Οι Αμερικανοί επενδύουν στον Πύρρο Δήμα (!!!)

Οι Αμερικανοί αποφάσισαν να... εκμεταλλευτούν τις γνώσεις του Πύρρου Δήμα, δίνοντας του τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή της Ομοσπονδίας τους στην Άρση Βαρών. Όπως ανακοινώθηκε από την αμερικάνικη ομοσπονδία άρσης βαρών, ο Πύρρος Δήμας θα αναλάβει τεχνικός διευθυντής στα μέσα του 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομοσπονδίων των ΗΠΑ, θα παρέχει κάθε στήριξη στον Δήμα προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Στις αρμοδιότητες του, εκτός από ειδικός σύμβουλος του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, είναι και η συνδρομή στην ανίχνευση ταλέντων, την ανάπτυξη του αθλήματος στις ΗΠΑ, την εκπαίδευση των προπονητών αλλά και την εύρεση χορηγών χρησιμοποιώντας το όνομα θρύλο για την άρση βαρών, παγκοσμίως. Επίσης ο Δήμας θα αποτελεί και το σύνδεσμο των ΗΠΑ στην παγκόσμια ομοσπονδία, της οποίας ο ίδιος είναι μέλος του ΔΣ.

Σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της Ολυμπιακής επιτροπής των ΗΠΑ, ο Δήμας ανέφερε: «Είμαι ενθουασιαμένος με την προοπτική της συνεργασίας με την αμερικάνικη ομοσπονδία, Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα να μου δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρω στην κορυφαία αθλητική δύναμη του κόσμου, στο άθλημα το οποίο αγαπώ. Ελπίζω να μπορέσω να μεταδώσω το πάθος μου και την εμπειρία σε νεότερους πρπονητές και αθλητές. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στην ομοσπονδία των ΗΠΑ για την επιστοσύνη. Έχουμε ένα κοινό όραμα για να υλοποιήσουμε« τόνισε το 44χρονος Δήμας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών των ΗΠΑ, Φιλ Άντριους δήλωσε. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχουμε στην ομάδα μας τον Πύρρο που αποτελεί μια από τις πιο σεβαστές προσωπικότητες παγκοσμίως στο χώρο της άρσης βαρών. Όχι μόνο λόγω των αθλητικών του επιτευγμάτων, αλλά και για τη συνεισφορά του στο αθλημα γενικότερα. Πιστεύω ότι ο Πύρρος θα μας δώσει τεράστια ώθηση στο τεχνικό κομμάτι και θα μας βοηθήσει να γίνουμε μια από τις κορυφαίες δυνάμεις στον κόσμο».

Πηγή: Newsit.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News