Πανναξιακός ΑΟ: Ανθρώπινο πρόσωπο και τα παιδιά από την Σχοινούσα

Μικρές Κυκλάδες….. Ευλογημένος τόπος το καλοκαίρι, αλλά ο χειμώνας είναι δύσκολος. Πολύ… Και τα παιδιά που  ζουν στα νησιά αυτά θα πρέπει να βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις καθότι τις περισσότερες φορές ο καλύτερος φίλος τους είναι η …σκιά τους. Βέβαια, η τεχνολογία έχει βοηθήσει και υπάρχει καλύτερη επικοινωνία με συνομήλικους από άλλα νησιά και υπάρχει η ευκολία διατήρησης μίας επαφής το χειμώνα, αλλά σε επίπεδο αθλητισμού η μοναξιά παραμένει… Και όταν την περασμένη  Παρασκευή (08/12) δύο παιδιά (μαζί με τη συνοδό τους κα Βενιέρη) είχαν την ευκαιρία από τη Σχοινούσα να βρεθούν στη Νάξο και να πάρουν μέρος στην προπόνηση ποδοσφαίρου με τα τμήματα ακαδημιών του Πανναξιακού  ΑΟ, το πρόσωπό τους φωτίστηκε. Έλαμψε. Χαμογέλασαν και αυτό ήταν το καλύτερο δώρο τόσο για την εκπαιδευτικό που πήρε την πρωτοβουλία μετακίνησης όσο και για τους ιθύνοντες του σωματείου της Νάξου που διαπίστωσαν τον σημαντικό ρόλο που  επιτελούν τα τμήματα ακαδημιών σε μία μικρή κοινωνία. Έστω κι εάν οι ώρες είναι μειωμένες…. 

Η προπόνηση 

Και όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα (στα social media) του σωματείου  «Την προηγούμενη Παρασκευή είχαμε την χαρά να μας επισκεφθούν στην προπόνηση 2 παιδιά από το σχολείο της Σχοινούσας. Πρόκειται για τους Κωβαίο Αυγερινό και Σίμο Βαγγέλη οι οποίοι ήρθαν συνοδεία της δασκάλας τους κ. Βενιέρη. Ιδιαίτερη χαρά για μας που τα παιδιά ενός μικρού νησιού προπονήθηκαν στην ακαδημία μας και τους δώσαμε την δυνατότητα να προπονηθούν σε μια ομάδα κάτι το οποίο στο μικρό νησάκι της Σχοινούσας δεν είχαν την δυνατότητα.. Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή ξανά για τους μικρούς μας φίλους όσο και για όλα τα παιδιά των νησιών των Μικρών Κυκλάδων! Και δεσμευόμαστε με τα λεφτά που θα συγκεντρώσουμε από τα κάλαντα της Παραμονής των Χριστουγέννων να τους στείλουμε στο σχολείο τους ποδοσφαιρικές μπάλες να χαίρονται το παιχνίδι στο σχολείο τους».
Οπότε έχουμε και τη δέσμευση, καθότι μην ξεχνάμε ότι έχει ανακοινωθεί φέτος η πρωτοβουλία για συλλογή χρημάτων μέσα από τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και η αποστολή αθλητικού υλικού στα σχολεία που υπάρχουν προβλήματα… Και ο Πανναξιακός ΑΟ είναι εκεί…. 

Το ευχαριστώ από τη Σχοινούσα

Και βέβαια είχαμε και την ευχαριστήρια απάντηση από την εκπαιδευτικό και διευθύντρια του σχολείου Σχοινούσας κα Βενιέρη που ανέφερε: 
«Οι μαθητές του Γυμνασίου με Λ.Τ. Σχοινούσας και εγώ προσωπικά επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την εκ μέρους σας φιλοξενία. Με την κίνηση αυτή, ικανοποιήσατε την επιθυμία των μαθητών του σχολείου μας να συμμετάσχουν σε προπόνηση ομάδας, να αθληθούν με συνομηλίκους τους και να κοινωνικοποιηθούν, που το έχουν τόσο ανάγκη.
Ιδιαιτέρως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρό σας κ. Μιχάλη Αγγελή για τις φανέλες, καθώς και τον προπονητή σας κ. Θεοδοσίου Δημήτριο που δέχτηκαν να συμπεριλάβουν τους μαθητές μας στην προπόνηση.  Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με δημιουργική αθλητική διάθεση και αισιοδοξία!!»

Μακάρι όλες οι ομάδες να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο και να υπάρχει διαρκής σύνδεση για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών του νησιού  και του  Δήμου μας…