Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: "Εύκολο τρίποντο" με Μακεδόνες και τώρα: ΑΟ Θήρας

Πανναξιακός ΑΟΝ: “Εύκολο τρίποντο” με Μακεδόνες και τώρα: ΑΟ Θήρας

|

Παναξιακός ΑΟΝ, ΑΟ Θήρας και Θέτιδα Βούλας στην κορυφή της Volleyleague με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια – Το ντέρμπι των Κυκλάδων το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Νάξο κλέβει τη παράσταση

Δεύτερη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών και στην κορυφή της βαθμολογίας έχουμε εκπλήξεις. Κι αυτό γιατί ισοβαθμούν: Πανναξιακός, ΑΟ Θήρας και Θέτιδα Βούλας και μάλιστα χωρίς να έχουν χάσει σετ. Και το αναφέρουμε ως έκπληξη από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ή ο Άρης, οι δύο φιναλίστ πέρυσι έχουν από μία ήττα. Όμως, η επόμενη αγωνιστική ίσως να έχει μόνο μία ομάδα στην κορυφή. Κι αυτό γιατί στη Νάξο θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι των Κυκλάδων με τον Πανναξιακό ΑΟΝ να υποδέχεται τον ΑΟ Θήρας (πέρυσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες, σπάζοντας η μία την έδρα της άλλης) ενώ και η Θέτιδα αγωνίζεται στην Ηλιόπουλη, όπου η τοπική ομάδα εμφανίζεται ιδιαίτερα δυνατή..

Ας δούμε όμως τι έγινε στο παιχνίδι του Πανναξιακού, ο οποίος τη Κυριακή πέρασε από την έδρα των Μακεδόνων και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση (3-0 σετ) και με τo δίδυμο Λιάγκη – Τσοπανίδου σε πρωταγωνιστικό ρόλο,  αποδεικνύοντας ότι η ομάδα του Κωστακόπουλου λειτουργεί ως Λερναία Ύδρα με πολλά κεφάλια. Άρα υπάρχουν επιλογές στην επίθεση του Πανναξιακού.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα volleynews.gr “  Ο Πανναξιακός πέρασε άνετα από τα Κύμινα με 3-0 σετ επί των Μακεδόνων Αξιού, σημειώνοντας την δεύτερη σερί νίκη του στη Volleyleague και πλέον μετράει αντίστροφα για την «ναυμαχία» κορυφής με τον ΑΟ Θήρας, την επόμενη αγωνιστική Η Νάσια Λιάγκη με 15 πόντους και 52% στην επίθεση οδήγησε την ομάδα της Νάξου στο τρίποντο, που είχε επίσης σε καλή μέρα την Ειρήνη Τσομπανίδου από τη γραμμή του σερβίς με 4 άσσους και 7 πόντους συνολικά.

Οι Μακεδόνες δεν εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, έδειξαν ότι έχουν πολλά αγωνιστικά προβλήματα, κακή ψυχολογία και την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Ηλυσιακό.

Από τις γηπεδούχες υποφερτή ήταν η Γέλιτς με 13 πόντους.Με το ξεκίνημα του τρίτου σετ, ο πάγκος των Μακεδόνων χρεώθηκε με κόκκινη κάρτα και για δύο συνεχόμενες περιστροφές, οι αθλήτριες των γηπεδούχων βρισκόντουσαν σε λάθος θέσεις. Έτσι, ο Πανναξιακός πήρε γρήγορα κεφάλι στο σκορ και με τρεις σερί άσσους της Ειρήνης Τσομπανίδου, βρέθηκε στο +7 (2-9).

Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου δεν τα παράτησε, μείωσε σε 11-12, αλλά με νέο σερί της Νάξου με την Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου στο σερβίς, ο Πανναξιακός πήρε νέο προβάδισμα τεσσάρων πόντων και τελείωσε το σετ λίγο αργότερα με 19-25 και τον αγώνα με 0-3.

Οι αριθμοί

Τα σετ: 0-3 (19-25, 17-25, 19-25)

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Ισκάς.Παρατηρητής: Βανδώρος.

*Οι πόντοι των Μακεδόνων Αξιού προήλθαν από 7 άσσους, 23 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και του Πανναξιακού προήλθαν από 6 άσσους, 39 επιθέσεις, 1 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων

ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΞΙΟΥ (Καραβιδόπουλος): Νώτη 6 (5/15 επ., 1 άσσος, 18% υπ. – 14% άριστες), Τσοχατζή 4 (3 άσσοι, 1 μπλοκ), Σπανού 1 (1/4 επ.), Καραφουλίδου 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Δωρούκα 2 (2/10 επ.), Γέλιτς 13 (10/30 επ., 3 άσσοι, 40% υπ. – 27% άριστες) / Τζαγκαράκη (λ, 30% υπ. – 20% άριστες), Ευθυμιάδη (λ), Μητακίδου, Παπαδοπούλου 2 (2/2 επ.).

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Κωστακόπουλος): Ριντ 9 (9/26 επ., 80% υπ. – 60% άριστες), Βεργίδου 1 (άσσος), Χατζηευστρατιάδου 7 (6/11 επ., 1 άσσος), Λιάγκη 15 (15/29 επ.), Τσομπανίδου 7 (2/4 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Στεντίλ 7 (7/13 επ., 52% υπ. – 43% άριστες) / Κακουράτου (λ, 70% υπ. – 50% άριστες), Καραβοκύρη (λ), Λάβδα. Στην αποστολή και η Βόμβα, Κατσάνη (1η εμφάνιση), Πατεράκη

Τι δήλωσαν οι προπονητές:

Κωστακόπουλος (Πανναξιακός ΑΟΝ): «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Παρότι δεν είχαμε καθόλου ρυθμό στην επίθεση, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Πλέον επιστρέφουμε γρήγορα πίσω στη Νάξο για να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι με τον ΑΟ Θήρας, αγώνα που θέλουμε πολύ να νικήσουμε».

Γιώργος Καραβιδόπουλος (ΑΣ Μακεδόνες Αξιού): «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία καλύτερη ομάδα από εμάς στα κρίσιμα σημεία. Εκεί που τους πιέσαμε και πλησιάσαμε, ο Πανναξιακός είχε περισσότερες επιθετικές επιλογές. Όσο κρατάγαμε στην υποδοχή ήμασταν στο παιχνίδι, αλλά δεν δεν τελειώσαμε κάποιες μπάλες που έπρεπε. Έπαιξε ρόλο στο τρίτο σετ οι δύο λάθος περιστροφές που είναι δικό μου λάθος και παίρνω την ευθύνη».

Τι έγινε στα άλλα παιχνίδια;

Νίκη ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά του πρωταθλήματος πήρε επί του Άρη ο ΑΟ Θήρας στο κατάμεστο γυμναστήριο της Σαντορίνης. Η ομάδα του Μπράνκο Γκάιτς με κορυφαία την Μελίνα Εμμανουηλίδου (15 π., 5 άσσοι, 4 μπλοκ, νίκησε με 3-0 σετ στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής και βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας χωρίς απώλειες βαθμών και σετ. Άτυχη της αναμέτρησης η πασαδόρος του ΑΟ Θήρας, Μέγκα Κιρ, η οποία στα μισά του δεύτερου σετ έπεσε άτσαλα πάνω σε πόδι αντιπάλου και αποχώρησε υποβασταζόμενη. Τη θέση της πήρε η νεαρή Ξανθοπούλου.  Ο Άρης είχε μόλις 29% στην επίθεση με την MVP της πρώτης αγωνιστικής Μαντλέν Μοντάνιο να μένει στους 5 πόντους (5/17 επιθέσεις)

Την παρθενική του νίκη στην Volleyleague στην επιστροφή του μετά από 21 χρόνια πανηγύρισε στην Κόρινθο (3-0 σετ) ο Ηλυσιακός στην 2η αγωνιστική της Volleyleague.

Πιο δύσκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό 3-0 σετ αλλά με πρωταγωνίστρια τη Μανωλίνα Κωνσταντίνου η Θέτιδα Βούλας νίκησε το Μαρκόπουλο με 3-0 σετ και πήρε δεύτερο τρίποντο σε ισάριθμους αγώνες στην Volley League γυναικών

Με πλουραλισμό στην επίθεση και πρωταγωνίστρια την πρώην παίκτρια του Πορφύρα Μίρα Κομλένοβιτς αλλά και τις Πότοκαρ, Σπανού να σκοαράρουν κατά βούληση ο Γ.Σ. Ηλιούπολης νίκησε στον Πειραιά τον Πορφύρα με 3-1 σετ και πανηγυρίζει το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα της Volley League γυναικών.

Και τέλος, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ του Αίαντα στο κλειστό του Ευόσμου και πέτυχε τη πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague. Με όπλο το σερβίς (15 άσσοι) και τις Χίπε (16 π), Έμοντς (17) σε μεγάλη μέρα στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκες» πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στον ανταγωνιστικό Αίαντα.Ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης, όπως και στην Ηλιούπολη χρησιμοποίησε στο παιχνίδι την 15χρονη Γιορανίδη (γεννημένη το 2003) και κόντρα στον Ολυμπιακό πέτυχε και έναν άσσο.

 

Αποτελέσματα (2η αγωνιστική)

ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – Ολυμπιακός ΣΦΠ  1-3     (18-25, 11-25, 25-20, 18-25)

ΑΣΠ Κόρινθος – ΑΟ Ηλυσιακός    1-3     (25-21, 22-25, 11-25, 21-25)

ΑΣΠ Θέτις Βούλας – ΑΟ Μαρκοπούλου   3-0     (25-23, 25-18, 27-25)

ΑΟ Θήρας – ΑΣ Άρης        3-0     (25-18, 25-19, 25-15)

ΑΟΦ Πορφύρας – ΓΣ Ηλιούπολης 1-3     (20-25, 22-25, 26-24, 22-25)

ΑΣ Μακεδόνες Αξιού – ΑΟΝ Πανναξιακός         0-3     (19-25, 17-25, 19-25)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θ. ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ.    Β.      ΣΕΤ   Ν – Η

1. Πανναξιακός ΑΟΝ      2        6        6 – 0   2 – 0

2. Α.Ο. Θήρας       2        6        6-0     2 – 0

3. Α.Σ.Π. Θέτις Βούλας   2        6        6-0     2 – 0

4. Γ.Σ. Ηλιούπολης         2        4        5 – 3   1 – 1

5. Ολυμπιακός        2        4        5 – 4   1 – 1

6. Α.Ο. Ηλυσιακός  2        3        3 – 4   1 – 1

7. Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου    2        2        4 – 5   1 – 1

8. Α.Ο. Μαρκοπούλου       2        2        3 – 5   1 – 1

9. Α.Σ. Άρης 2        2        3 – 5   1 – 1

10. Α.Ο.Φ. Πορφύρας     2        1        3 – 6   0 – 2

11. Α.Σ. Μακεδόνες Αξιού        2        0        0 – 6   0 – 2

12. Α.Σ.Π. Κόρινθος       2        0        1 – 6   0 – 2

 

Επόμενη αγωνιστική (10-11 Νοεμβρίου)

Ηλυσιακός – Μακεδόνες Αξιού

Μαρκόπουλο – Κόρινθος

ΓΣ Ηλιούπολης – Θέτιδα Βούλας

Ολυμπιακός – Πορφύρας

Άρης – Αίας Ευόσμου

Πανναξιακός – ΑΟ Θήρας


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα