Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΟλοκληρώθηκε το Hellenic Match Racing Tour

Ολοκληρώθηκε το Hellenic Match Racing Tour

|

Από τις 2 έως τις 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση της ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης Hellenic Match Racing Tour με τους κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους να δίνουν δυνατές μάχες με φόντο τη χώρα της Άνδρου.

Το υψηλό επίπεδο των αγωνιζομένων, οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, το όμορφο σκηνικό και η ζεστή φιλοξενία του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, συνέβαλαν στο όμορφο αποτέλεσμα, αντάξιο της πλούσιας ναυτικής ιστορίας του τόπου.

Την Παρασκευή 2 Μαΐου οι οκτώ ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα συγκεντρώθηκαν στη χώρα της Άνδρου για την έναρξη της προκριματικής φάσης του δεύτερου σταθμού του Hellenic Match Racing Tour. Οι απαιτητικές καιρικές συνθήκες οδήγησαν τις ομάδες σε δυνατές μονομαχίες, όπου ρόλο έπαιζε και η παραμικρή λεπτομέρεια καθώς ο άνεμος  άλλαζε διεύθυνση και ένταση στον αγωνιστικό στίβο. Το τέλος της πρώτης ημέρας βρήκε στην κορυφή του πίνακα κατάταξης τις ομάδες του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου “Ελληνική Αστυνομία”και του Στρατή Ανδρεάδη “Dark ‘n Stormy” που με εξαιρετικό ξεκίνημα σημείωσαν 4 νίκες, δείχνοντας αποφασισμένες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό του αγώνα της Πάρου.

Η δεύτερη ήμερα των αγώνων βρήκε τις ομάδες να κορυφώνουν τις προσπάθειές του καθώς οι δύο πρώτες ομάδες του πίνακα κατάταξης μετά το τέλος των προκριματικών περνούσαν απευθείας στους ημιτελικούς, ενώ οι ομάδες που θα καταλάμβαναν τις θέσεις 3-6 θα διασταυρωνόντουσαν σε μεταξύ τους μονομαχίες, με τους νικητές αυτών να συμπληρώνουν την τελική τετράδα. 

 

Η έμπειρη ομάδα “Dark ‘n Stormy” του Στρατή Ανδρεάδη κατάφερε να ολοκληρώσει την προκριματική φάση αήττητη με εντυπωσιακό σκορ 7-0 και να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς, με την ομάδα της “Ελληνικής Αστυνομίας” του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου, ύστερα από εξαιρετική απόδοση, να είναι η έτερη ομάδα που κέρδισε την απευθείας πρόκριση. Οι άλλες δυο θέσεις κρίθηκαν ύστερα από δυνατές μάχες, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Παναγιώτη Μάντη να επικρατεί της ομάδας της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου 2-0 και την ομάδα Ursa Minor να καταφέρνει τελικά να επιβληθεί δύσκολα της ομάδας του Θεόδορου Τσουλφά με 2-1, σε μία μονομαχία επανάληψη του τελικού της Πάρου, που ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής.

Στα ημιτελικά που ακολούθησαν, η 1η ομάδα της κατάταξης – “Dark ‘n Stormy” του Στρατή Ανδρεάδη – αξιοποιώντας το προνόμιο επιλογής αντιπάλου που είχε, επέλεξε να μονομαχήσει με την νικήτρια ομάδα της πρώτης φάσης του HMRT – Ursa Minor- αποβλέποντας στην μείωση της μεταξύ τους βαθμολογικής διαφοράς. Έτσι, το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, που προέκυψε αυτόματα, ήταν αυτό των ομάδων της “Ελληνικής Αστυνομίας» και της “VMG Team”.

ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Dark ‘n Stormy (Στρατής Ανδρεάδης)     vs     Ursa Minor (Ιάσονας Σπανομανώλης)

Hellenic Police (Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος)     vs     VMG Team (Παναγιώτης Μάντης)

*στους τελικούς προκρίνεται η ομάδα που θα σημειώσει 2 νίκες

Οι ομάδες των Στρατή Ανδρεάδη και Παναγιώτη Μάντη έδειξαν εξαρχής τις διαθέσεις τους και με εξαιρετική απόδοση σημείωσαν 2 συνεχόμενες νίκες εξασφαλίζοντας την είσοδό τους στον μεγάλο τελικό.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Dark ‘n Stormy (Στρατής Ανδρεάδης)     vs     VMG Team (Παναγιώτης Μάντης)

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Hellenic Police (Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος)     vs     Ursa Minor (Ιάσονας Σπανομανώλης)

Στον μεγάλο τελικό η ομάδα “VMG Team” του Παναγιώτη Μάντη ξεκίνησε εξαιρετικά σημειώνοντας 2 συνεχόμενες νίκες αναγκάζοντας την ομάδα “Dark ‘n Stormy” να σημειώσει τις πρώτες της ήττες στη διοργάνωση.  Ιδανικό ξεκίνημα και για τον Ιάσονα Σπανομανώλη που με το ίδιο σκορ 2-0 ήθελε μόνο μια νίκη έναντι του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου για να βρεθεί στην 3η θέση του αγώνα. Τελικά, ο μεγάλος και ο μικρός τελικός έληξαν με το ίδιο σκορ 3-0 βρίσκοντας την ομάδα “VMG Team” του παγκόσμιου πρωταθλητή Παναγιώτη Μάντη να πανηγυρίζει τη νίκη στον αγώνα της Άνδρου. Ο Στρατής Ανδρεάδης και η ομάδα του δεν κατάφεραν να κρατήσουν την εξαιρετική τους απόδοση με μικρά λάθη να τους οδηγούν στη 2η θέση, ενώ ο Ιάσονας Σπανομανώλης και η “Ursa Minor” ανεβάζοντας απόδοση βρέθηκαν στην τρίτη θέση. Χαμένος της τελικής φάσης ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος και η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν κατάφερε να πλασαριστεί στα μετάλλια παρά την πολύ καλή εμφάνιση.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΔΡΟΥ

1. VMG TEAM – Παναγιώτης Μάντης

2. DARK ‘N STORMY – Στρατής Ανδρεάδης 

3. URSA MINOR – Ιάσονας Σπανομανώλης

4. HELLENIC POLICE – Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος

 

Ο μεγάλος τελικός της τελευταίας φάσης του “Hellenic Match Racing Tour” θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα με τους κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους να δίνουν ακόμη μια φορά το παρόν.

 

Μετά από τα 2 πρώτα event η συνολική κατάταξη έχει ως εξής:

 

 

ΟΜΑΔΑ

ΠΑΡΟΣ

ΑΝΔΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ

1.

VMG TEAM

– Παναγιώτης Μάντης

6

8

14

2.

URSA MINOR

– Ιάσονας Σπανομανώλης

8

6

14

3.

DARK ‘N STORMY

– Στρατής Ανδρεάδης

5

7

12

4.

TSOULFAS SAILING TEAM

– Θεόδωρος Τσουλφάς

7

4

11

5.

HELLENIC POLICE

– Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος

4

5

9

6.

HELLENIC WIND

– Σοφία Μπεκατώρου

3

3

6

7.

DUENDE

– Μ. Χ. Κοντογιαννοπούλου

2

2

4

8.

JOLLY

– Jurek Strzemiecki

1

1

2

Η Άνδρος φιλοξένησε το “Hellenic Match Racing Tour” χάρη στην πολύτιμη συμβολή και εμπειρία του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, ο οποίος, από τότε που ιδρύθηκε το 1957, έχει οργανώσει πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων με κορυφαίο γεγονός το Διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα Άνδρου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1967.

Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία SETEL HELLAS (η κορυφαία Ελληνική εταιρία διεθνούς βεληνεκούς στην εφαρμογή λύσεων και καινοτόμων προϊόντων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τη ναυτιλία), ενώ πολύτιμη είναι η υποστήριξη από την Golden Star Ferries και την CMP Hellas – αντιπρόσωπο στην Ελλάδα των ναυτικών χρωμάτων Chugoku.

Το Hellenic Match Racing Tour είναι μια πρωτοβουλία της Icarus Sailing Media με την υποστήριξη τουΕΟΤ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.  Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας IcarusSailing Media με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα