Πανναξιακός ΑΟ: Το ΔΑΚ Νάξου ιδανικό γήπεδο για τον τελικό του Κυπέλλου

Σύρος, Πάρος ή Νάξος… Νησιά των Κυκλάδων… Τι θέλουν αυτά ως αναφορά σε μία είδηση που έχει να κάνει με ποδόσφαιρο; Εμ… Αναφερόμαστε στην έδρα του τελικού της ΕΠΣ Κυκλάδων όσον αφορά το κύπελλο (Hellenic Seaways) με τον προγραμματισμό να μιλάει για Σύρο το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου (18:30) και αντιπάλους τον Πανναξιακό (ως τυπικά γηπεδούχο) και τον Πανθηραϊκό. Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μετά από 30 χρόνια στο θεσμό…

Και ξεκινάμε με τα φρέσκα κουλούρια στο μίνι σίριαλ όσον αφορά την έδρα διεξαγωγής του τελικού… Σήμερα η διοίκηση του Πανναξιακού πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση και σε ανακοίνωσή της θεωρεί ότι το ΔΑΚ Νάξου (φωτογραφία Κατερίνα Ν. Κοττάκη) θα ήταν ως ο πλέον κατάλληλος χώρος για να διεξαχθεί η αναμέτρηση. Όπως τονίζεται δε στην ανακοίνωση, το συγκεκριμένο γήπεδο πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να φιλοξενηθούν φίλαθλοι των δυο ομάδων ενώ οι Ναξιώτες αναφέρουν ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Πανθηραϊκός να φιλοξενηθεί με τον πλέον ιδανικό τρόπο στο νησί της Αριάδνης.

Αναλυτικά, το κείμενο

«Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας για τον ορισμό του τελικού κυπέλλου από την ΕΠΣ Κυκλάδων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαμε εκτάκτως 18/04/2019 η απόφαση ήταν υπέρ της διεξαγωγής του τελικού στο ΔΑΚ Νάξου ώστε να το παρακολουθήσουν οι πολυάριθμοι φίλαθλοι της ομάδας μας και να είναι εύκολη η μετάβαση της αποστολής και των φιλάθλων του Πανθηραικού.

Η ποιότητα του αγωνιστικού χώρου του ΔΑΚ Νάξου είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη μεταξύ όλων των γηπέδων των Κυκλάδων καθώς επίσης και η χωρητικότητα όπως και η διαμόρφωση των κερκίδων του γηπέδου είναι η ενδεδειγμένη για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού. Είμαστε ήδη εδώ και μέρες σε ανοιχτή επικοινωνία με το ΔΣ του Πανθηραικού ώστε να παρέχουμε τη κάθε διευκόλυνση στην μετάβαση, διαμονή και σίτιση της αποστολής του Πανθηραικού».

Ιδανική η Πάρος

Και τα ..χθεσινά; Εδώ μπαίνει η Πάρος… Μόλις τελείωσε χθες το απόγευμα ο ημιτελικός του κυπέλλου με τον ΑΟ Πάρου (νίκη με 2-0 για τον Πανναξιακό), η διοίκηση της Ναξιώτικης ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση όπου αρχικά εξέφρασε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι ο τελικός άλλαξε ημέρα και ώρα για τρίτη φορά, θεωρώντας παράλληλα, ότι το γήπεδο της Σύρου δεν ευνοεί το σύλλογο από καμία άποψη. Και εστιάζοντας στην οικονομική επιβάρυνση της ομάδας αλλά και στη σωματική κούραση των παικτών, πρότεινε ως έδρα του τελικού, ουδέτερη έδρα και συγκεκριμένα στην Πάρο. Μάλιστα, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να μην αγωνιστεί…

Αναλυτικά, το κείμενο της ανακοίνωσης

« Με έκπληξη πριν λίγα λεπτά δεχτήκαμε ένα email από την ΕΠΣ Κυκλάδων στο οποίο μας γνωστοποιείται ότι ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Κυκλάδων θα διεξαχθεί το Σάββατο 20/04 και ώρα 18:30 στο γήπεδο της Ερμούπολης.

Ήταν η τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες που αλλάζει η μέρα και ώρα του τελικού. Σε καμία απ αυτές τις φορές δεν ρωτηθήκαμε ούτε συναινέσαμε για τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής του τελικού.

Ο ορισμός του τελικού στο νησί της Σύρου μόνο κακός και άχρωμος μπορεί να χαρακτηριστεί αφού

Α) επιβαρύνει οικονομικά το σωματείο μας(αποστολή δύο ημερών)

Β) Δεν επιτρέπει την μετακίνηση των φιλάθλων και των δύο φιναλίστ.

Γ) Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μας αναγκάζονται να λείψουν από τις εργασίες τους σε αντίθεση με τους επαγγελματίες της αντίπαλης ομάδας.

Δ) Μέσα σε εφτά μέρες θα είναι το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι για πρωτάθλημα και κύπελλο με αποτέλεσμα την σωματική εξουθένωση τους.

Ε) Ενώ ο θεσμός του πρωταθλήματος και του κυπέλλου διεξάγεται με γνώμονα τα γεωγραφικά κριτήρια η έδρα του τελικού ορίζεται στη Σύρο πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της ΕΠΣ για οικονομική ελάφρυνση των σωματείων του νόμου μας.

Με βάση όλα τα παραπάνω σεβόμενοι την ιστορία και το κόσμο μας ζητάμε τον ορισμό του τελικού κυπέλλου στην ουδέτερη έδρα, στο νησί της Πάρου. Σε διαφορετική περίπτωση και αν η έκτακτη γενική συνέλευση το αποφασίσει είναι πιθανόν να μη συμμετέχει ο σύλλογος μας στο επικείμενο τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News