Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟ: Τεσσάρα στον Πύργο (4-1) και "φύγαμε για τελικό"

Πανναξιακός ΑΟ: Τεσσάρα στον Πύργο (4-1) και “φύγαμε για τελικό”

|

Με δύο γκολ του Καρούση, ο Πανναξιακός πέρασε από τον Πύργο (4-1 την ομώνυμη ομάδα) στη Σαντορίνη και πλέον περιμένει τον αντίπαλό του στον τελικο του πρωταθληματος της ΕΠΣ Κυκλάδων – Προβάδισμα από τον 1ο όμιλο η Ανω Μερά (νίκησε τον ΑΟ Μυκόνου με 2-0) 

Ήταν το μεγάλο φαβορί του 2ου ομίλου της Β’ φάσης για να πάρει το εισιτήριο της 1ης θέσης που θα του έδινε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική, μέσω του τελικού για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Του Αντώνη Κοραή (sportcyclades.gr

Ο Πανναξιακός, όχι απλά το επιβεβαίωσε σήμερα αλλά φρόντισε δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος, να σφραγίσει τη συμμετοχή του στον τελικό, περιμένοντας είτε τον ΑΟ Σύρου είτε την Άνω Μερά για να μάθει τον αντίπαλο του. 

Το συγκρότημα του Νόνι Λίμα επικράτησε στη Σαντορίνη με 1-4 του ΑΟ Πύργου και “κλείδωσε” με μαθηματικό πλέον τρόπο την πρωτιά, πηγαίνοντας στον ημιτελικό της Τετάρτης με τον ΑΟ Πάρου με την ψυχολογία στο ζενίθ. Το τελικό σκορ αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα, που δείχνει ότι ο Πανναξιακός ήταν ανώτερος. 

Από εκεί και πέρα, το δικό του πάρτη έστησε στο γήπεδο των Φηρών ο Γιώργος Καρούσης που με τη ντομπιέτα του ( 57′ με σουτ,68′ με σουτ) έφτασε τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα, με τον Τσουρή στο 60′ να κάνει το 0-2 και το αυτογκολ του Κάτσου στο 76′ να διαμορφώνει το 0-4. Το γκολ της τιμής για τον ΑΟ Πύργου πέτυχε ο Μανώλης Νομικός στο 81′.

ΡΟΗ ΑΓΩΝΑ

10′ Σέντρα Μανώλη Νομικού προ του Κελίδη διώχνει σε κόρνερ ο Κωστόπουλος

13′ Δεμερτζής σουτ πάνω από τα δοκάρια

35′ Τσουρής μπαίνει στην περιοχή και γυρίζει στο Λυμπερτά, όμως το σουτ ήταν αδύναμο και ο Καλαμάτας μπλόκαρε.

39′ Ο Σολώνας Φύτρος θα βρει το Μανώλη Νομικό μέσα στην περιοχή που θέλει να… κρεμάσει τον τερματοφύλακα, όμως ο Τσαϊλάκης διώχνει.

51′ Ο Κελίδης βρίσκει το Φύτρο με το κεφάλι όμως το σουτ του τελευταίου βρίσκει την εξωτερική πλευρά των δικτύων.

57′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ. Κωστόπουλος κάνει κούρσα από δεξιά, βρίσκει τον Καρούση και με σουτ ο ικανότατος μεσοεπιθετικός κάνει το 0-1.

60′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ. Ο Καράι κάνει τη σέντρα από δεξιά κεφαλιά του Τσουρή από το ύψος της μικρής περιοχής και 0-2.

68′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ. Με σουτ του Καρούση μέσα από την περιοχή γίνεται το 0-3.

76′ Σουτ του Μανώλη Νομικού λίγο άουτ.

76′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ. Ο Βαθρακοκοίλης γύρισε από αριστερά τη μπάλα και ο Κάτσος στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα άθελα του στην εστία της ομάδας του για το 0-4.

81′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ. Από δεξιά βαθιά μπαλιά του Φύτρου, πανέμορφο κατέβασμα του Μανώλη Νομικού μέσα στην περιοχή που πλασάρει τον Τσαϊλάκη και μειώνει στο 1-4.

87′ Ο Συνολάκης αποχωρεί και ο Πύργος μένει με παίκτη λιγότερο αφού είχαν γίνει οι αλλαγές από τον Αλέξη Κωνσταντόπουλο.

ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ (Αλέξης Κωνσταντόπουλος) Καλαμάτας, Κλουβάτος Στ. (63′ Πάγια), Κάτσος Χ. (80′ Δανέζης), Νομικός Ευα., Κουκούλης, Νομικός Ι., Νομικός Ε., Συνολάκης, Κελίδης (73′ Φύτρος Σαμψ.), Φύτρος Σ., Λύκος (54′ Βουλγαράκης).

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Νόνι Λίμα) Τσαϊλάκης, Καράι (65′ Στρατούρης), Τσουρής, Κωστόπουλος, Χαμηλοθώρης, Δεμερτζής (63 Παπανικολάου), Λυμπερτάς, Καρούσης, Ζαφείρης (73′ Βαθρακοκοίλης), Καφετζής, Μπονιάκος (63′ Πιτταράς), Τσουρής. 

Νίκη για την Ανω Μερά 

Μεγάλο βήμα για την κατάληψη της 1ης θέσης έκανε η Άνω Μερά που νίκησε στο ντέρμπι με 2-0 τον ΑΟ Μυκόνου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β’ φάσης του πρωταθλήματος ΕΠΣ Κυκλάδων.

Πλέον με το τρίποντο αυτό, το συγκρότημα του Φώτη Παπαπαναγή έφτασε τους 8 βαθμούς αφήνοντας τον ΑΟ Σύρου (έχει ματς λιγότερο) στους 3, ενώ την ίδια συγκομιδή έχει και ο ΑΟ Μυκόνου που έχασε κάθε ελπίδα σήμερα να βρεθεί στον τελικό της ΕΠΣ Κυκλάδων όπως έκανε πέρυσι.

Αυτό σημαίνει ότι η Άνω Μερά θα χρειαστεί εφόσον ο ΑΟ Σύρου κερδίσει τον ΑΟ Μυκόνου να μην χάσει την τελευταία αγωνιστική, ενώ σε περίπτωση που δεν κερδίσει ο ΑΟ Σύρου, τότε η Άνω Μερά θα βρεθεί πρόωρα στον τελικό.

Στο 13′ ο Ξενάκης εκτέλεσε το κόρνερ και με προβολή ο Χατζάκος έκανε το 1-0. Στο 41′ ο Καρφαρίδας με σουτ έκανε το 2-0 μετά από πάσα του Λαζαρίδη

ΑΝΩ ΜΕΡΑ (Φώτης Παπαπαναγής) Τζάβρας, Κωφοκώτσιος, Ξενάκης (63′ λ.τρ. Κουντουράς), Χατζάκος, Σαλταμάρας, Κεμπέ (74′ Αδάμ), Παπαδάκης, Καρφαρίδας, Δαραμάρας (59′ Γκολέμης), Καραϊνδρος, Λαζαρίδης (59′ Ραζάκ)

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Θεοφύλακτος Παχατουρίδης) Σαββόπουλος, Ηλίας, Αλεξανδρόπουλος, Μπαλλής (87′ Καρατζάς), Μπάμπακαρ, Ντουσάι, Περιάλης, Ξαγοράρης, Τουρέ (38′ Αλμπάνης), Γκέγκα (46′ Πεϊδης), Βλαχόπουλος.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες