Ο Ανδρέας Ψυχογυιός προσκεκλημένος της ΛΕΜΟΝ στη Νάξο!

Ένας τεράστιος αθλητής έρχεται με …. Τις πάντες στο όμορφο νησί μας, να μας υπενθυμίσει ότι η ζωή θέλει ρίσκο, τόλμη, αυτοσυγκέντρωση και πάνω από όλα εγκράτεια.

Ο Ανδρέας Ψυχογυιός, πρωταθλητής και αγωνιζόμενος στο δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο ράλλυ παγκοσμίως, το isle of man, θα βρίσκεται στη Νάξο το Σάββατο 29 Ιουλίου και την Κυριακή 30 Ιουλίου.

Επίτιμος προσκεκλημένος της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕΜΟΝ), θα δώσει μια υπέροχη ομιλία το Σάββατο στο Χαλκί στην κεντρική πλατεία και θα μοιραστεί μαζί μας όλη την πολύτιμη γνώση κι εμπειρία από το χώρο της αθλητικής μοτοσυκλέτας.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας με το σθένος να αγωνίζεται σε αυτό το τόσο επικίνδυνο άθλημα και δη να έχει ήδη 3 επιτυχημένες συμμετοχές στο βιογραφικό του.

dsc_0602.jpg

Τι είναι όμως το Isle of Man?

Το Isle of Man δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως το νησί των γενναίων. Εκεί διεξάγεται κάθε χρόνο, από το 1909, ο απόλυτος αγώνας μοτοσικλέτας, με τους οδηγούς να έρχονται κυριολεκτικά αντιμέτωποι με τα όριά τους και πολλές φορές με τον θάνατο. Σε αυτό τον αγώνα υπάρχει όμως ο ένας και μοναδικός John McGuinness, ο οποίος είναι και ο πολυνίκης του θεσμού.

Το Isle of Man TT ξεχωρίζει από κάθε άλλο αγώνα μοτοσικλέτας, καθώς δεν διεξάγεται σε πίστα, αλλά σε κανονικό, στενό αγγλικό επαρχιακό δρόμο. Οι οδηγοί αναπτύσσουν μέσες ταχύτητες πάνω από 200 χλμ./ώρα, περνώντας ξυστά από πεζοδρόμια, τοίχους και σπίτια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πάρα πολλοί οδηγοί έχουν χάσει τη ζωή τους στο νησί και σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχουν σοβαρά ατυχήματα.
 
Οι μοτοσικλετιστές χαρακτηρίζουν το Isle of Man TT τον καλύτερο αγώνα στον κόσμο, με το MotoGP και την F1 να είναι απλώς βαρετά! Γι’ αυτό και κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες θεατές από κάθε γωνιά της Γης.

Η ΛΕΜΟΝ τιμώντας αυτόν τον υπέροχο αθλητή, διεξάγει μια εκδήλωση προς τιμήν του το Σάββατο και ένα ασυναγώνιστο πάρτι την Κυριακή στο Plaka Watersports στην Πλάκα.

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που συνέβαλλαν καθώς και τη μάχιμη Λέσχη μας που με αυτές τις κινήσεις συμβάλλουν στην διατήρηση αλλά και στήριξη του αθλητικού ιδεώδες στην κοινωνία της Νάξου.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να απολαύσουμε μια διαδρομή του Ανδρέα Ψυχογυιού στο Isle of Man

Με πληροφορίες από το www.zougla.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News