Πανναξιακός ΑΟΝ: Αθλήτριες θετικές στον κορωνοϊό, δεν γίνεται ο αγώνας με την Θέτιδα

Μετά τον ΑΟ Θήρας, ήρθε η σειρά του Πανναξιακού ΑΟΝ. Κι όπως ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα το διοικητικό Συμβούλιο της Ναξιώτικης ομάδας " μέλη της γυναικείας ομάδας πετοσφαίρισης του σωματείου μας βρέθηκαν θετικά στην covid-19 μετά από τακτικό και προληπτικό έλεγχο. Οι αθλήτριες που ευρέθησαν θετικές στην covid-19 στα σχετικά διαγνωστικά τεστ παραμένουν ασυμπωματικές και απύρετες..." Αυτό είναι το καλό κομμάτι. Και το πιο σημαντικό. Με δεδομένο ότι οι αθλήτριες και το προπονητικό τιμ είναι εμβολιασμένοι, αναμένεται ότι δεν θα υπάρχουν άλλα προβλήματα και μετά το πέρας της καραντίνας, θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και την αγωνιστική δράση.

Κι εδώ πάμε στο "άσχημο" κομμάτι. Ο αγώνας με την Θέτιδα Βούλας που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και για την 9η αγωνιστική στη Νάξο, ματαιώνεται. Και εάν κρίνουμε από την απόφαση της ΕΟΠΕ για τον αγώνα Αρη - ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο που δεν έγινε λόγω κρουσμάτων στις αθλήτριες της ΑΕΚ (ήττα με 3-0 αλλά χωρίς μηδενισμό), αλλά και του ΑΟ Θήρας στον ευρωπαϊκό του αγώνα με την Ούγκεντεμ (αποκλεισμός με 3-0 καθότι δεν κατέβηκε) τότε ο Πανναξιακός αναμένεται να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά.. Ομως, καλό είναι να περιμένουμε...  Παράλληλα, βέβαια, αναστέλλονται και οι προπονήσεις των τμημάτων υποδομής... Φύλαγε τα ρούχα σου δεν λένε; 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανναξιακού ΑΟΝ 

"Η διοίκηση του Πανναξιακού Αθλητικού Όμιλου Νάξου αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει την τοπική κοινωνία του νησιού, την αθλητική οικογένεια αλλά και ειδικότερα την οικογένεια του βόλεϊ ότι μέλη της γυναικείας ομάδας πετοσφαίρισης του σωματείου μας βρέθηκαν θετικά στην covid-19 μετά από τακτικό και προληπτικό έλεγχο.

Οι αθλήτριες που ευρέθησαν θετικές στην covid-19 στα σχετικά διαγνωστικά τεστ παραμένουν ασυμπωματικές  και απύρετες ενώ σημειώνεται πως όλες οι αθλήτριες είναι εμβολιασμένες έχοντας πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού με την συντριπτική πλειοψηφία αθλητριών και τεχνικού προσωπικού να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Διατηρώντας το αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας τηρώντας τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ, της ΕΟΠΕ και του ΕΟΠΥ ενημερώσαμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την διενέργεια των απαραίτητων κινήσεων και την προστασία όλων μας.

Τα μέλη της γυναικείας ομάδας (αθλήτριες και τεχνικό προσωπικό) θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση και θα έχουν την ανάλογη ιατρική παρακολούθηση για την εξέλιξη της υγείας τους όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα για την προστασία όλων μας.

Προτεραιότητα όλων μας είναι η εξασφάλιση της υγείας των αθλητριών τόσο της ομάδας μας αλλά και των αντιπάλων,  ο περιορισμός της διασποράς της covid-19  στην αθλητική οικογένεια και στην τοπική κοινωνία, για αυτό πλέον της αναβολής (ματαίωσης) του αγώνα το Σάββατο 27.11 με την ΑΣΠ Θέτις στη Νάξο αναστέλλουμε και τις προπονήσεις των τμημάτων υποδομών του συλλόγου μας.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους στις αθλήτριες μας,  και με την ελπίδα να απαλλαγούμε το συντομότερο από την πανδημία αυτή θα συναντηθούμε ξανά ακόμα πιο δυνατοί".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News