Πανναξιακός ΑΟ: Θα μας απαντήσει κανείς;

Θύελλα Καμαρίου – Πανναξιακός.. Αναμέτρηση για την τελευταία ημερολογιακά αγωνιστική (12/05)  της Β’ φάσης του πρωταθλήματος στην ΕΠΣ Κυκλάδων… Αναμέτρηση που ουσιαστικά δεν έχει κανένα ενδιαφέρον καθότι η γηπεδούχος ομάδα έχει ήδη προκριθεί στον τελικό. Ο Πανναξιακός ΑΟ ταξίδεψε αυθημερόν στην Σαντορίνη με δώδεκα αθλητές όμως η αναμέτρηση ουσιαστικά ποτέ δεν τελείωσε. Και έβαλε το χεράκι του ο διαιτητής Παντελάκης… Αποτέλεσμα; Ένας αγώνας παρωδία με αποβολές και διακοπή της αναμέτρησης…

Όμως, υπάρχουν και χειρότερα. Όχι τόσο το γεγονός ότι έχασε ο Πανναξιακός στα χαρτιά (3-0) το παιχνίδι αλλά γιατί καλείται να πληρώσει πρόστιμο 600 ευρώ και είδε τρεις παίκτες του να τιμωρούνται: Μπονιάκος με 2 αγωνιστικής, Κρητικός με 7 (!!!) και Βρεττός με μία αγωνιστική… Και το χειρότερο; Αυτό που πονάει περισσότερο τους ανθρώπους του Πανναξιακού ΑΟ; Όλα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν η ΕΠΣ Κυκλάδων άκουγε το αίτημα της διοίκησης της Ναξιώτικης ομάδας να μην ορίσει ως διαιτητή τον Παντελάκη… Έναν διαιτητή που φέτος έδειξε με την εν γένει συμπεριφορά του ότι έχει … προσωπικά με την ομάδα της Νάξου… Αρκούσε απλά ένα «non call» που λένε. Όμως, δεν έγινε…

 

Και όπως ήταν λογικό… Ο Πανναξιακός αντέδρασε… Και η διοίκηση της ομάδας της Νάξου εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας όπου παρουσιάζει τα γεγονότα όπως έγιναν και παραθέτει ερωτήματα που παραμένουν όπως σημειώνει αναπάντητα ήτοι: 

Γιατί δεν ξεκίνησε το παιχνίδι στις 13:30, όπως όφειλε να κάνει ο διαιτητής;

Γιατί ορίστηκε ο διαιτητής που κατ’ επανάληψη έχει ζητήσει εξαίρεση το σωματείο μας;

Γιατί ο διαιτητής Παντελάκης ακούει και τιμωρεί επιλεκτικά;

και γιατί ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο. έχει δεχθεί 4 κόκκινες κάρτες φέτος, όλες με διαιτητή τον Παντελάκη;

Άραγε θα δώσει κανείς απάντηση;

Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση…

Με αφορμή το πρακτικό της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Κυκλάδων με αριθμό 17-16/5/2018 και τις βαριές τιμωρίες, τόσο για τους ποδοσφαιριστές μας, όσο και για το σωματείο μας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον φίλαθλο κόσμο μας.

Η ομάδα μας έφτασε στον γήπεδο του Καμαρίου την Κυριακή 13/5/2018 και παρατάχθηκε στην σέντρα για την έναρξη του αγώνα, ώρα 13:30. Η προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα ήταν 13:15.

Ο ελλιπέστατος διαιτητής Παντελάκης είχε την υποχρέωση να ξεκινήσει άμεσα τον αγώνα ώστε η ομάδα μας να προλάβει να αναχωρήσει στις 15:45 από το νησί της Σαντορίνης.

Η αντίπαλη ομάδα ισχυριζόμενη ότι είχε ενημέρωση πως δεν θα ταξιδέψει ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο. για το μεταξύ τους παιχνίδι (υπήρξε τηλεφώνημα ποδοσφαιριστή του Καμαρίου σε παίχτη της ομάδας μας 1:15), ξεκίνησε ζέσταμα στις 13:30 και καθόρισε την έναρξη του αγώνα στις 14:00, πάντα σε συνεννόηση με τον απαράδεχτο διαιτητή αδιαφορώντας ότι υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να χάσουμε το πλοίο της επιστροφής.

Μετά από ένα κακό διαιτητικό πρώτο ημίχρονο και ενώ ο Παντελάκης είχε υποπέσει σε συνεχόμενα λάθη στο 44΄ του πρώτου ημιχρόνου μετατρέποντας ένα κόρνερ από υπέρ μας σε επιθετικό φάουλ, ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Απέβαλε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Μπονιάκο Λ. με δεύτερη κίτρινη κάρτα (στο φύλλο αγώνα γράφει απευθείας κόκκινη) για εξύβριση ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν άκουσε τον ποδοσφαιριστή την αντίπαλης ομάδας που έβριζε χυδαία τα «θεία».

Στη συνέχεια αποχώρησε για τα αποδυτήρια, κλείστηκε είκοσι λεπτά και όταν εμφανίστηκε είχε σημειώσει κόκκινη κάρτα στον Κρητικό. Συνέχισε τον αγώνα και στο επόμενο λεπτό απέβαλε τον Βρεττό. Το τι ακολούθησε αναγράφεται στο φύλλο αγώνα.

Υπάρχουν πολλά καίρια ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα:

Γιατί δεν ξεκίνησε το παιχνίδι στις 13:30, όπως όφειλε να κάνει ο διαιτητής.

Γιατί ορίστηκε ο διαιτητής που κατ’ επανάληψη έχει ζητήσει εξαίρεση το σωματείο μας.

Γιατί ο διαιτητής Παντελάκης ακούει και τιμωρεί επιλεκτικά.

Γιατί ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο. έχει δεχθεί 4 κόκκινες κάρτες φέτος, όλες με διαιτητή τον Παντελάκη.

Καταστάσεις που στιγματίζουν συλλόγους, απωθούν τα παιδιά από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, διώχνουν τον κόσμο από το γήπεδο και διαλύουν τις ανθρώπινες σχέσεις, τέτοιες καταστάσεις συντηρούνται από ανεπαρκείς αμειβόμενους διαιτητές οι οποίοι ποτέ δεν φταίνε και ποτέ δεν καθαιρούνται από τα ανώτερα διοικητικά όργανα».