Πανναξιακός ΑΟ: Η Καβαλιέρου εκπρόσωπος Κυκλάδων στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Δυνατή και ανταγωνιστική θα είναι η εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο 15ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας στο Μπακού (20-28/7). Η αποστολή μας αποτελείται από 20 αθλητές και αθλήτριες με πολλούς από αυτούς να έχουν δώσει ήδη τα διαπιστευτήρια τους και να φιγουράρουν σε υψηλές θέσεις στις φετινές λίστες κατάταξης της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η φετινή διοργάνωση θα γίνει με κάποιες αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Μία από αυτές έχει να κάνει με τις ηλικίες των αθλητών που αγωνίζονται. Μέχρι τώρα οι μετέχοντες ανήκαν στην κατηγορία Κ16 (δεύτερη χρονιά) και Κ18 (πρώτη χρονιά). Από φέτος στους αγώνες θα αγωνιστούν μόνο αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ18, δηλαδή αυτοί που είναι γεννημένοι το 2002 και 2003, γεγονός που μεγαλώνει αυτόματα το αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης.

Στη σύνθεση της ελληνικής ομάδας μετέχουν μεταξύ άλλων, η Ελίνα Τζένγκο, που είναι η κάτοχος της κορυφαίας επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στον ακοντισμό Κ18, η Βασιλεία Σπύρου που έχει την τρίτη επίδοση στην Ευρώπη στα 3.000 μ. με 9.30.62, η Άννα Χατζηπουργάνη που με 59.98 είναι η τέταρτη αθλήτρια της ηλικίας της φέτος στην Ευρώπη, αλλά και οι Μπουζάκης, Ντουσάκης που διεκδικούν τη διάκριση σε δισκοβολία και σφυροβολία. Και το Αιγαίο έχει την τιμητική του καθότι εκπροσωπείται από την Μαρία Καβαλιέρου, την αθλήτρια από τη Μήλο που φοράει τα χρώματα του Πανναξιακού ΑΟ. Η Καβαλιέρου θα αγωνιστεί στο τριπλούν και θα επιδιώξει για μία ακόμη φορά να ξεπεράσει τον εαυτό της….

Ας δούμε τι αναφέρει και η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟ που μέσω ανακοίνωσης αναφέρει «Ο φίλαθλος κόσμος του Πανναξιακού το ΔΣ του συλλόγου, και ειδικότερα το τμήμα στίβου συγχαίρουν την κορασίδα πρωταθλήτρια στίβου του Πανναξιακού στο άλμα εις  τριπλούν Καβαλιέρου Μαρία η οποία επιλέχτηκε στις 12 καλύτερες αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεότητας που θα γίνει στο Μπακού στις 20/07/2019 Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για την ίδια για το σύλλογο αλλά και για το πατέρα-προπονητή της Περικλή καβαλιέρο ο οποίος από τα πρώτα της παιδικά βήματα την ανέδειξε μεγάλη αθλήτρια». Παράλληλα, η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟ συγχαίρει τον ΑΜΣ Φιλωτίου για την πορεία των Παγκορασίδων στο βόλεϊ και ευχαριστεί τον κο Καρούση για την βοήθειά του σε κάθε δράση της ομάδας «Επίσης θερμά συγχαρητήρια  στην ομάδα παγκορασίδων βόλεϊ του ΖΕΥΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ που κατέκτησε το πρωτάθλημα αιγαίου όπως επίσης και στο προπονητή της Δερμάτη Γιώργο. Τέλος εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη  μας στον χορηγό της ομάδος Καρούση Δημήτρη ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στις αποστολές της ομάδας στίβου και η βοήθεια του είναι πάρα πολύ σημαντική».

Και παραθέτουμε την ομάδα που θα ταξιδέψει στο Μπακού με βάση την ενημέρωση από την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ

Ανδρες Κ18

100μ. Γιάννης Γρανιτσιώτης (ΓΟ Γιάννης Παλάσκας)

200 μ.: Γιάννης Καριοφύλλης (ΓΑΣ Σκάλας)

110 μ. εμπ.: Γιάννης Αρβανίτης (ΓΣ Έδεσσας)

10.000 μ. βάδην: Αλέξανδρος Μορτζάκης (ΑΕΠ Ολυμπίας)

Επί κοντώ: Σωτήρας Χύτας (Αμεινίας Μεσογείων)

Σφαιροβολία: Κώστας Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες)

Δισκοβολία: Κώστας Μπουζάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Σφυροβολία: Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Γυναίκες Κ18

100 μ.: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΓΑΣ Κουφαλίων)

200 μ.: Ειρήνη Μινοπούλου (ΓΣ Γλυφάδας)

400 μ.Στέλλα Κωνσταντινίδου (ΓΑΣ Αρχέλαος)

800 μ.: Έλλη - Ευτυχία Δεληγιάννη (ΣΑΚΑ)

3.000 μ.: Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος)

400 μ. εμπ.: Άννα Χατζηπουργάνη (ΓΑΣ Αρχέλαος)

Επί κοντώ: Αναστασία Ρέτσα (Αμεινίας Μεσογείων)

Mήκος/επταθλο: Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος)

Τριπλούν: Μαρία Καβαλιέρου (Παναξιακός ΑΟ)

Δισκοβολία: Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος)

Σφυροβολία: Παναγιώτα Φρίγγη (ΓΣ Κηφισιάς)

Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος)