Πανναξιακός ΑΟΝ: "Με συνεργασία το μπάσκετ θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο"

Μία από τις πιο σημαντικές ημέρες για τον αθλητισμό της Νάξου είναι η σημερινή που έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης που εξέδωσε το νεοσύστατο σωματείο Πανναξιακός Αθλητικός Όμιλος Καλαθοσφαίρισης και για πρώτη φορά από το 2006 (βλ Φιλαθλητικός και γέννηση Πανναξιακού ΑΟΝ) υπάρχει σωματείο που έχει ως βασική του ενασχόληση μόνο το μπάσκετ στη Χώρα της Νάξου..

Χθες είχαμε την γνωστοποίηση της ύπαρξης του σωματείου το σκοπού και των δράσεων που αναλαμβάνει και σήμερα, έρχεται ο Πανναξιακός ΑΟΝ να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά και να εξηγήσει πως θα λειτουργήσει το καινοτόμο αν μη τι άλλο project… Για φέτος τα δύο σωματεία θα συνεργαστούν και όπως τονίζεται «η συνεργασία των δύο σωματείων θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στο νησί μας και παράλληλα ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ να πάει στη θέση που αξίζει στο όνομα και στην ιστορία του».

Από εκεί και πέρα, η διοικούσα επιτροπή του Πανναξιακού ΑΟΚ αναλαμβάνει το θέμα … μπάσκετ για την νέα αγωνιστική περίοδο (2019 – 20) καθότι όπως τονίζεται στην επιστολή που έχει στείλει ο Πανναξιακός ΑΟΝ «το νεοϊδρυθέν σωματείο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο.Κ. έχει έρθει σε έγγραφη συμφωνία με το σωματείο μας ότι αναλαμβάνει την λειτουργική και αγωνιστική υποστήριξη των τμημάτων μπάσκετ του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΟΝ για την σεζόν 2019-20 καθώς και το όποιο οικονομικό κόστος λειτουργίας τους με σκοπό να συνεχίσει να λειτουργούν απρόσκοπτα χωρίς προβλήματα».

Οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσα τμήματα θα κατέβουν την περίοδο 2019 – 20 και εάν υπάρχει ανεξάρτητο τμήμα από το νεοϊδρυθέν σωματείο, κάτι απαραίτητο για την περίοδο 2020 – 21 που θα έχει τον πλήρη έλεγχο. Κάτι που για να συμβεί όπως τονίζεται θα πρέπει «μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τα τμήματα μπάσκετ του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΟΝ να απορροφηθούν δια της συγχώνευσης από το σωματείο του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο.Κ. κάτι που θα προκύψει μέσα από νόμιμες διαδικασίες όπως η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης και την τροποποίηση καταστατικού».

Η ανακοίνωση του Πανναξιακού ΑΟΝ που υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Ποτικιάν:  «Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΑΞΟΥ καλωσορίζουν την δημιουργία του νέου σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ» που σαν σκοπό έχει την ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στο νησί μας.

Με την παρούσα ανακοίνωση ενημερώνουμε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες μας στα τμήματα μπάσκετ του σωματείου μας ότι ο σύλλογος θα συμμετέχει κανονικά σε ΟΛΑ τα πρωταθλήματα της ΕΣΚ Κυκλάδων όπου αυτό είναι δυνατό.

Ενημερώνουμε επίσης τους φίλους της συλλόγου μας ότι το νεοϊδρυθέν σωματείο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο.Κ. έχει έρθει σε έγγραφη συμφωνία με το σωματείο μας ότι αναλαμβάνει την λειτουργική και αγωνιστική υποστήριξη των τμημάτων μπάσκετ του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΟΝ για την σεζόν 2019-20 καθώς και το όποιο οικονομικό κόστος λειτουργίας τους με σκοπό να συνεχίσει να λειτουργούν απρόσκοπτα χωρίς προβλήματα.

Ευχαριστούμε τα μέλη του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο.Κ. για την πολύτιμη στήριξή τους και είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία των δύο σωματείων θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στο νησί μας και παράλληλα ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ να πάει στη θέση που αξίζει στο όνομα και στην ιστορία του.

Επίσης ενημερώνουμε για την πρόθεση των δύο σωματείων μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τα τμήματα μπάσκετ του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΟΝ να απορροφηθούν δια της συγχώνευσης από το σωματείο του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο.Κ. κάτι που θα προκύψει μέσα από νόμιμες διαδικασίες όπως η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης και την τροποποίηση καταστατικού».