Πανναξιακός ΑΟ: Απέκτησε Παγκόσμιο πρωταθλητή στο πρόσωπο του Χονδροκούκη

Έναν παγκόσμιο πρωταθλητή έχει πλέον στη σύνθεσή του ο Πανναξιακός ΑΟ και μάλιστα τον απέκτησε από τον Ολυμπιακό… Ο λόγος για τον Δημήτρη Χονδροκούκη (γεννημένος στις 26 Ιανουαρίου 1988) με κυπριακή υπηκοότητα (πλέον) και με βαρύ βιογραφικό καθότι το 2012 στην Κωνσταντινούπολη αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου στο άλμα εις ύψος κάνοντας ατομικό ρεκόρ 2,33 μ. Το ατομικό του ρεκόρ στον ανοικτό στίβο είναι 2,32 μ., το οποίο πέτυχε δύο φορές στη Σμύρνη τον Ιούνιο του 2011 και στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Νταεγκού της Νότιας Κορέας, την 1η Σεπτεμβρίου 2011. Και φέτος θα τον δούμε με τη φανέλα του Πανναξιακού ΑΟ … Ο δεύτερος της παρέας δεν είναι  άλλος από τον Μιχάλη Σταματογιάννη, ο οποίος στα 36 του χρόνια δημιουργεί ένα ακτύπητο δίδυμο … δυνατών με τον Παναγιώτη Ακτύπη στη σφαίρα.. Ο Σταματογιάννης έχει ρεκόρ στα 20.11 μ (ανοιχτός) και 20.36 μ. (κλειστός) έρχεται από το Κερατσίνι και έχει παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008 και 2012) αλλά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ανοιχτού και Κλειστού Στίβου…

Όμως, η φετινή μεταγραφική περίοδο στιγματίστηκε από αρκετές μετακινήσεις καθότι δυνατά ονόματα του ελληνικού στίβου επέλεξαν να κάνουν αλλαγή στην αθλητική τους καριέρα και να συνεχίσουν την επόμενη σεζόν με άλλο χρώμα φανέλας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, που από την ΑΕΚ πήρε μεταγραφή στον ΑΟ Καλλιστος. Με νέο σωματείο θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά και ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, που άφησε την γενέτειρα του, τα Γρεβενά, για τον ΓΣ Κηφισιάς.

Στον ΑΟ Ηφαιστεία θα συνεχίσει ο Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ.), που μετά από χρόνια άφησε τον ΣΚΑ Δράμας και στην ΑΕ Μεσογείων οι Ειρήνη και Άννα Βασιλείου, που μέχρι φέτος ανήκαν στην ΓΕΗ.

Στον ΑΟ Μυκόνου θα συνεχίσει ο πρωταθλητής των αποστάσεων, Μάρκος Γκούρλιας, στον ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας ο πρωταθλητής των 400 μ. Γιώργος Λαμπρόπουλος και στον ΓΣ Ηρακλής, ο πρωταθλητής του τριπλούν Παύλος Μπόφτσης.

Με δύο δυνατά χαρτιά ενισχύθηκε ο ΟΚΑ Βικέλας, που πήρε τους Σοφία Υφαντίδου (ακοντισμός/7αθλο) και Κώστα Κουτσούκη (400 μ.). Η Κατερίνα Δαλάκα (400 μ. εμπ.) θα συνεχίσει στον ΣΔΥ Αργολίδας, ο Ιβάν Μενγκλεμπέη (σφυροβολία) στον Ολυμπιακό και οι Αθηνά Κοίνη (αποστάσεις) και Βασιλική Ταχταρά (τριπλούν) στον Παναθηναϊκό. Να σημειώσουμε για την ιστορία ότι ο Ναξιακός δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη κίνηση εκτός από την επιστροφή της Μαρίας Λεγάκη (έρχεται από τον ΟΦΗ) καθότι έχει δώσει βάρος στις υποδομές…

Δείτε αναλυτικά όλες τις μεταγραφές και βέβαια όσες αφορούν τις ομάδες των Κυκλάδων… Ακόμη κι αυτές που κόπηκαν…

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News