Πανναξιακός ΑΟΝ «Keep on Dreaming»

Αλήθεια πως μπορεί να μείνει …ζωντανό ένα όνειρο; Ειδικά όταν έχει περάσει μία τέτοια περίοδος ανακατατάξεων και ζυμώσεων; Το φετινό καλοκαίρι ίσως να ήταν το πιο δύσκολο στην ιστορία του μπασκετικού τμήματος για τον Πανναξιακό ΑΟΝ. Μετά από μία σεζόν που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως … ονειρική από τους φίλους του μπάσκετ, ήρθε ο Μάιος και η απογοήτευση. Όχι ότι τα σημάδια δεν υπήρχαν από νωρίς. Τα είδαμε όλοι στη διάρκεια της χρονιάς. Κορυφώθηκαν τον Ιανουάριο αλλά καλή τη πίστει όλοι έκαναν ένα βήμα προς τα πίσω και έτσι η χρονιά ολοκληρώθηκε. Στην παρθενική του πορεία σε εθνικό επίπεδο ο Πανναξιακός πέτυχε το στόχο του να μείνει με άνεση στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι όλα φέτος θα ήταν διαφορετικά, τη καλοκαιρινή περίοδο μία από τα ίδια ή και χειρότερα. Αποτέλεσμα; Φτάσαμε να έχουμε αλλαγή προέδρου στο ΔΣ του Πανναξιακού, να έχουμε εκτενή δημοσιεύματα στο Τύπο και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο που σίγουρα δεν μας επαινούσαν από τη στιγμή που έφτασαν να αναφέρουν ότι «στη Νάξο υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία να πληρώνουν οι παίκτες για να αγωνίζονται»….

Εν τέλει λύση βρέθηκε… Η τουλάχιστον έτσι νομίζουμε. Το τμήμα μπάσκετ ξεκινάει σήμερα (05/09. 17:00) την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Θα βασιστεί όπως όλα δείχνουν σε Ναξιώτες παίκτες, προπονητής θα είναι ο Τάσος Βάβουλας, η ψυχή του μπάσκετ για τη Νάξο, όμως το ζητούμενο είναι πως θα επιβιώσει η ομάδα. Γιατί εκτός από παίκτες έχει ταξίδια, έχει υποχρεώσεις κ.α. Ποιοι θα βοηθήσουν και πως; Οι άνθρωποι που ανέλαβαν να τρέξουν το μπάσκετ έβγαλαν κάρτα διαρκείας αξίας 50 ευρώ με moto “Keep on dreaming”. Μόλις έσκασε μύτη στην αγορά, η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟΝ ενημέρωσε ότι για να μπει κάποιος στο γήπεδο θα κάνει χρήση του ενιαίου εισιτηρίου και της κάρτας διαρκείας και όχι «κάρτας ιδιωτών». Τι σημαίνει αυτό; Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Η ουσία είναι ότι τα προβλήματα παραμένουν. Η προετοιμασία ξεκινάει αλλά δυστυχώς κάποιοι αρέσκονται να παίζουν με τις ψυχές ανθρώπων.

Όπως κι εάν έχει καλό είναι να βρεθεί λύση και πάλι τώρα. Πριν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις… Γιατί η αποχώρηση μεσούσης της χρονιάς δεν τιμάει κανέναν. Και οι εκτός Νάξου δεν γνωρίζουν από …στρατόπεδα. Απλά λένε «Νάξος»….

Ποιοι έχουν κληθεί να είναι σήμερα στην 1η προπόνηση που όπως αναφέραμε θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στο ΔΑΚ Νάξου; Παναγιώτης Πολίτης, Σπύρος Μάκαρης, Νίκος Μυλωνάς, Παναγιώτης Καλαβρός, Πέτρος Ανεβλαβής, Νίκος Αρτσάνος, Γιάννης Μαγγιώρος, Γιάννης Κουτάντζης, Βασίλης Βασιλειάδης, Δημήτρης Μάνο, Μιχάλης Κρητικός και Βασίλης Καραγιάννης… 

Όπως βλέπετε με βάση τα ονόματα από την περσινή ομάδα είναι οι Πολίτης, Μάκαρης, Μυλωνάς και Καλαβρός που είχαν βασικό ρόλο οι μικροί Αρτσάνος, Μαγγιώρος και Καραγιάννης που είχαν παρουσία στην ομάδα όπως και ο μεγαλύτερος Βασιλειάδης και οι υπόλοιποι είναι παιδιά (μεγάλα και μικρά) που μπορούν να βοηθήσουν. Όμως, σίγουρα η ομάδα για  να μείνει κατηγορία χρειάζεται και … ξένους. Δεν αποκλείεται να έρθουν τουλάχιστον δύο. Μάλιστα κάποιοι λένε και για παλιούς γνώριμους. Ο χρόνος θα δείξει…

Οι άλλοι

Σε πρώτη ανάγνωση πάντως αρκετά βάτος μοιάζει ο 2ος όμιλος νότου της Γ’ Εθνικής στον οποίο θα πάρει μέρος ο Πανναξιακός αλλά και η ΑΕ Σαντορίνης (πρωτάρα) και ο Ιπποκράτης Κω από  Κυκλάδες και Δωδεκάνησα αντίστοιχα. Στο συγκεκριμένο όμιλο θα παίξουν ο Ο.Φ.Η., ο Προμηθέας Χαλανδρίου, ο Πόλις Καλλιθέας και η Νίκη Αμαρουσίου που «έπεσαν» από τη Β’ Εθνική, ενώ «νεοφώτιστοι» είναι ο Λοκρός Αταλάντης και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων. Η αποχώρηση της νεοφώτιστης Ακαδημίας Ρεθύμνου μειώνει τις ομάδες σε 13 και περιμένουμε πλέον την κλήρωση…
2ος ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ: Ιπποκράτης Κω, Κάδμος Θήβας, Πανναξιακός, Έσπερος Λαμίας, Λοκρός Αταλάντης, Ο.Φ.Η., Προμηθέας Χαλανδρίου, Άρης Νικαίας, Νίκη Αμαρουσίου, Α.Ε. Πεντέλης, Διαγόρας Δρυοπιδέων, Πόλις Καλλιθέας, Α.Ε. Σαντορίνης.