Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟ πιο ψύχραιμος θα… κερδίσει

Ο πιο ψύχραιμος θα… κερδίσει

|

Η Μαριαλένα Αρτακιανού, η διεθνής λίμπερο του ΑΟ Θήρας λίγο πριν την έναρξη του Κυκλαδίτικου ντέρμπι με τον Πανναξιακό στην πρώτη συνέντευξή της μιλάει για την μετακίνησή της από τη Θεσσαλονίκη, για τη ζωή στη Σαντορίνη, το αποψινό (25/10) παιχνίδι στη Νάξο και την πίστη στις δυνατότητες που έχει η ομάδα της 

Μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στον Ηρακλή, η Μαριαλένα Αρτακιανού με τη συμπλήρωση της πρώτης εικοσαετίας στη ζωή της πήρε την απόφαση να …ξενιτευτεί. Άφησε την Θεσσαλονίκη και μετακόμισε στην Σαντορίνη, αναλαμβάνοντας το ρόλο του λίμπερο στη νεοφώτιστη ομάδα. Με πολλές εμπειρίες παρά το νεαρό της ηλικίας της και με θητεία πλέον και στην εθνική ομάδα είναι έτοιμη για το πρώτο ενδοκυκλαδικό της ντέρμπι απόψε (25/10, 18:30) στο ΔΑΚ Νάξου κόντρα στον Πανναξιακό.  Δεν μετάνιωσε ποτέ για την επιλογή της να αφήσει τον Ηρακλή, δηλώνει οπαδός του Ηρακλή (βλ συνέντευξη στο MetroSport λίγο μετά την ανακοίνωση της μετακίνησής της στον ΑΟ Θήρας, αρχές Ιουνίου) και όπως είχε τονίσει « αισθάνομαι ικανοποιημένη για την μεταγραφή μου, γιατί έτσι ανταμείβονται οι κόποι μου. Ευελπιστώ, να πάνε όλα καλά, σε αυτό το νέο μου ξεκίνημα». Ο «Φύλακας άγγελος» της Σαντορίνης λοιπόν μιλάει στο NaxosPress για τη νέα της εμπειρία…

Πως ένιωσες όταν δέχτηκες πρόταση από τον ΑΟ Θήρας;  Ήξερες κάτι για την ομάδα;

«Όταν δέχτηκα την πρόταση από τον Α. Ο . Θήρας ένιωσα μια μεγάλη χαρά καθώς και ικανοποίηση για όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύω. Για την ομάδα είχα ακούσει τα καλύτερα διότι είχα και παλιές συμπαίκτριες και μάθαινα νέα».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αποδεχτείς την πρόταση του ΑΟ Θήρας;

«Ήταν μια ευχάριστη πρόκληση για μένα αυτή η πρόταση εφόσον στα είκοσι μου θα έφευγα πρώτη φορά από το σπίτι μου και ήθελα να το δοκιμάσω. Επίσης όταν έμαθα για τις παίκτριες που θα ερχόντουσαν χάρηκα πάρα πολύ που θα δουλεύουμε μαζί».

Πως είναι η ζωή στο νησί και δε τώρα που αρχίζει να …χειμωνιάζει;

«Η ζωή στο νησί είναι πολύ ωραία. Πολλοί λένε ότι ο πρώτος χειμώνας θα είναι δύσκολος αλλά εμείς εδώ δεν έχουμε έρθει τουρισμό αλλά έχουμε έρθει για δουλειά αυτό είναι που θέλουμε και σιγά σιγά να υπάρχει βελτίωση και ατομική και ομαδική».

Θεωρείς ότι ο ΑΟ Θήρας αποτελεί σκαλί για την συνέχεια της καριέρας σου ή θα λειτουργήσει αρνητικά;

«Θεωρώ ότι ο Α. Ο . Θήρας σύμφωνα με την πολύ δουλειά που έχουμε να κάνουμε με τα κορίτσια μέσα στο γήπεδο θα αποτελέσει σκαλί στη καριέρα μου. Όμως αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο και σιγά σιγά όλα θα γίνουν».

Πως κύλισε η προετοιμασία με δεδομένο ότι δεν είχατε πολλά φιλικά παιχνίδια;

«Μπορεί να μην είχαμε πολλά φιλικά παιχνίδια και αυτό είναι ένα πρόβλημα που φαίνεται μέσα στο γήπεδο όμως θεωρώ ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Το γεγονός ότι είμαστε στο νησί δυσκολεύει τις ομάδες να έρχονται εδώ για φιλικά όμως εμείς προσπαθούμε και δε το βάζουμε κάτω».

Πως σε έχει αποδεχτεί (όπως και τις άλλες συμπαίκτριες σου) η κοινωνία του νησιού;

«Η κοινωνία του νησιού εμένα και τις συμπαίκτριες μου μας έχει αποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο. Όλος ο κόσμος είναι πολύ ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι η ομάδα είναι πρώτη χρονιά στην Α1 και εμείς θα προσπαθούμε κάθε φορά να τους παρουσιάζουμε ένα όμορφο θέαμα μέσα στο γήπεδο αλλά και όσο πιο πολλές νίκες μπορούμε».

 

Πως περιμένεις απόψε την ατμόσφαιρα στο ΔΑΚ καθότι μιλάμε για τοπικό ντέρμπι? 
«Περιμένω το γήπεδο να έχει πολύ κόσμο και να υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα. Επίσης θέλω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να το ευχαριστηθούμε όλοι. Θεωρείται τοπικό ντέρμπι και αυτό αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για εμάς τις αθλήτριες ώστε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων μας».

Πόσο σας έχει επηρεάσει η ήττα από την ΑΕΚ καθότι σχεδόν σε όλο το παιχνίδι ήσασταν ανταγωνιστικές;

«Ο αγώνας με την ΑΕΚ έχει τελειώσει και πέρασε στο παρελθόν. Σίγουρα στεναχωρηθήκαμε, όμως τώρα έχουμε ένα νέο παιχνίδι μπροστά μας και πρέπει να συγκεντρωθούμε σ’ αυτό. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και αυτό θα πρέπει να έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας».

Τι πρέπει να αποφύγετε σε σχέση με τον πρώτο αγώνα ώστε να φύγετε νικήτριες;

«Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς και είμαστε προετοιμασμένες για όλα. Πιστεύω πως αν παίξουμε καλά και αποφύγουμε κάποια λάθη που έγιναν στην πρεμιέρα, τότε ίσως φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τη νίκη».

Ποιο θα είναι το κλειδί για να φτάσει η ομάδα του ΑΟ Θήρας στη νίκη

«Ίσως το κλειδί για τη νίκη να είναι η «ψυχολογία», καθώς στις γυναίκες παίζει μεγάλο ρόλο. Θεωρώ ότι όποια ομάδα παίξει καλύτερα και είναι πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία και ακολουθήσει την τακτική της θα κερδίσει».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες