Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: Λαχτάρα μεν, χαμόγελα δε...(3-1 τον Πορφύρα)

Πανναξιακός ΑΟΝ: Λαχτάρα μεν, χαμόγελα δε…(3-1 τον Πορφύρα)

|

Με κορυφαία την Διώτη και αρωγό την Ντάλτον – Καλαντάτζε ο Πανναξιακός έφτασε τις τρεις σερί νίκες (3-1 τον Πορφύρα) και παραμένει στο παιχνίδι της 4αδας – Κ. Παπαδόπουλος  «Η νίκη ήρθε τελικά με άγχος αλλά νομίζω ότι συνολικά την αξίζαμε»

Τέλος της 7ης αγωνιστικής και ο Πανναξιακός αποχωρεί από τη Θεσσαλονίκη με κατεβασμένο κεφάλι έχοντας ηττηθεί με το καθαρό 3-0 από τους Μακεδόνες. Μία ήττα που θεωρητικά ήταν εκτός προγράμματος με βάση τις φιλοδοξίες που έχουν οι ομάδες στην αρχή της χρονιάς και για την ομάδα της Νάξου ήταν μόλις η πρώτη από άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης εκτός του Άρη στα χρόνια που αγωνίζεται στην Α1… Από εκείνη τη στιγμή και ο μετά ο Κώστας Παπαδόπουλος, τεχνικός του Πανναξιακού έβαλε κάτω το πρόγραμμα και είδε ότι οι επόμενοι τρεις αγώνες (με Ηλιούπολη – Πορφύρα εντός και Κόρινθο εκτός) πρέπει με κάθε …θυσία (must win κατάσταση) να τελειώσουν με καθαρό τρίποντο πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη» στο τέλος του πρώτου γύρου…. Τρεις νίκες που θα δώσουν το δικαίωμα στην ομάδα της Νάξου να μείνει σε τροχιά τετράδος ενόψει του δεύτερου γύρου… 

Και ξέρετε; Το πιο δύσκολο για ομάδες που χτίζονται κάθε χρόνο από την αρχή είναι να έχουν διάρκεια, υπομονή και χαρακτήρα… Ο λόγος; Μα μόνο μέσα από τους αγώνες και τις συνεχείς προπονήσεις μπορεί μία ομάδα να φτάσει στο στόχο της… Χωρίς γκρίνια για τα χαμένα σερβίς, χωρίς εύκολη κριτική για μία λάθος πάσα αλλά με συνεχή παρουσία στην εξέδρα και με τη φωνή που ηχεί ως γλυκιά μουσική τις περισσότερες φορές στα αυτιά όλων… Από προπονητές έως αθλήτριες και μέλη της διοίκησης… Είναι όμως έτσι; 

Στα τρία αυτά must win παιχνίδια, ο Πανναξιακός, ίδρωσε αλλά τα κέρδισε… Και αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό στοιχείο. Από εκεί και πέρα, οι φίλαθλοι (και όχι μόνο) συνεχίζουν να δίνουν το παρών μόνο στα …θεωρητικά μεγάλα παιχνίδια και κυρίως να προσφέρουν συμπαράσταση στη μάχη που δίνουν τα κορίτσια και η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟΝ στη πιο δύσκολη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας του…. 

Όσο για το παιχνίδι; Όπως διαβάζουμε και στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (volleyball.gr) ο Πανναξιακός σημείωσε τη 3η συνεχόμενη νίκη του επί του Πορφύρα (3-1 σετ) παρά τα πολλά λάθη και για την 10η αγωνιστική…  Ο τεχνικός της Ναξιώτικης ομάδας Κώστας Παπαδόπουλος μετά το πέρας του αγώνα τόνισε «Παρά το γεγονός ότι ο Πορφύρας έκανε πολύ καλή προσπάθεια, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το αντίπαλο, νομίζω ότι το αποτέλεσμα εξαρτιόταν από την δική μας συγκέντρωση και συνέπεια. Η νίκη ήρθε τελικά με άγχος αλλά νομίζω ότι συνολικά την αξίζαμε. Το σημαντικό για την ομάδα μου, είναι ότι έχουμε πάρει 6 καθαρά τρίποντα σε 9 παιχνίδια».

Η ομάδα του Παπαδόπουλου πήρε με σχετική ευκολία τα δύο πρώτα σετ από τον αντίπαλό της και στο τρίτο βρέθηκε να έχει δύο ματς μπολ (24-22). Όμως, δύο λανθασμένες επιλογές της Ντάλτον και δύο πόντοι από επίθεση του Πορφύρα ανέτρεψαν τα δεδομένα για την Πειραϊκή ομάδα που μείωσε στα σετ και μπήκε στο ματς. Το τέταρτο σετ ήταν ανατρεπτικό. 

Ο Πορφύρας μπήκε φουριόζος, με ψυχολογία από το κερδισμένο τρίτο σετ, και με σέρβερ την Ράπτη, η οποία σημάδεψε στην υποδοχή  Διώτη και Ιακωβίδου, προηγήθηκε με 7-0. Οι γηπεδούχες, με την Μπράουν στο σερβίς, κατάφεραν να μαζέψουν την διαφορά στους 2 πόντους (9-11) και με σερί 6-0 πήραν προβάδισμα 15-11. Ο Πορφύρας αντέδρασε, μείωσε στον πόντο (16-15) και το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος με τον Πανναξιακό να πανηγυρίζει το έκτο τρίποντο του σε 9 ματς.  

Από τη πλευρά του ο τεχνικός του Πορφύρα, Βασίλης Πανδής τόνισε «Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς αλλά με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση αλλά όχι από το αποτέλεσμα. Πρέπει επιτέλους τις καλές εμφανίσεις να τις αξιοποιούμε και να παίρνουμε βαθμούς».

Να σημειώσουμε ότι ο Πανναξιακός διατήρησε το αήττητο απέναντι στον Πορφύρα (3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε επίπεδο Α1), η Γκολφινοπούλου (πρώην αθλήτρια της Νάξου χειροκροτήθηκε ζεστά από τους οπαδούς) και τα σετ του αγώνα ήταν: 3-1 (25-18, 25-19, 24-26, 25-23). Και βέβαια να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά στη δωδεκάδα του Πανναξιακού ήταν η νεαρή Βόμβα… 

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Διώτη 22 (21/40 επ., 1 μπλοκ, 57% υπ.), Κάλτερ 3 (2/8 επ., 1 μπλοκ), Καλαντάτζε 11 (6/11 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Ντάλτον 14 (11/41 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Σεφεριάδου 3 (2/2 επ., 1 άσσος), Μπράουν 13 (10/16 επ., 3 άσσοι) / Ιακωβίδου (λ, 50% υπ.), Νούσια 8 (5/19 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ.), Κατερίνη, Μπολέτου, Σφυρή, Βόμβα 

ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πανδής): Ράπτη 11 (8/28 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 56% υπ.), Κομλένοβιτς 14 (14/39 επ.), Φωτεινού 6 (3/9 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Γκολφινοπούλου 3 (1/2 επ., 2 άσσοι), Κελεσίδη 2 (2/5 επ.), Δραγουμάνου 10 (8/29 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 44% υπ.) / Μουστάκη (λ, 37% υπ.), Λιάρου (λ), Κωνσταντέλου 1 (άσσος), Χατζηπέτρου, Σιδεράτου 2 (1/1 επ., 1 άσσος).

 

Νίκη για τον ΑΟ Θήρας και Ολυμπιακό 

Οσο για τα άλλα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής; Καμία έκπληξη. Στη Σαντορίνη, ο ΑΟ Θήρας σημείωσε την τέταρτη εντός έδρας νίκη του (3-0 την Κόριθνο) που τον φέρνει ισόβαθμο των Μακεδόνων στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχες είχαν καλύτερη επίθεση (48%-27%) και δυσκόλεψαν την υποδοχή της Κορίνθου (δέχθηκε 8 άσσους με 29% αποτελεσματικότητα).  Πριν την έναρξη της αναμέτρησης η πρώην διεθνής πασαδόρος και αυτή που ως τεχνικός ανέβασε την ομάδα της Σαντορινή στην μεγάλη κατηγορία το 2014, Ελένη Μεμετζή, βράβευσε την MVP της 9ης αγωνιστικής, την Τσέχα διαγώνια Βέντουλα Μέρκοβα.

Στα Μεσόγεια, την πέμπτη του νίκη στα έξι τελευταία ματς πανηγύρισε ο Αίας Ευόσμου επί του Μαρκόπουλου (3-0 σετ). Απούσα από την ομάδα του Ευόσμου ήταν η κεντρική Έλενα Κωνσταντινίδη λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη. Με κορυφαίες τις Σιμόν (17π.) και Αλεξάκου (12π.), καλύτερο μπλοκ (8-2), και καλύτερη επίθεση (53% – 35%) η ομάδα του Τσαϊρέλη επικράτησε 3-0 σετ (25-19, 25-20, 25-14) της Ηλιούπολης που έμεινε χωρίς βαθμό και στην τρίτη επίσκεψη της στην Θεσσαλονίκη (είχαν προηγηθεί οι ήττες με 3-1 σετ από Μακεδόνες και Αίαντα). Ήταν η πρώτη νίκη για τον Γιάννη Τσαϊρέλη στην δεύτερη του παρουσία στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων».

Και τέλος, την ένατη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, χωρίς μάλιστα για μια ακόμη αγωνιστική να χάσει σετ, σημείωσε στην Κηφισιά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν 3-0 σετ τον γηπεδούχο Ηρακλή, με υπεροχή στο σέρβις (14-3) και στο μπλοκ (10-3). 

Τα αποτελέσματα 

10η αγωνιστική 

Ηρακλής Κηφ – Ολυμπιακός 0-3 (13 – 25, 16 – 25, 15 – 25)

Αρης – Ηλιούπολη 3 – 0 (25 – 19, 25 – 20, 25 – 14)

ΑΟ Μαρκοπούλου – Αίας Ευόσμου 0 – 3 (22 – 25, 23 – 25, 20 – 25)

Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΟΦ Πορφύρας 3 – 1 (25 – 18, 25 – 19, 24 – 26, 25 – 23) 

ΑΟ Θήρας – ΑΣΠ Κόρινθος 3 – 0 (25 – 18, 25 – 15, 25 – 9)

Ρεπό: Μακεδόνες 

Επόμενη αγωνιστική

11η – 20 Δεκεμβρίου 

Αίας Ευόσμου – Ηρακλής Κηφ. 

Ολυμπιακός – Πανναξιακός ΑΟΝ 

Κόρινθος – Αρης Θεσ

Μακεδόνες – ΑΟ Μαρκόπουλου 

ΑΟΦ Πορφύρας – ΑΟ Θήρας 

Ρεπό: Ηλιούπολη 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Κέα – Εθελοντική αιμοδοσία: Συγκεντρώθηκαν 100 μονάδες αίματος

Εθελοντική Αιμοδοσία Απριλίου 2024 – Ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα

ΠΟΕΔΗΝ: Οι ελλείψεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της νησιωτικής Ελλάδας

Ανησυχία για τις ελλείψεις που καταγράφει η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ - Τι αναφέρει για τις Κυκλάδες

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Ολυμπιακή Φλόγα – Πάρος: Εκδήλωση τελετής υψηλού πολιτισμικού επιπέδου (photos)

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Άννας Κάγκανη Κορτιάνου και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κας Φλώρας Λουκή. (photos)

Φόρτωμας: Συνάντηση εργασίας με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Διαμόρφωση δρομολογίων, ανεκτέλεστο το πρωινό του “Blue Star Delos”

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα την Μ. Τετάρτη 1η Μαϊου λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: “Καθαρίζει” απόψε (20/04) τον Πρωτέα και πάει …τελικό

Ωρα... τελικού για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia . Αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Βούλας απόψε (19:00) στο ΔΑΚ Νάξου και πιάνει τον μεγάλο στόχο, την παρουσία στον τελικό ανόδου κόντρα στο Αιγάλεω ή Δάφνη Πανελευσινιακό