Πανναξιακός ΑΟ: Με τρεις εκπροσώπους πάει στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου

Οι φίλοι του Πανναξιακού ΑΟ μπορούν να απολαύσουν την στιγμή… Η ομάδα στίβου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και στα πλαίσια του 32ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού στίβου σημείωσε μία από τις πιο όμορφες σελίδες στην ιστορία του. Τρίτος στους άνδρες όσον αφορά την κατάταξη και κορυφαία ομάδα σε επίπεδο επαρχίας (για 2η φορά από το 2014) και μάλιστα με πρόσωπο των αγώνων την Μαρία Μπελιμπασάκη που έσπασε τα …κοντέρ σε 200 και 400 μέτρα. Ποτέ στο παρελθόν ο Πανναξιακός δεν είχε μία τόσο «κυρίαρχη» αθλήτρια στους αγώνες. Και με δεδομένο ότι και στα δύο αγωνίσματα άγγιξε το απόλυτο ρεκόρ, ενώ εξασφάλισε τη παρουσία τους σε ένα μήνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ… Παράλληλα, ο Ανδρέας Δημητράκης επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του στους αγώνες ημιαντοχής (800 και 1500 μ.) αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να έχει αντίπαλο ώστε να πετύχει και τα ανάλογα ρεκόρ γιατί απλά … χάνεται.

Η επόμενη ημέρα για τον Πανναξιακό τον βρίσκει με τις … αποσκευές έτοιμες για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (17 Φεβρουαρίου) το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Και όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ “ Η ομάδα απαρτίζεται από εννέα άνδρες και ισάριθμες γυναίκες. Ανάμεσα σε αυτούς η Μαρία Μπελιμπασάκη και η Ελισάβετ Πεσιρίδου που έχουν ήδη πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, αλλά και ο Κώστας Μπανιώτης με τη Νικόλ Κυριακοπούλου, που έχουν ως στόχο να πετύχουν επιδόσεις, που θα τους εξασφαλίσουν μια θέση στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα.  Στην αποστολή εντάχθηκαν και νέοι αθλητές, που ξεχώρισαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπως, ο Γιώργος Τάσσης, ο Μάρκος Συρίγος και η Κυριακή Σαμάνη. Η αποστολή μας θα ταξιδέψει για την Κωνσταντινούπολη το πρωί της Παρασκευής (16/2) και θα επιστρέψει την Κυριακή (18/2).

Αναλυτικά τα πρόσωπα:  

Ανδρες

60 μ.: Κωνσταντίνος Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων)

Ευθύμης Στεργιούλης  (Παναξιακός ΑΟ)

800 μ.: Ανδρέας Δημητράκης  (Παναξιακός ΑΟ)

3.000 μ.: Γιώργος - Μιχάλης Τάσσης (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας)

Υψος: Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής)

Μήκος: Μάρκος Συρίγος  (ΓΣ Κηφισιάς)

Επί κοντώ: Πέτρος Χατζίου  (Αθλοκίνηση Μυτ.)

Σφαιροβολία: Κυριάκος Ζώτος  (ΑΣΣ Ηρακλής), Νίκος  Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων)

Γυναίκες

60 μ.: Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας)

400 μ.: Μαρία Μπελιμπασάκη (Παναξιακός ΑΟ)

800 μ.: Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς)

60 μ. εμπ.: Ελισσάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς)

Υψος: Παναγιώτα Δόση (ΑΟ Κέρκυρας 2015)

Μήκος: Χαίδω Αλεξούλη (Πελασγός Λάρισας)

Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου (Κάμειρος 2009), Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων)

Τριπλούν: Αλβερτσιάν Χριστίνα (Ελευθέριος Βενιζέλος)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News