Πανναξιακός ΑΟ: Περαστικά στους παίκτες του ΑΟ Σύρου, εμπιστοσύνη στους Νόμους

Ολοι ήταν εκει... Στο ΔΑΚ Νάξου. Οι γηπεδούχοι, η διαιτητική τριάδα αποτελούμενη από τους Ανδρικόπουλο, Μουτάφη και Καλογερά, ο παρατηρητής διαιτησίας κος Μενδρινός και οι φίλαθλοι που από νωρίς είχαν στήσει ... το δικό τους πανηγύρι. Αλλά έλειπε ο επίσημος καλεσμένος. Η ομάδα του ΑΟ Σύρου. Ντέρμπι για την πρεμιέρα του 2ου γύρου με Πανναξιακό και ΑΟ Σύρου ισόβαθμους στην κορυφή, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν ήρθαν ποτέ... Το "Αρτεμις" έφερε από τη Σύρο τους διαιιτητές, τον παρατηρητή αλλά όχι την ομάδα της Σύρου. Επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας (μαζική γαστρεντερίτιδα αργά το απόγευμα του Σαββάτου με δεδομένο ότι η τελευταία προπόνηση ήταν χωρίς προβλήματα) και στο γήπεδο όπως ήταν λογικό, δεν είχαμε μάχη.

Οι διαιτητές και οι παίκτες του Σκούνα μπήκαν κανονικά στο γήπεδο. Περίμεναν όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς και μετά ...αποχώρησαν. Το φύλο αγώνα έκλεισε και πλέον ο λόγος ανήκει στα αρμόδια όργανα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Ο Πανναξιακός ΑΟ λίγο μετά το πέρας του ... αγώνα, εξέδωσε ανακοίνωση (υπογράφεται από τους Κάρλοβιτς - πρόεδρος και Στεφάνου - γραμματέας) όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρουν " νιώθουμε από καρδιάς την ανάγκη να ευχηθούμε στους ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Σύρου περαστικά και άλλο κακό να μη τους βρει…" στη συνέχεια προσθέτει " Η έκβαση του αγώνα – που εμείς κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να διεξαχθεί εκεί που πρέπει, στο γήπεδο – θα κριθεί πλέον σε αίθουσες μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους… Ευτυχώς, υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν θεσμοί, κανόνες και άνθρωποι που τους υλοποιούν". και καταλήγει " Ο Πανναξιακός που όλοι αγαπάμε, ο Πανναξιακός που όλοι γνωρίζουμε ανδρώθηκε με τις επιτυχίες του εντός αγωνιστικών χώρων. Με αυτόν και μόνο τον τρόπο θα πορευτούμε, με αυτόν και μόνο τον τρόπο θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα!"

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανναξιακού ΑΟ αναφέρει 

Με βαρύτατο αίσθημα ευθύνης,το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο. ανακοινώνει τα παρακάτω: "Από το ξεκίνημα της εβδομάδας, ζήσαμε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια του Α.Ο. Σύρου και προσωπικά του προέδρου του κ.Φώσκολου προκειμένου ο προγραμματισμένος για σήμερα αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων να αναβληθεί.

Ενός αγώνα μεταξύ των δύο πρωτοπόρων ομάδων του πρωταθλήματος, τον οποίο περίμενε να παρακολουθήσει όλη η φίλαθλη κοινότητα των νησιών μας.

Ενός αγώνα για τον οποίον κινητοποιήθηκε ολόκληρο το νησί της Νάξου με σκοπό να τον διοργανώσει άριστα. Αναλυτικά, διανεμήθηκαν εισιτήρια σε όλα τα σχολεία του νησιού, οργανώθηκε λαχειοφόρος αγορά, ετοιμάστηκε μεγαφωνική εγκατάσταση, προβλέφθηκε πλήθος εκδηλώσεων και κλήθηκαν στην ΓΙΟΡΤΗ του ποδοσφαίρου όπως την οραματιστήκαμε, όλες οι αρχές της Νάξου, η διοίκηση της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, καθώς και ο πρόεδρος του Α.Ο. Σύρου κ.Φώσκολος.

Την ίδια ώρα, ο κ.Φώσκολος προσπαθούσε να επιτύχει αναβολή του αγώνα λόγω κακών καιρικών συνθηκών την προηγουμένη ημέρα! Τελικά, όταν δε τα κατάφερε, παρά την ομολογουμένως φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλε, μας προέκυψε γαστρεντερίτιδα…!

Σε αυτό το σημείο, νιώθουμε από καρδιάς την ανάγκη να ευχηθούμε στους ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Σύρου περαστικά και άλλο κακό να μη τους βρει…

Η έκβαση του αγώνα – που εμείς κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να διεξαχθεί εκεί που πρέπει, στο γήπεδο – θα κριθεί πλέον σε αίθουσες μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους… Ευτυχώς, υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν θεσμοί, κανόνες και άνθρωποι που τους υλοποιούν.

Ο Πανναξιακός Α.Ο. έχει ΑΠΟΛΥΤΗ εμπιστοσύνη στους ιθύνοντες που θα κληθούν να πάρουν τις αποφάσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι με γνώμονα το καλό του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, θα πράξουν όλοι τα δέοντα.

Τέλος, οφείλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους φιλάθλους μας στη Νάξο, την Αθήνα και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, οι οποίοι για ακόμα μια φορά ταξίδεψαν για να βρεθούν κοντά στον μεγαλύτερο σύλλογο των Κυκλάδων.

Ο Πανναξιακός που όλοι αγαπάμε, ο Πανναξιακός που όλοι γνωρίζουμε ανδρώθηκε με τις επιτυχίες του εντός αγωνιστικών χώρων. Με αυτόν και μόνο τον τρόπο θα πορευτούμε, με αυτόν και μόνο τον τρόπο θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα!
(Με όποιον κατέβει στο γήπεδο να μας αντιμετωπίσει…)