Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟχι έτσι ...Πανναξιακέ (+stats)

Οχι έτσι …Πανναξιακέ (+stats)

|

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μετά από τη σεζόν 2010-11, με τις “πράσινες” να επικρατούν 3-2 σετ του μαχητικού Πανναξιακού

Όχι … έτσι. Όχι με τέτοιο τρόπο. Ο αθλητισμός είναι άδικος μερικές φορές… Ο Πανναξιακός έφτασε μία ανάσα από τη 2η παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έχοντας απέναντί του τον Παναθηναϊκό αλλά δεν μπόρεσε στο τέλος και έχυσε τη καρδάρα. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 σετ σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ και ανατροπές που κράτησαν ακόμη και τα …μωρά ξάγρυπνα και στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει εκτός θεαματικού απροόπτου τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, ο Πανναξιακός παίρνει το δρόμο της επιστροφής και ανανεώνει το ραντεβού του με τον Παναθηναϊκό τη Μεγάλη Τετάρτη στα πλέι οφ του πρωταθλήματος με στόχο το τελικό… Ο Πανναξιακός προηγήθηκε με 1-0 σετ, γύρισε από το 1-2 που βρέθηκε να χάνει (2-2) και στο τάι μπρέικ προηγήθηκε με 4-0 και 8-5 αλλά η φανέλα του Παναθηναϊκού αποδείχτηκε τελικά πολύ βαριά και τα κορίτσια του Ρούση για 8η φορά βρίσκονται σε τελικό κυπέλλου…

Μεγάλα σερί, λίγο… βόλεϊ

Ο Πανναξιακός ξεκίνησε με ένα γρήγορο 6-0 δημιουργώντας πρόβλημα στην υποδοχή του Παναθηναϊκού με τα σερβίς Τσέσλιαρ, έχοντας τη Τσβετάνοβα να πατάει καλά στην επίθεση. Οι «πράσινες» μπήκαν μουδιασμένα στο σετ και τον πρώτο πόντο πήρε η Γκούζου κάνοντας το 10-1 σε πρώτο χρόνο.

Η ομάδα του Ρούση άρχισε να ζεσταίνεται και με δυο μπλοκ από Μερτέκη-Γκούζου αλλά και άσο της Τσίμα άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά 11-5 με την αρχηγό του Παναθηναϊκού να ακολουθεί την τακτική στο σερβίς και να κάνει ζημιά στην υποδοχή των τυπικά γηπεδούχων, παράλληλα με τη Γκούζου που έπιανε τις αντίπαλες στο μπλοκ για να φτάσουμε στο 11-9 και την Τσβετάνοβα να δώσει «ανάσα» στον ΠΑΟΝ (12-9). Η Σαλούστρου με δυο σερί άσους έκανε το 15-9 για να γράψει το σκορ 16-12 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (χαμένο σερβίς Γκούζου). Οι παίκτριες του Πετρόφ ανέβασαν και πάλι το δείκτη του σκορ με άσο της Τοτσίδου (18-13), ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει άλλη ανατροπή ενώ η Τσβετάνοβα επιθετική αιχμή του δόρατος για τη νησιωτική ομάδα τελείωσε το πρώτο σετ 25-18.

Ισοπαλία και ξανά στην εκκίνηση

Και μετά την αποθέωση των σερί του πρώτου σετ, στο δεύτερο παίχτηκε βόλεϊ με τις δυο ομάδες σε φάσεις διαρκείας και τον Παναθηναϊκό να συνέρχεται αισθητά σε σχέση με το υποτονικό ξεκίνημα. Νε την Τσίμα οι «πράσινες» έφτασαν πρώτες στο α΄ τεχνικό τάιμ με 6-8 με τη διαφορά να αυξάνει +5 (8-13) αλλά τον Πανναξιακό να επιστρέφει και με άσο της Εμμανουηλίδου να μειώνει στον πόντο και λάθος των φιλοξενουμένων να φέρνει το ματς στα ίσα. Η ομάδα του Ρούση πέρασε και πάλι μπροστά με την Τσίμα ενώ με τη Βίλκου να είναι «ζεστή» στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός με δυο σερί πόντους της Ρουμάνας διαγώνιας έφτασε στο 14-18. Οι γηπεδούχες και πάλι «απάντησαν» με την Τσβετάνοβα να βάζει υπογραφή σε τρεις συνεχόμενους πόντους για το 18-18. Με ανεβασμένη επίθεση οι «πράσινες» και επιλογές από την Πατσέκο χάρη στην καή υποδοχή, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στους τελευταίους πόντους του σετ με την πασαδόρος από τη Βενεζουέλα να έχει καθαρό μυαλό να παίρνει με δυο πόντους από επίθεση και μπλοκ για το 21-24 και να τελειώνει με πλασέ για το 22-25 (1-1).

Με ομαδικότητα απέναντι στην Τσεβετάνοβα

Το καθοριστικό τρίτο σετ ξεκίνησε ισσοροπημένα για τις δυο ομάδες στο σκορ, με την ομάδα της Νάξου να συνεχίζει να κερδίζει πόντους από το «πολυβόλο» Τσβετάνοβα και τον Παναθηναϊκό από την άλλη να έχει τις Τσίμα, Καββαδία και Μερτέκη στη συγκομιδή πόντων. Ο Πανναξιακός έφτασε πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7 από την Γιόβιτς. Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο με την ομάδα των Κυκλάδων να φτάνει πρώτη και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-15) μετά από τριπλό μπλοκ (Τσέσλιαρ, Εμμανουηλίδου, Διώτη στην Τσίμα).  Ο Παναθηναϊκός με άσος της Χρήστου που πέρασε στη θέση της Γκούζου, άουτ της Τσβετάνοβα καιεπίθεση της Βίλκου πήρε για πρώτη φορά +3 προβάδισμα στο σετ με 18-21. Με τις «πράσινες» να κρατάνε μικρό προβάδισμα (21-23) και η Τσβετάνοβα να μειώνει σε 22-23 αλλά να χάνει το σερβίς για το 22-24. Ο Παναθηναϊκός χάνει το σετ μπολ με την Τσίμα να καρφώνει άουτ και τη Διώτη να ισοφαρίζει σε 24-24. Η Τσίμα με επίθεση γράφει το 24-25 για να έρθει στην επόμενη φάση η Γκούζου να μπλοκάρει την Τσβετάνοβα για το 1-2 σετ (24-26).

Μπλακ άουτ και 2-2 για τον ψυχωμένο ΠΑΟΝ

Ο Πανναξιακός δεν τα παρατούσε και μπήκε δυναμικά στο τέταρτο σετ, φτάνοντας με την Εμμανουηλίδου στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-5). Ο Ρούσης βλέποντας την αδράνεια της ομάδας του πέρασε την Παπαδοπούλου και τη Χρήστου στο ματς ανακατεύοντας την τράπουλα. Η διαφορά ωστόσο άνοιξε πολύ με την υποδοχή τους Παναθηναϊκού να παθαίνει «μπλακ άουτ» και τις Ναξιώτισσες να φτάνουν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άου με 16-7. Η «ρώσικη ρουλέτα» των πόντων δεν απεφεύχθη με την ομάδα του Πετρόφ να ισοφαρίζει σε 2-2 σετ (25-17).

Ανατροπή στην ανατροπή και ο ΠΑΟ στον τελικό

Ο Πανναξιακός μπήκε καλύτερα στο τάι μπρέικ με 4-0 σετ με την Τσβετάνοβα αλλά και την Τοτσίδου να ηγούνται και να παίρνουν την ψυχολογία με το μέρος τους (6-2). Η Χρήστου πήρε άσο για το 6-3 (είχε περάσει στη θέση της Γκούζου) και η Καββαδία μείωσε εκ νέου για το 6-4 αλλά η Εμμανουηλίδου ήταν εκεί για το 7-4 αλλά η Γιόβιτς δεν ήταν… για τον Πανναξιακό που έχασε το σερβίς 7-5 με την πρώτη διαιτητή να χρεώνει με αυστηρή απόφαση την Καββαδία για διπλή μπαλιά 8-5. Ίδια απόφαση και για τον Πανναξιακό για διπλή μπαλιά και την Τσίμα να μπλοκάρει τη Διώτη για το 8-7 για να έρθει η ισοφάριση από την Καββαδία με 8-8. Η Διώτη κάρφωσε άουτ για το 8-9 αλλά και το 8-10 με τον Πετρόφ να περνάει τη Γιόβιτς στη θέση της. Η Μερτέκη έχασε το σερβίς για το 9-10 και η Καββαδία σε πρώτο χρόνο έκανε το 9-11. Η Τσίμα έκανε το +3 για τον ΠΑΟ (10-13), η Τσβετάνοβα μείωσε σε 11-13. Η Διώτη κάρφωσε άουτ για το 12-14 και η Τσβετάνοβα δεν μπόρεσε να μειώσει εκ νέου αφού κάρφωσε άουτ με τον Παναθηναϊκό να περνάει πανηγυρικά στον τελικό κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή για το 3-2 (12-15)

Τάδε έφη…

Πετρόφ (Πανναξιακός): «Ήταν ένα τρελό παιχνίδι σήμερα. Κάναμε όλα τα  λάθη του αγώνα στο τάι μπρέικ και τα οποία τα πληρώσαμε. Έτσι είναι το βόλεϊ. Έτσι είναι οι αγώνες. Στον τελικό το ματς θα είναι 50-50» ενώ για τον τελικό δήλωσε: «Περιμένω ένα κλειστό ματς με πολύ πίεση και άγχος. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα κατακτήσει το κύπελλο».

Ρούσης (Παναθηναϊκός): «Στόχος μας σε κάθε ματς είναι να μην τα παρατάμε και να παίζουμε ήρεμα. Αυτό κάναμε και σήμερα. Είμαστε ευχαριστημένοι που επιστρέψαμε στον τελικό μετά από τέσσερα χρόνια. Ήταν δική μου επιλογή να αφήσουμε το τέταρτο σετ. Παραλίγο να μας στοιχίσει αυτό γιατί μπήκαμε χωρίς ρυθμό. Ευτυχώς στα τάι μπρέικ παρουσιαστίκαμε πιο φρέσκοι. Στον τελικό θα παίξουμε επίσης με πίστη και παθος απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα που γνωριζόματε αρκετά καλά. Το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες και οποιος κάνει τα λιγότερα λάθη»

Τα σετ: 25-18, 22-25, 24-26, 25-17, 12-15
Πανναξιακός (Πετρόφ) Σαλούστρου 9 (2/6 επ., 4 άσοι, 3 μπλοκ), Γιόβιτς 9 (5/22 επ., 1 άσο 3 μπλοκ, 45% υπ. – 27% άριστες), Τσέσλιαρ 1 (1 άσο), Τοτσίδου 11 (5/35 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ, 45% υπ. – 36% άριστες), Εμμανουηλίδου 15 (9/18 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ), Τσβετάνοβα 32 (28/65 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Κελεσίδου –λ (68% υπ. – 50% άριστες) / Κιουτσιούκη, Διώτη 10 (8/34 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 69% υπ. – 56% άριστες), Πολίτη.
Παναθηναϊκός (Ρούσης) Γκούζου 6 (2/12 επ., 4 μπλοκ), Καββαδία 8 (5/9 επ., 3 μπλοκ), Μερτέκη 15 (13/45 επ., 2 μπλοκ, 23% υπ. – 16% άριστες), Βίλκοηυ 17 (13/41 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Τσίμα 15 (11/52 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 36% υπ. – 36% άριστες), Πατσέκο 4 (3/7 επ., 1 μπλοκ), Ρόγκα –λ (56% υπ. – 39% άριστες) / Γιαννακοπούλου, Χρήσου 2 (2 άσοι), Παπαδοπούλου, Μεταξά 2 (2/2 επ.)

Πηγή: volleyplanet.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν