Πανναξιακός ΑΟΝ: Κε Βουδούρη αφήστε το βόλεϊ στην ησυχία του, βρείτε κάτι άλλο να ασχοληθείτε

".... Καλούμε τον κ. Βουδούρη να αφήσει το βόλεϊ στην ησυχία του και να βρει μία άλλη ενασχόληση για τον ελεύθερο του χρόνο, που θα ικανοποιεί καλύτερα την αυταρέσκεια του και την επιθυμία του να γίνεται πρωταγωνιστής. Αν δε το πράξει ο ίδιος, είναι ευθύνη των αρμόδιων οργάνων της Ομοσπονδίας να επιληφθούν της κατάστασης. Ζητάμε από τον παρατηρητή του αγώνα κ. Πολίτη Σεραφείμ να μεταφέρει στους αρμοδίους  με απόλυτη ειλικρίνεια τα όσα είδε και έζησε στο κλειστό και αυτοί να αποφασίσουν ποιος πρέπει να τιμωρηθεί...". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Πανναξιακός ΑΟΝ με σημειο αναφοράς την διαιτησία του 1ου διαιτητή στον χθεσινό αγώνα με τον ΑΟ Θήρας, κο Βουδούρη... Εναν διαιτητή που όχι μόνο κατάφερε να καλύψει τα αστέρια των δύο ομάδων που έλαμψαν στο παρκέ με την απόδοσή τους αλλά στο τέλος μίλησε απαξιωτικά προς τους παράγοντες της Ναξιώτικης ομάδας... Κάτι που αναφέρεται στην ανακοίνωση με την έκφραση "Ο κ. Βουδούρης απευθυνόμενος προς τον παρατηρητή και ζητώντας του επιτακτικά να διακόψει την συζήτηση είπε χαρακτηριστικά « έλα μέσα που θα ασχοληθούμε με τον κάθε πικραμένο» χαρακτηρισμός προσβλητικότατος αφήνοντας μας την εντύπωση πως όσα είχε προκαλέσει δεν ήταν αρκετά ώστε να γίνει ο μοναδικός πρωταγωνιστής του αγώνα".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανναξιακός ΑΟΝ (συνοδεύεται από video και φωτογραφίες) και υπογράφει ο πρόεδρος κος Γιώργος Ποτικιάν, αναφέρει: 

“Ο Πανναξιακός στα 7 χρόνια της παρουσίας του στην ανώτερη εθνική κατηγορία ελάχιστες φορές έχει βρεθεί στην θέση να εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας για διαιτησία σε αγώνα της ομάδας του.

Δυστυχώς όμως τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το Σάββατο στο ΔΑΚ Νάξου δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα καθώς ο άνθρωπος που ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΟΝ και ΑΟ ΘΗΡΑΣ εξελίχτηκε σε πρωταγωνιστή κλέβοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τις πραγματικές πρωταγωνίστριες, τις αθλήτριες.

Αλλεπάλληλα ανθρώπινα λάθη και λάθος αποφάσεις εκατέρωθεν δυναμίτισαν την ατμόσφαιρα του αγώνα που διεξήχθη υπό τα βλέμματα φίλων και των δύο ομάδων (πράγμα σπάνιο σε αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα) μέσα σε ατμόσφαιρα που θα ζήλευαν ακόμα και μεγαλύτερα ονόματα συλλόγων.

Το θέαμα και την δόξα όμως που προσέφεραν απλόχερα οι αθλήτριες επισκίασαν οι υπερβολικές και αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του 1ου διαιτητή κ. Βουδούρη, αποφάσεις που κάποιοι κακοπροαίρετοι θα μιλούσαν για αλλοίωση αποτελέσματος.

Ο «άρχων του γηπέδου» (πολύ σωστά έχει αυτό τον χαρακτηρισμό καθώς έκανε ότι ήθελε κατά το δοκούν) τιμωρούσε με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» με κάρτες αφήνοντας όμως ατιμώρητο τον… περίπατο του φιλοξενούμενου προπονητή μέσα στο γήπεδο όταν κατά την διάρκεια διαμαρτυριών (δικαιολογημένων καθώς το σφύριγμα του κ. Βουδούρη κατά της ομάδας του ΑΟ Θήρας ήταν ακόμα μία λάθος υπόδειξη) έφτασε μέχρι το κέντρο του γηπέδου.

Αντίθετα εξάντλησε την αυστηρότητά του στα μέλη του Πανναξιακού όταν σε ακόμα μία δικαιολογημένη διαμαρτυρία (χωρίς βόλτα στο γήπεδο) της εφόρου του Πανναξιακού την τιμώρησε με κίτρινη κάρτα χωρίς όμως να μείνει εκεί. Αμέσως μετά την τιμωρεί με κόκκινη κάρτα γιατί αποδέχτηκε την κίτρινη χωρίς διαμαρτυρία.

Τα όρια της αυστηρότητας ξεπέρασε όμως όταν στο 4ο σετ με σκορ 9-19 τιμωρεί με αποβολή κίτρινη – κόκκινη) τον προπονητή του Πανναξιακού κ. Οικονόμου γιατί τόλμησε να δείξει το βίντεο που αποδείκνυε μία ακόμα λάθος υπόδειξη του 1ου διαιτητή. (Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι στην 15ετή καριέρα του σαν προπονητής για πρώτη φορά αποβάλλεται ο κ. Οικονόμου).

Οι λανθασμένες υποδείξεις της διαιτητικής τετράδας εις βάρος και των δύο ομάδων αλλοίωσαν το θέαμα ,την ποιότητα και πιθανόν και το αποτέλεσμα του αγώνα με αποκορύφωμα το 4ο σετ όπου οι διακοπές για τιμωρίες, παρατηρήσεις κλπ εκνεύρισαν τις αθλήτριες και όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα είτε στο γήπεδο είτε μέσω της ζωντανής μετάδοσης είδαν να ολοκληρώνεται ο αγώνας με ένα σετ παρωδία.

Ο κ. Βουδούρης όμως δεν σταμάτησε εκεί. Μετά την λήξη του αγώνα κατέγραψε «ρίψη μπουκαλιού με νερό προς το μέρος της σκάλας του διαιτητή» στο φύλλο αγώνα καταδικάζοντας ουσιαστικά σε τιμωρία την γηπεδούχο ομάδα, αλλά το βίντεο του αγώνα τον διαψεύδει καθώς διακρίνεται ξεκάθαρα ότι η «ρίψη μπουκαλιού» είναι το γλίστρημα από τα χέρια θεατή που σπρώχτηκε κατά λάθος και κύλισε μέχρι την ελεύθερη ζώνη. Για το ίδιο περιστατικό ψευδώς αναφέρει στο φύλλο αγώνα πεντάλεπτη διακοπή για καθαρισμό του γηπέδου καθώς η διακοπή προήλθε για την αποβολή του προπονητή της ομάδας της Νάξου και όχι για τα νερά στο παρκέ.

Αδιάψευστος μάρτυρας όσων καταγράφουμε είναι το βίντεο του αγώνα.

Ο ίδιος διαιτητής επιχείρησε να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο όταν μέλος του ΔΣ του Πανναξιακού παρουσία 4 αστυνομικών συζητούσε διαμαρτυρόμενο με τον παρατηρητή του αγώνα κ. Πολίτη. Ο κ. Βουδούρης απευθυνόμενος προς τον παρατηρητή και ζητώντας του επιτακτικά να διακόψει την συζήτηση είπε χαρακτηριστικά « έλα μέσα που θα ασχοληθούμε με τον κάθε πικραμένο» χαρακτηρισμός προσβλητικότατος αφήνοντας μας την εντύπωση πως όσα είχε προκαλέσει δεν ήταν αρκετά ώστε να γίνει ο μοναδικός πρωταγωνιστής του αγώνα.

Καλούμε τον κ. Βουδούρη να αφήσει το βόλεϊ στην ησυχία του και να βρει μία άλλη ενασχόληση για τον ελεύθερο του χρόνο, που θα ικανοποιεί καλύτερα την αυταρέσκεια του και την επιθυμία του να γίνεται πρωταγωνιστής.

Αν δε το πράξει ο ίδιος, είναι ευθύνη των αρμόδιων οργάνων της Ομοσπονδίας να επιληφθούν της κατάστασης.

Ζητάμε από τον παρατηρητή του αγώνα κ. Πολίτη Σεραφείμ να μεταφέρει στους αρμοδίους  με απόλυτη ειλικρίνεια τα όσα είδε και έζησε στο κλειστό και αυτοί να αποφασίσουν ποιος πρέπει να τιμωρηθεί.

Το Δ.Σ. του συλλόγου είναι αποφασισμένο να προστατέψει με κάθε τρόπο την, πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της εποχής και του χώρου, επένδυση που έχει γίνει και φέτος, με ίδια κεφάλαια των μελών του και την στήριξη επιχειρήσεων και απλών φιλάθλων μας, εντός και εκτός Νάξου”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News