Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟ: «Ανατριχίλα για ''Μπάρτσα'', σεβασμός για Τσεσμελή, δέος για Ελευθερίου».

Πανναξιακός ΑΟ: «Ανατριχίλα για ”Μπάρτσα”, σεβασμός για Τσεσμελή, δέος για Ελευθερίου».

|

Πως αλήθεια κατάφεραν οι διοικούντες του Πανναξιακού ΑΟ να κλείσουν σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της ομάδας είναι άξιο αναφοράς; … Ελευθερίου, Κληρονόμος και Τσεσμελής τα τιμώμενα  πρόσωπα και το πικάρισμα του Βασίλη Φλεριανού που σίγουρα θα το θυμόμαστε για αρκετό καιρό (δείτε τα βίντεο με προσοχή) 

Αυτοί που τον αγαπούν λένε ότι ο Πανναξιακός είναι ιδέα, είναι ιστορία, είναι ένας ζωντανός θρύλος για τις Κυκλάδες, ενώ αυτοί που φορούν τη φανέλα του γνωρίζουν καλά από το πρώτο άγγιγμα της το ειδικό βάρος που φέρει.

Του Σπύρου Μάκαρη (sportcyclades.gr)

Για πολλούς μπορεί τα παραπάνω να μην λένε και πολλά, αλλά για εμάς που έχουμε ζήσει από κοντά παίκτες και παράγοντες όπως οι Γιώργος Κληρονόμος (Μπάρτσας), Γιάννης Ελευθερίου και φυσικά την ”ψυχάρα” τον Μάριο τον Τσεσμελή, έρχονται στο μυαλό μας πολλές αναμνήσεις… Τότε που το ποδόσφαιρο ήταν άλλο, τότε που τα πόδια μάτωναν στο ξερό γήπεδο του Πατεράδου (σήμερα ΔΑΚ Νάξου).

Συγκίνηση και μνήμες

Αυτοί λοιπόν την ζωντανή ιστορία θέλησε να τιμήσει ο Πανναξιακός στην πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 14/2 στο Café Barcode, ιδιοκτησίας του ποδοσφαιριστή του Νίκου Στρατούρη.

Τιμητική πλακέτα λοιπόν απονεμήθηκε στον Μάριο τον Τσεσμελή, ο οποίος από τα 14 του χρόνια και για 22 συναπτά έτη φόρεσε την φανέλα με την πορτάρα στο στήθος (1980-2002), αποτελώντας επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας, τότε που όλοι μιλούσαν για έναν εμβληματικό αρχηγό που σεβόταν συμπαίκτες και αντίπαλοι.

Στην εκδήλωση αυτή θα ήταν παράλειψη αν  δεν υπήρχε αναφορά και απονομή κάποιας πλακέτα στον αείμνηστο Γιώργο Κληρονόμο (Μπάρτσα)… Ποιος τον έζησε και δεν έχει να πει μόνο καλά λόγια; Ο Γιώργος Κληρονόμος θα μείνει πάντα ανάμεσα σε αυτούς που έχουν συμβάλει ώστε ο Πανναξιακός να σταθεί στα πόδια του στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας και ένας από αυτού που συνέβαλε στη συνέχεια ώστε ο σύλλογος να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις Κυκλάδες και όχι μόνο. Ο Πανναξιακός φυσικά δεν τον ξέχασε και απένειμε τιμητική πλακέτα που παράλαβε ο γιος του, Μανώλης.

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Νάξου το 1958 και Απόλλων Νάξου το 1959, ο Γιάννης Ελευθερίου ήταν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Πανναξιακού το 1960, όταν έγινε η συγχώνευση με τον Απόλλωνα. Έπαιξε ποδόσφαιρο μέχρι το 1968 και από εκεί και πέρα έως το 2000 υπηρέτησε τον σύλλογο, είτε σαν προπονητής, είτε σαν μέλος της διοίκησης, είτε σαν πρόεδρος, με πολλές επιτυχίες και τίτλους στο ενεργητικό του. Ο Γιάννης Ελευθερίου είναι ένας άνθρωπος που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων μέσα από την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, πράγμα που δικαίως οδήγησε την διοίκηση του Πανναξιακού να τον τιμήσει. Να σημειώσουμε εδώ ότι στο βίντεο που δόθηκε τη δημοσιότητα έχουμε και την παρέμβαση – έκπληξη του γιου του Λευτέρη Ελευθερίου που μας ταξιδεύει με μοναδικό τρόπο στο παρελθόν, παρών και μέλλον…

Απών ο Δήμος Νάξου

Οι μεγάλες επιτυχίες του Πανναξιακού σε ποδόσφαιρο και στίβο, αναφέρθηκαν με το χειροκρότημα να κατακλύζει την κατάμεστη αίθουσα από την οποία δυστυχώς έλαμψε δια της απουσίας του ο Δήμος Νάξου, καθώς ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χώρας, κ. Γιώργος Γιαννάκης ήταν στην αίθουσα με την ιδιότητα του φίλου του  Πανναξιακού, αλλά και αυτή του πρώην διοικητικού παράγοντα.  Σε γενικές γραμμές τα σχόλια δεν ήταν κολακευτικά από τους παρευρισκόμενους, ούτε από την διοίκηση της ομάδας που ήθελε κοντά της και τη δημοτική αρχή σε αυτή τη τόσο σημαντική μέρα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

Και ο στίβος

Οι φετινές επιτυχίες της Μπελιμπαάκη και του Δημητράκη, αποτελούν το επιστέγασμα των συνεχόμενων διακρίσεων του Πανναξιακού τα τελευταία χρόνια, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν μικροί και μεγάλοι αθλητές που διέπρεψαν την χρονιά που πέρασε.

Σεβασμός, Ανατριχίλα, Δέος

Ρωτήσαμε έναν από τους παλιούς, τους φίλους της ομάδας για τα συναισθήματά του και η απάντησή του απλά μας έδωσε τον τίτλο του άρθρου: «Ανατριχίλα για ”Μπάρτσα”, Σεβασμός για Τσεσμελή, Δέος για Ελευθερίου». Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από 120 περίπου Πανναξιακού, όταν μετά τη λήξη του αγώνα βόλεϊ με τους Μακεδόνες έκαναν την εμφάνιση τους αρκετοί φίλοι που ήθελαν να βρεθούν κοντά στην όμορφη αυτή εκδήλωση, με τους πανηγυρισμούς βέβαια για την πρόκριση να δίνουν και παλμό στη βραδιά.

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Παροναξίας κκ Καλλινίκου την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Δωρόθεος, ενώ ο τυχερός της βραδιάς ήταν ο Δημήτρης Λίκα που κέρδισε το φλουρί!

Και το ποστάρισμα που σίγουρα έκανε τη διαφορά… Από τον Βασίλη Φλεριανό που ταράζει τα νερά με τον δικό του τρόπο…

«Τρομερή βραδιά η σημερινή!!! Η αίθουσα του Barcode γέμισε από «ιερά τέρατα» της ποδοσφαιρικής ιστορίας του Πανναξιακού και ξεχείλισε από μια νότα αισιοδοξίας με τους νέους αθλητές σε στίβο και ποδόσφαιρο που στελεχώνουν τα τμήματα μας ήδη και αθλητές που έρχονται… Μια βραδιά γεμάτη δυνατές συγκινήσεις, όμορφες αναμνήσεις, ρομαντικές ιστορίες μιας άλλης εποχής… Κάποτε είχα ακούσει από παλιούς αλλά και σχετικά πιο νέους ότι η πίτα του Πανναξιακού ήταν μια όμορφη γιορτή που την περίμεναν όλοι πως και πως σαν κοσμικό γεγονός… Αυτό το «remake» αυτών των εποχών προσπαθήσαμε και εμείς να επαναφέρουμε σήμερα και να δώσουμε σε αυτήν την εκδήλωση μια αίγλη προηγούμενων δεκαετιών… 3 βραβεύσεις…3 άνθρωποι φωτεινοί σηματοδότες της λαμπρής Ιστορίας της Παννάξας!!

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω δημόσια καταρχάς τον Πέτρο Τσακωνιάτη και τον γιο του Βασίλη που αφιλοκερδώς εργάστηκαν αρκετές ώρες για να φτιάξουμε τα βιντεάκια – κειμήλια για τους βραβευθέντες από το σωματείο, τον κ. Στέφανο Κληρονόμο ο οποίος αμέσως με το που του ζήτησα την βοήθεια του ανέτρεξε στο τεράστιο φωτογραφικό αρχείο του και γέμισε τα βίντεο μας όμορφες εικόνες, για τον ίδιο λόγο και τους κ. Φουτάκογλου, Τζιμπλάκη και Βασαλάκη, όλους όσους μετά χαράς δέχθηκαν και συμμετείχαν στα βίντεο μας και φυσικά το προσωπικό του barcode και τον δικό μας Νίκο Στρατούρη για την άψογη φιλοξενία τους στο ζεστό μαγαζί τους. Ήταν όλοι εκεί, το Δ.Σ. των παλαιμάχων, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, γονείς, αθλητές, μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΝ, μέλη της διοίκησης της Τραγαίας, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι και εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας ο εκπρόσωπος της (λόγω απουσίας από το νησί μας του Σεβασμιότατου) ο Πάτερ Δωρόθεος που ευλόγησε και την πίτα μας. Ένα μόνο θέμα που πραγματικά ενόχλησε και σχολιάστηκε άσχημα είναι ότι από την δημοτική αρχή δεν παρευρέθηκε κανένας δημοτικός σύμβουλος ή αντιδήμαρχος ή ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α ή ο ίδιος ο Δήμαρχος μας. Οι θεσμοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Τα πρόσωπα είναι μόνο περαστικά. Όπως ο Δήμος μας λοιπόν είναι ένας θεσμός έτσι και ο Πανναξιακός είναι με την παρακαταθήκη του στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας ο εκπρόσωπος του νησιού μας στον τομέα του αθλητισμού σε όλα τα αθλήματα. Για να φθάσει σε αυτό το σημείο λοιπόν μόχθησαν και αγωνίστηκαν αρκετοί συμπατριώτες μας χρόνια πριν. Όταν λοιπόν κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη δεν παρευρίσκεσαι σε μια εκδήλωση του Πανναξιακού (κάτι δυστυχώς στενάχωρο και σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια) εσφαλμένα κάποιοι πιστεύουν ότι δεν τιμούν το συμβούλιο του σωματείου. Αυτό όπως είπα παραπάνω είναι περαστικό. Η ασέβεια πάει σε όσους συμπολίτες μας αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για να βρίσκεται ψηλά η ομάδα του νησιού μας, η ασέβεια πάει στα τιμώμενα πρόσωπα, η ασέβεια πάει στον ιδρώτα των παιχτών, η ασέβεια πάει απέναντι στη νέα γενιά του νησιού, η ασέβεια πάει σε όσους πιστεύουν σε αυτό το Πανναξιακό ιδεώδες οι οποίοι δεν είναι λίγοι…( Για να μην παρεξηγηθώ σκόπιμα ούτε πολιτικές σκοπιμότητες έχω ούτε θέληση για κακόβουλη κριτική σε κανέναν. Απλά στις μέρες μας η αλήθεια ότι χρώμα και να χει πρέπει να λέγετε και να φωτίζει το δρόμο για την διόρθωση λαθών για να μην επαναληφθούν ξανά στο μέλλον…)

Καλή αθλητική χρονιά να έχουμε γεμάτη υγεία, αισιοδοξία, δυνατές συγκινήσεις, επιτυχίες, κούπες και όπως πολύ σωστά είπε και ο Πρόεδρος μας Μιχάλης Αγγελής και ο αρχηγός μας Αντώνης Χαμηλοθώρης μια χρονιά με όλους εσάς δίπλα μας γιατί σας έχουμε ανάγκη!!!!

Υ.γ. Μάριε, κ. Γιάννη και αείμνηστε κ. Γιώργη σας ευχαριστούμε για όλα!!!!»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;