Παίζει τη χρονιά

Μία ακόμη αναμέτρηση με τον ίδιο αντίπαλο… Ο Πανναξιακός με τον Παναθηναϊκό έχουν δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό ζευγάρι, τόσο στο κύπελλο (βλ ημιτελικό) όσο και στο πρωτάθλημα (βλ πλέι οφ). Η αναμέτρηση της 15ης Απριλίου (18:00, NERIT Plus) είναι η 5η την τρέχουσα περίοδο με τον Παναθηναϊκό στις τέσσερις πρώτες αναμετρήσεις να έχει ρεκόρ 3-1 νίκες, δύο στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο. Ο Πανναξιακός θέλει αυτή τη φορά να πάρει τη νίκη για να μπορέσει το ερχόμενο Σάββατο να διεκδικήσει τη πρόκρισή του στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του… Πόσο εύκολο είναι αυτό; Με βάση την εικόνα του πρώτου ημιτελικού τη περασμένη Μεγάλη Τετάρτη όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 όχι. Με βάση την εικόνα του πρωταθλήματος στο δεύτερο γύρο όπου νίκησε στη Νάξο με 3-1 σετ ναι. Με βάση την εικόνα του ημιτελικού στο κύπελλο, όπου κέρδισε ο Παναθηναϊκός με 3-2 μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι όλα είναι ανοιχτά. Διαλέγουμε και παίρνουμε. Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχοντας στη τσέπη του το 1-0 του πρώτου αγώνα και τον 3ο αγώνα (εάν χρειαστεί) στην έδρα του είναι χαλαρός και παίζει με σχετική άνεση… Από την άλλη ο Πανναξιακός ξέρει ότι βρίσκεται με τη πλάτη στο τοίχο και είναι η ώρα των αποδείξεων. Θα τα καταφέρει;

Ο Ατάνας Πετρόφ μιλώντας στην ιστοσελίδα volleyball.gr περιμένει ένα διαφορετικό παιχνίδι τονίζοντας «Πρέπει να το κερδίσουμε, παίζουμε στην έδρα μας κάτι που σημαίνει ότι περιμένουμε ότι οι φίλαθλοί μας θα μας υποστηρίξουν και θα μας βοηθήσουν ώστε να πετύχουμε το στόχο μας. Η ψυχολογία των αθλητριών είναι σε καλό επίπεδο, δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τραυματισμούς και έχουμε αφήσει πίσω μας τα προηγούμενα παιχνίδια. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η ψυχολογία καθότι θέλουμε ένα δυνατό ξεκίνημα που να βάλει και την εξέδρα ακόμη πιο έντονα στο παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω ότι οι αθλήτριες μου θα έχουν θετική προσέγγιση και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να πάρουμε τη νίκη. Και στον αγωνιστικό τομέα το σέρβις και η υποδοχή όπως έχουν δείξει έως τώρα είναι τα σημεία αναφοράς στις συναντήσεις μας με τον Παναθηναϊκό». Να σημειώσουμε ότι λόγω τραυματισμού δεν θα αγωνιστεί η Πολίτη και στη θέση της θα εμφανιστεί η Ναξιώτισσα – έρχεται από τις κορασίδες – Μαυρομμάτη.

Χωρίς προβλήματα αναχώρησε για την Νάξο και η ομάδα του Παναθηναϊκού (σ.σ. έκανε τη πρώτη της προπόνηση το απόγευμα της Τρίτης) με τον Γιώργο Ρούση να περιμένει: «ένα ακόμη σκληρό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι οποίες έχουν δείξει ότι είναι ισοδύναμες, ενώ πλέον ξέρουν καλά η μία την άλλη. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε φυσικά να κάνουμε το 2-0 και να τελειώσουμε την υπόθεση πρόκριση από αύριο, αλλά το άγχος θα το έχει η Νάξος και όχι η δική μου ομάδα».