Πανναξιακός ΑΟ: Ωρα Δημητράκη (21:20) στη πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Στίβου

Ολα είναι για την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Τορούν της Πολωνίας για τις επόμενες τέσσερις ημέρες.

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω covid-19 δεν ήταν δυνατό να αφήσουν ανεπηρέαστα τα μέλη των αποστολών, που φτάνουν στο Τορούν. Οι αναμονές ήταν μεγάλες, όπως και τα τεστ που έπρεπε να υποβληθούν τα μέλη των αποστολών, πριν λάβουν τελικά τη διαπίστευση και το κλειδί των δωματίων τους.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης θα ξεκινήσει με τον προκριματικό του μήκους εκεί όπου θα συμμετάσχει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης, ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο νικητής της διοργάνωσης του 2019 έχει ενόχληση στο γόνατο κι έτσι θέλει να ολοκληρώσει τη διαδικασία του προκριματικού με μία μόνο προσπάθεια και χωρίς παράπλευρες απώλειες. Ο Τεντόγλου είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο θα επιδιώξει να μη σπαταλήσει δυνάμεις. Στον προκριματικό του μήκους θα συμμετάσχει και ο Αλέξης Περιστέρης, που στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό (7,45 μ.).

Στον τελικό του μήκους θα συμμετάσχουν όσοι πετύχουν το όριο των 8,00 μ. ή η οχτώ καλύτεροι σε περίπτωση που ο αριθμός δεν συμπληρωθεί με την επίδοση του ορίου.

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή της ημέρας είναι αυτή του Ανδρέα Δημητράκη – αθλητής του Πανναξιακού ΑΟ) ο οποίος θα συμμετάσχει στον προκριματικό των 1.500 μέτρων. Ο έμπειρος αθλητής, στην τρίτη του συμμετοχή στη διοργάνωση είναι σε καλή κατάσταση κάτι που φάνηκε και από τις κούρσες που έχουν προηγηθεί.

"Η ταλαιπωρία ήταν πολύ μεγάλη. Τώρα είμαστε καλά και κάνουμε υπομονή για τον αγώνα εκεί, όπου θα είμαστε έτοιμοι", είπε αρχικά ο Δημητράκης, ο οποίος σχολίασε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: "Θα κυνηγήσω μια κούρσα με γρήγορο ρυθμό που με βολεύει και ξεκάθαρα ο στόχος είναι να πλησιάσω ή και να σπάσω το ατομικό μου ρεκόρ". Ο αθλητής έχει ρεκόρ 3.42.43 από το 2016, ενώ φέτος έχει διανύσει την απόσταση σε 3.43.99. Στα 1.500 μ. από τους 51 που θα ξεκινήσουν στον προκριματικό θα συνεχίσουν οι δύο από κάθε σειρά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι στο σύνολο των τεσσάρων σειρών.

Το κυρίως πρόγραμμα των αγώνων ξεκινάει το πρωί της Παρασκευής. Η ΕΡΤ θα μεταδώσει ζωντανά τους αγώνες, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ3 και τα κανάλια ΕΡΤ Sports στην δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, ERTFLIX.

Πέμπτη (4/3)

Απόγευμα

20.00 Ύψος (Α) πρ.

20.08 Μήκος (Α) πρ. Τεντόγλου, Περιστέρης

20.15 Σφαιροβολία (Γ) πρ.

20.30 3.000 μ. (Γ) πρ.

21.20 1.500 μ. (Α) πρ. Δημητράκης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News