Πανναξιακός ΑΟ: Φόρος τιμής στον εκλιπόντα Δημήτρη Περιστεράκη

Νάξος 1947:  «Από τάς μαθητικάς έπιδείξεις του Γυμνασίου Νάξου Αι υπέροχοι επιδόσεις τας οποίας επέτυχαν εις πολλά αγωνίσματα και ιδιαιτέρως η επίδοσης του μαθητού Δ. Περιστεράκη εις το άλμα εις ύψος 1.79 μ. και ακόντιον 49.50 μ. φέρουν το Γυμνάσιό μας εις την πρώτη γραμμήν των Γυμνασίων της Ελλάδος, από απόψεως αθλητικών επιδόσεων…»

Αυτό διαβάζουμε στα χρονικά του Α’ Γυμνασίου Νάξου και μεταφέρονται μέσω της σελίδας στα social media του Στέφανου Κληρονόμου και αφορά τον Δημήτρη Περιστεράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου σε ηλικία 91 ετών και ανήμερα της ονομαστικής του εορτής… Για τους νεώτερους, ήταν απλά γνωστός μέσα από την ονομασία του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νάξου… «Δημήτρης Περιστεράκης» λέγαμε όλοι, αλλά η ουσία είναι ότι μόνο οι παλαιότεροι είχαν την τύχη να τον δουν με τη φανέλα της ΑΕΚ να ρίχνει το ακόντιό του πάνω από τα 50 μέτρα και να φέρνει μετάλλια και διακρίσεις όχι μόνο στην αγαπημένη του ΑΕΚ αλλά και στη Νάξο.  Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο μεγάλος αυτός δάσκαλος της ζωής πάνω απ όλα ήταν Ναξιώτης…

Μάλιστα, στην ίδια σελίδα βλέπουμε άλλη αναφορά για τον Δημήτρη Περιστεράκη που αναφέρει «..τότε που γυμνάζονταν κάθε απόγευμα στην Ν. Φιλαδέλφεια , μετά τη δουλειά του. Ο αθλητισμός ήταν τότε μια άλλη υπόθεση, είχε σχέση με το πείσμα των ανθρώπων να φτάσουν κάπου γιατί το θέλανε, χωρίς καμιά απολαβή , ίσως τα αθλητικά παπούτσια με καρφιά και τις φόρμες και φυσικά την προσωπική ικανοποίηση…»

73253985_1412781705552950_3758964414070390784_n.jpg

Και η αναφορά αυτή γίνεται μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανναξιακός ΑΟ (στη φωτογραφία με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, έναν από τους αγαπημένους του αθλητές), που όπως τονίζει καταθέτει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της σύγχρονης κοινωνίας της Νάξου. Μπορεί άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς να τον γνωρίζουμε ως άνθρωπο του αθλητισμού, αλλά ήταν πολύπλευρη ταλαντούχα προσωπικότητα που αναδεικνύεται μέσα από έργα τέχνης και δράσεις πολιτισμού…

Τι λέει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανναξιακός ΑΟ με την υπογραφή των Αλεξάνδρου Φράγκου (Εφορος τμήματος στίβου) και Νικόλαου Στεφάνου (γραμματέας) «Το τμήμα στίβου του Πανναξιακού Α.Ο αποτίει  φόρο τιμής στον εκλιπόντα Δημήτρη Περιστεράκη και αποδίδει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του.

Ο εκλιπών υπήρξε ουσιαστικά ο δημιουργός του στίβου της Νάξου αφού αυτός οργάνωσε τις διαδρομές στον αγωνιστικό χώρο ,υπήρξε προπονητής των τμημάτων στίβου του Πανναξιακού Α.Ο και πρωτεργάτης στις επιτυχίες του τμήματος του συλλόγου.

Θεωρούμε ότι λόγο των αντίξοων συνθηκών για τον κλασσικό αθλητισμό την εποχή εκείνη ,η συμβολή του εκλιπόντα για την ανάπτυξη του ήταν τεράστια και αξίζει ιδιαίτερης μνείας . Αγαπητέ Δημήτρη θα σε θυμόμαστε πάντα. Σου οφείλουμε πολλά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News