Πανναξιακός ΑΟ - Μπελιμπασάκη: Η ώρα της επιστροφής έφτασε

Μετά από δεκαοκτώ μήνες υπομονής και συνεχούς προσπάθειας ώστε να γυρίσει δυνατή στα κουλουάρ, η πρωταθλήμτρια του Πανναξιακού ΑΟ, η Μαρία Μπελιμπασάκη είναι και πάλι εδώ.. Πιο δυνατή και έτοιμη.. Μάλιστα, το 2021 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο λόγος; Στις 13 Ιανουαρίου και στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, έγινε αποδεχτεί η πρόταση μεγάλου αριθμού από τους κορυφαίους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, για τον ορισμό της πρωταθλήτριας Μαρίας Μπελιμπασάκη ως Μέλος του Δ.Σ. με δικαίωμα ψήφου, όπως προβλέπεται από την Αθλητική Νομοθεσία. Υπενθυμίζεται ότι ο Νόμος προβλέπει ότι ο εκπρόσωπος των αθλητών ορίζεται από τον Σύλλογο των Αθλητών όταν υπάρχει τέτοιος. Εάν δεν υπάρχει η επιλογή είναι αρμοδιότητα του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Παρ’ όλα αυτά η Ομοσπονδία ζήτησε την γνώμη των Αθλητών του Σχεδιασμού, με το ανωτέρω αποτέλεσμα. Ο συγκεκριμένος ορισμός θα ισχύει μέχρι την δημιουργία Συλλόγου Αθλητών, στην αρμοδιότητα του οποίου θα είναι η αναθεώρηση ή μη της παραπάνω απόφασης.

Τι καλύτερο... Ομως, έχουμε και το αγωνιστικό μέρος...   Η "ασημένια" πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018 στο Βερολίνο στα 400 μ. θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στις 30 Ιανουαρίου στο μίτινγκ, που θα γίνει στο Μοντεβίλ με στόχο να κυνηγήσει από νωρίς επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της. Στόχος της; θα επιδιώξει από την πρώτη κιόλας κούρσα να «πιάσει» το όριο (σ.σ. 53.75) για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Τορούν (4-7/3).

Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της αθλήτριας από τις 15 Ιουνίου του 2019, και την πρώτη ύστερα από μία μακρά και έντονη περίοδο, στην οποία κυριάρχησαν τα προβλήματα τραυματισμών, που απορύθμισαν το πρόγραμμα προετοιμασία της. Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία και του Πανναξιακού ΑΟ από τον Αύγουστο του 2020 ακολουθεί με συνέπεια το πρόγραμμα προετοιμασίας της και τα προπονητικά τεστ του τελευταίου διαστήματος έδειξαν πως είναι έτοιμη να επιστρέψει σε επιδόσεις που θα της δώσουν τη διάκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Η παρουσία της αθλήτριας στην αγωνιστική δράση του χειμώνα έχει διπλό στόχο, αφού αρχικά θα επιδιώξει τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του Τορούν και παράλληλα αποσκοπεί στο συγκέντρωση σημαντικών βαθμώς στο ράνκινγκ της WA. Η αθλήτρια θα συμμετάσχει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού (12-13/2) - εάν και όταν γίνει - ενώ είναι πιθανό να είναι παρούσα και στην ημερίδα που θα γίνει στο ΣΕΦ στις 7 Φεβρουαρίου.

Φωτογραφίες από την σελίδα της Μαρίας Μπελιμπασάκη στα social Media

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News