Πανναξιακός ΑΟ: Αυτή δεν ήταν εχθρική διαιτησία, ήταν ψυχολογικός πόλεμος»

«Ο πρώτος βοηθός Τσάφος υπέδειξε οφ σαιντ και ενώ δύο παίκτες της αντίπαλης ομάδας πατούσαν πάνω στη γραμμή του τέρματος. Ο δεύτερος   κ. Νάκκας σε όλες τις αποφάσεις που έπρεπε να αναλάβει σήκωνε τη σημαία ψηλά και περίμενε την υπόδειξη του διαιτητή για να τη κατευθύνει δεξιά η αριστερά. Όσο για το πρόσωπο του Παντελάκη (διαιτητής αγώνα) υπέπεσε σε σωρεία λαθών και για τα δύο σωματεία συγκεντρώνοντας τις ύβρεις των φιλάθλων και των δύο ομάδων». Με τον γλαφυρό αυτό τρόπο, η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟ περιέγραψε τον τρόπο που λειτούργησε το διαιτητικό τρίο στον πρόσφατο αγώνα για τον 3ο όμιλο της ΕΠΣ Κυκλάδων στη Σαντορίνη απέναντι στη Λάβα Εμπορείου… Αναμέτρηση που δεν ανέδειξε νικητή (2-2 τα γκολ Κελίδης και Κουκουλής για τους οικοδεσπότες και Λίκα, Σέμε για τους φιλοξενούμενους)  με τον Πανναξιακό να είναι στη 2η θέση (32 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Θύελλα) και την Λάβα στην 3η θέση (18 βαθμ και με έναν αγώνα λιγότερο).. Αναφορά που κάνουμε στη βαθμολογία είναι γιατί στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανναξιακός τονίζει ότι «ρωτάμε το κ. Σουλτάνη για πιο λόγο δεν όρισε παρατηρητή διαιτησίας εφόσον το ματς ήταν κομβικό για την κατάταξη στη πρώτη τριάδα που οδηγεί στα μπαράζ».

Ο λόγος της έκδοσης ανακοίνωσης από τη πλευρά του Πανναξιακού ΑΟ; Μα πολύ απλά γιατί ζητάει την απομάκρυνση της τριάδας των διαιτητών Παντελάκη, Τσάφου και Νάκκα από τους αγώνες των τμημάτων του, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκείς τους εν λόγω διαιτητές παράλληλα δε εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την διοίκηση της Λάβας για «την υποδειγματική φιλοξενία».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες εχθρικής προς το σωματείο μας διαιτησίας από την ανεπαρκή τριάδα των διαιτητών Παντελάκη, Τσάφου και Νάκκα.

Συμφωνούμε με την εντοπιότητα των διαιτητών η οποία θα φέρει μείωση του κόστους διαιτησίας αρκεί όμως να εφαρμόζεται στα σωματεία  όλων των νησιών  και σε αγώνες ανάλογης σπουδαιότητας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο πρώτος επόπτης κ. Τσάφος υπέδειξε οφ σαιντ και ενώ δύο παίκτες της αντίπαλης ομάδας πατούσαν πάνω στη γραμμή του τέρματος. Ο δε κ. Νάκκας σε όλες τις αποφάσεις που έπρεπε να αναλάβει σήκωνε τη σημαία ψηλά και περίμενε την υπόδειξη του διαιτητή για να τη κατευθύνει δεξιά η αριστερά. Όσο για το πρόσωπο του Παντελάκη (διαιτητής αγώνα) υπέπεσε σε σωρεία λαθών και για τα δύο σωματεία συγκεντρώνοντας τις ύβρεις των φιλάθλων και των δύο ομάδων.

Στο 18ο λεπτό του αγώνα χωρίς κανένα λόγο έδειξε δυο κίτρινες κάρτες στο ίδιο λεπτό σε ποδοσφαιριστή της ομάδας μας και τον απέβαλε πράγμα για το οποίο απόρησαν και οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές. Στο 30ο λεπτό απέβαλε από το πάγκο της ομάδας μας τον πρόεδρο και ενώ εκείνος φώναξε σε ένα ανάποδο φάουλ «παίξε μας 50-50».Τότε ο Παντελάκης ήρθε αμέσως στο πάγκο και απέβαλε το πρόεδρο με την αιτιολογία ότι δεν του άρεσε ο τόνος της φωνής του. Στη συνέχεια κατέγραψε στο φύλλο αγώνος ένα σωρό ψεύδη και ανακρίβειες με προφανή στόχο να εκνευρίσει τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες του σωματείου μας.

Ζητάμε την απομάκρυνση των παραπάνω διαιτητών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα όλων των τμημάτων του συλλόγου μας, επίσης ρωτάμε το κ. Σουλτάνη με πια κριτήρια επέλεξε τους παραπάνω ανεπαρκείς διαιτητές και  για πιο λόγο δεν όρισε παρατηρητή διαιτησίας εφόσον το ματς ήταν κομβικό για την κατάταξη στη πρώτη τριάδα που οδηγεί στα μπαράζ.

Έχουμε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν εχθρικές και κακές διαιτησίες άλλα στο συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε ψυχολογικός πόλεμος από τη διαιτητική τριάδα και προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εκνευρισμού των παικτών και των παραγόντων με απώτερο σκοπό  την τιμωρία και την αποδυνάμωση της αποστολής ενόψει σημαντικών υποχρεώσεων.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σωματείο της Λάβας για την υποδειγματική φιλοξενία».