητές, προσωπικό και λοιπούς επισκέπτες καθημερινά. Η παλαιότητά τους, η έλλειψη αδειών και στατικών μελετών και η διαπιστωμένη ανάγκη λειτουργικής και ενεργειακής αναβάθμισής τους καθιστούν απαραίτητη τη διενέργεια στατικών ελέγχων.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News