Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: «Καυτό» ντέρμπι με Αρη και κεντρικό πρόσωπο την Κελεσίδου

Πανναξιακός ΑΟΝ: «Καυτό» ντέρμπι με Αρη και κεντρικό πρόσωπο την Κελεσίδου

|

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ υποδέχεται σήμερα (29/10, 19:00) στο ΔΑΚ Νάξου την Ειρήνη Κελεσίδου και τον Άρη σε μία αναμέτρηση που φέρνει μνήμες από πέρυσι όταν οι δύο αντίπαλοι μοιράστηκαν νίκες και εντυπώσεις – Ο ΑΟ Θήρας θέλει το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα στο Μαρκόπουλο κόντρα στη τοπική ομάδα 

Πανναξιακός – Άρης ή Μαρκόπουλο – ΑΟ Θήρας; Τα δύο καυτά ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών βόλεϊ που μπορεί να λειτουργήσουν θετικά ή αρνητικά ανάλογα με την εξέλιξη του πρωταθλήματος… Ο λόγος; Μα πολύ απλά και οι τέσσερις ομάδες συν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι στη διεκδίκηση των τεσσάρων θέσεων για το φάιναλ φορ του πρωταθλήματος. Και ο ΑΟ Θήρας έχοντας νικήσει τον Ολυμπιακό στη πρεμιέρα εμφανίζεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Βλέπετε, υπάρχουν φαβορί (Ολυμπιακός), υπάρχουν αουτσάιντερ (Μαρκόπουλο) αλλά και οι έξι λίγο πολύ στο ίδιο …καζάνι βράζουν. Κι εάν θέλουν να μπουν τετράδα, κομμένα τα χαμένα παιχνίδια και οι τσάμπα βαθμοί. Κυρίως εντός έδρας. Άρα Πανναξιακός και Μαρκόπουλο έχουν έναν μονόδρομο να διανύσουν. Στο χέρι τους είναι το βράδυ του Σαββάτου να χαμογελούν μαζί με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που σίγουρα έχουν πιο εύκολο έργο με αντιπάλους την Ηλιούπολη και την νεοφώτιστη Θέτιδα αντίστοιχα…

Ειδικές καταστάσεις

Ξεκίνημα λόγω εντοπιότητας από την αναμέτρηση Πανναξιακού ΑΟΝ – Άρη Θεσσαλονίκης (19:00, ΔΑΚ Νάξου) με την Ειρήνη Κελεσίδου σε πρωταγωνιστικό ρόλο (σ.σ. έχει αγωνιστεί δύο χρόνια στον Πανναξιακό πριν γυρίσει στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη) και νωπές στη μνήμη τις περσινές μάχες ανάμεσα στις δύο ομάδες και τα όσα ειπώθηκαν ή δεν ειπώθηκαν όχι μόνο στα παιχνίδια τους αλλά και για τα άλλα παιχνίδια όπου έκριναν σε μεγάλο βαθμό τη πρόκριση του Πανναξιακού στη 4αδα. Πέρυσι, ο Άρης είχε νικήσει με 3-2 (25-21, 17-25, 21-25, 27-25, 15-9) στη Θεσσαλονίκη σε έναν αγώνα όπου ο Πανναξιακός είχε αυτοκτονήσει έχοντας προηγηθεί με 2-1 σετ ενώ και στο tie break είχε προβάδισμα. Στη Νάξο, περίπου το ίδιο σκηνικό (3-2 σετ με 25-11, 23-25, 19-25, 25-22, 16-14). Ο Άρης πήρε προβάδισμα με 2-1 σετ αλλά στο tie break η έδρα μίλησε.. Και στο τέλος, ο Πανναξιακός μέσω κριτηρίων και διαφοράς σετ (στο 0,0103) πήρε τη πρόκριση αν και οι σημερινοί φιλοξενούμενοι ακόμη μιλούν για τους αγώνες με τον Ολυμπιακό…

Πρώτο εντός, ζητούμενο η νίκη

Πως αντιμετωπίζουν οι δύο αντίπαλοι τον αγώνα; Ο Πανναξιακός ΑΟΝ θέλει να κάνει το «2×2» με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Ρούση να σχολιάζει σχετικά: «Είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για εμάς με πλήρη ομάδα και θέλουμε να δείξουμε καλό πρόσωπο και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά στόχος μας είναι η νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς».

Η λίμπερο του Πανναξιακού ΑΟΝ, Ξένια Κακουράτου δήλωσε στην ιστοσελίδα (www.paon.gr) του συλλόγου: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά δουλεύουμε αρκετές ώρες καθημερινά μέσα στο γήπεδο και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για κάθε αντίπαλο.. Ο αγώνας με τον Άρη Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος αγώνας εντός έδρας και περιμένουμε τον κόσμο της Νάξου από τον πρώτο αγώνα να είναι κοντά μας και να μας στηρίζει».

Η 18χρονη κεντρική αθλήτρια του Πανναξιακού ΑΟΝ, Κατερίνα Ζακχαίου συμπληρώνοντας την συναθλήτρια της τόνισε: «Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας αφού ο Άρης είναι μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς αλλά εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες και να δώσουμε το 100% στην αναμέτρηση αυτή.  Με έβδομο παίκτη τον κόσμο μας πιστεύω πως στο τέλος του αγώνα θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Και ο Άρης; Νικηφόρα θέλει να συνεχίσει και ο Άρης την πορεία του στην κούρσα του πρωταθλήματος που μόλις ξεκίνησε. Προβλήματα δεν υπάρχουν με τον κόουτς της Θεσσαλονικιώτικης ομάδας, Δημήτρη Σολκίδη να σημειώνει: «Πέρσι μοιραστήκαμε τις νίκες ενώ και τα δύο ματς κρίθηκαν στο τάι μπρέικ και νομίζω ότι κι αυτό το ματς είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Κι οι δύο ομάδες δεν είναι απολύτως έτοιμες καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμη, αλλά νομίζω ότι θα προσφέρουμε καλό θέαμα. Έχουμε κι εμείς κι η Νάξος αρκετές αλλαγές στο ροστερ μας, αλλά δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δύο καλών ομάδων και το που θα φτάσουμε στο φινάλε της σεζόν θα εξαρτηθεί κι από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα».

ΑΟ Θήρας: Ντέρμπι, πίσω μας ο Ολυμπιακός
Μία ώρα νωρίτερα στο Μαρκόπουλο, το άλλο ντέρμπι όπου εμπλέκεται ομάδα των Κυκλάδων. Ο ΑΟ Θήρας μετά τη σούπερ νίκη επί του Ολυμπιακού έρχεται να αντιμετωπίσει στις 18:00 το Μαρκόπουλο Revoil… Και οι δύο ομάδες θέλουν τετράδα, οι οικοδεσπότες φέτος θεωρούνται ως το μεγάλο αουτσάιντερ ελέω προπονητή (Νικολάκης) αλλά και των δύο ξένων από τη Βραζιλία (Μερκέδο – Κλάιν) με τον Γιάννη Νικολάκη να δηλώνει «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίζουμε με μια ομάδα η οποία πέρσι έκανε εκπληκτική πορεία, στην πρεμιέρα κέρδισε τον πρωταθλητή και είναι σίγουρα το φαβορί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ελεύθερα και να πάρουμε ότι μας αναλογεί. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε φτιάξει μια αξιόμαχη ομάδα με χαμηλό μπάτζετ η οποία έχει φιλοδοξίες. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι πόσο καλά και πόσο γρήγορα θα δέσουν οι νεαρές ελληνίδες με τις ξένες. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα μαχητικό σύνολο και οι πρώτες εντυπώσεις δείχνουν ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο αλλά είναι νωρίς ακόμη».

Από την άλλη, ο ΑΟ Θήρας έρχεται στο Μαρκόπουλο με ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από τη μεγάλη και ιστορική νίκη της πρεμιέρας επί του Ολυμπιακού. Χωρίς προβλήματα η νησιωτική ομάδα θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της με τον προπονητή Απόστολο Οικονόμου να τονίζει: «Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους, σέβομαι πολύ την ομάδα του Μαρκόπουλου, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και αν θέλουμε να το κερδίσουμε μέσα στην έδρα του, θα πρέπει να παίξουμε στα όριά μας . Θεωρώ πως θα γίνει ένα πολύ όμορφο και ανταγωνιστικό παιχνίδι και αυτός που θα επιβάλλει την ποιότητα και την τακτική του συμπεριφορά, θα κερδίσει».

Οι άλλοι αγώνες
Στα υπόλοιπα παιχνίδια; Στο κλειστό του Μετς, ο Παναθηναϊκός που μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα, υποδέχεται τη μαχητική ομάδα της Ηλιούπολης. Μοναδική απουσία αυτή της Ρόγκα για τις «πράσινες» ενώ ντέρμπι έχουμε στη Θεσσαλονίκη και δη στο «Ι. Λεμονίδης» με την Ελπίδα Αμπελοκήπων να… φοράει τα καλά της στον πρώτο επίσημο εντός έδρας αγώνα της στα σαλόνια της Α1 γυναικών απέναντι στην ΑΕΚ με τις δυο ομάδες να θέλουν τους πρώτους τους -ιδιαίτερα σημαντικούς- βαθμούς (!!!) Στο «Γ. Γεννηματάς» η ομάδα της Θέτιδας Βούλας ετοιμάζεται να υποδεχτεί στην έδρα της τον Ολυμπιακό στο πρώτο επίσημο ματς στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας. Και τέλος την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη στα  Κύμινα η νεοφώτιστη ομάδα των Μακεδόνων  μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη, υποδέχεται για την πρώτη νίκη τον ανεβασμένο Αίαντα Ευόσμου ο οποίος στην πρώτη αγωνιστική ξεκίνησε πολύ καλά με νίκη κόντρα στην νεοφώτιστη Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Σάββατο 29/10/2016

Μετς, 18.00: Παναθηναϊκός ΑΟ – ΓΣ Ηλιούπολης    Διαιτητές: Μάλφας-Χαμπιλού.

ΔΑΚ Νάξου, 18.00: Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΣ Άρης   Μαρκάτης-Τσιμπινός.

Ι. Λεμονίδης, 18.00: ΑΣ Ελπίς – ΑΕΚ                            Παπαδόπουλος  Αρ.-Μπόμπορας.

Μαρκόπουλου, 18.00: ΑΟ Μαρκοπούλου – ΑΟ Θήρας   Μυλωνάκης-Οικονόμου.

Γ. Γεννηματάς, 19.00: ΑΣΠ Θέτις – Ολυμπιακός ΣΦΠ     Μεταξά-Βλάχος.

Κυριακή 30/10/2016

Κυμίνων, 19.00: ΑΣ Μακεδόνες – ΑΠΣ Αίας Ευόσμου Κυριακόπουλος-Μπέλλος.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

Μήλος: Ανοιγμα στην Ολλανδική αγορά

Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;

Κυκλάδες – Κέα: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

Απλησίαστες οι Κυκλάδες και το 2024: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες