Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: Με την υπογραφή της Κατερίνας (Ορφανού)

Πανναξιακός ΑΟΝ: Με την υπογραφή της Κατερίνας (Ορφανού)

|

Πρώτη νίκη στο δεύτερο γύρο για τον Παννναξιακό ΑΟΝ και πάλι επί του Αίαντα (3-0) και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση  – Κέρδος τα νέα παιδιά της ομάδας – Καλή εμφάνιση από τις δύο Αμερικανίδες (Λόου και Ενις) – Τώρα ο ΠΑΟΚ 

Επιτέλους νίκη… Οπως στο πρώτο γύρο, έτσι και στο δεύτερο γύρο, ο Αίαντας ήταν το πρώτο “θύμα” του Πανναξιακού ΑΟΝ. Η ομάδα της Νάξου πέτυχε τη πρώτη του νίκη από τον περασμένο Δεκέμβριο (επί του Πορφύρα με 3-2 σετ), επικράτησε του Αίαντα με 3-0 σετ κι έδειξε ότι έχει πνοή. Προέρχεται από έναν δύσκολο γύρο, έχει μπροστά του ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι (σ.σ. κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη την άλλη εβδομάδα) κι ενδιάμεσα θα ξέρει ποιος είναι ο αντίπαλός του στη μάχη για το κύπελλο. 

Ομως, αυτό που μας άρεσε περισσότερο είναι ότι μετά από αρκετό καιρό είδαμε παιδιά της Νάξου στο παρκέ του “Δημήτρης Περιστεράκης”. Τόσο η Ελένη Βαλληνδρά, όσο και η Κατερίνα Ορφανού άφησαν το στίγμα τους και εδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Εάν προσθέσουμε και τις Γρυλλάκη – Σαρλάνη που για διαφορετικούς λόγους δεν αγωνίστηκαν, ο Πανναξιακός έχει έναν μικρό κορμό που μπορεί να τον βοηθήσει βραχυπρόθεσμα… 

Μάλιστα, η 15χρονη Κατερίνα Ορφανού στη πρώτη της ουσιαστική εμφάνιση με τη φανέλα της γυναικείας ομάδας έβαλε το κερασάκι στη τούρτα… Ενας άσος στο τελευταίο σερβίς και ο Πανναξιακός ΑΟΝ πήρε τη νίκη με 3-0 σετ…  Είναι όμορφο να βλέπεις μία 15χρονη να βγάζει άσο από σερβίς… 

Ας δούμε πως περιγράφει τον αγώνα του Σαββάτου για την 19η αγωνιστική η σελίδα του Πανναξιακού ΑΟΝ (paon.gr) και βέβαια οι φωτογραφίες είναι από το Focus Studio… 

“Παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο βόλεϊ ο Πανναξιακός επικράτησε με 3-0 σετ επί του Αίαντα Ευόσμου για την 19η αγωνιστική της volley league γυναικών.

Ο προπονητής της ομάδας της Νάξου κ. Πάτρικ Φόγκελ αποφάσισε να προφυλάξει τις Βλάσιτς – Νικολογιάννη που είχαν ενοχλήσεις την τελευταία εβδομάδα, και έδωσε χρόνο συμμετοχής στις Φλιάκου, Μανάη, Βαλληνδρά ενώ ντεμπούτο έκανε και η νεοαποκτηθείσα Ρόουαν Έννις που μοιράστηκε την θέση στο φιλέ με τις Καραφουλίδου – Μητακίδου.

Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή της 15χρονης μικρής Κατερίνας Ορφανού που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή και στα 3 σετ σημειώνοντας μάλιστα και 2(!) άσους  με τον προπονητή της να την εμπιστεύεται και στον τελευταίο πόντο που έκλεισε νικηφόρα τον αγώνα.

Για τον Πανναξιακό, εκτός από το τρίποντο της νίκης που έβγαλε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας που βρίσκονταν μετά την τιμωρία του με αφαίρεση 7 βαθμών (εκκρεμεί η προσφυγή του σωματείου στο ΑΣΕΑΔ), στα θετικά ήταν η καλή εμφάνιση των δύο Αμερικανίδων που δείχνουν ότι θα βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Αναγεννημένες δείχνουν οι Ελληνίδες κεντρικές Καραφουλίδου – Μητακίδου που είναι εμφανώς βελτιωμένες σε σχέση με τον Α’ γύρο και πλέον η παρουσία τους στο παρκέ γίνεται κάτι παραπάνω από ουσιαστική δίνοντας επιπλέον λύσεις στο φιλέ.

637790930571202863.jpg

Απούσες από την αναμέτρηση της Νάξου με τον Αίαντα η (διεθνής με την εθνική κορασίδων) Γεωργιάννα Γρυλλάκη  και η έτερη Ναξιώτισσα Φρόσω Σαρλάνη, με την πρώτη να πενθεί την απώλεια του αγαπημένου της παππού.

Η αθλήτριες της ομάδας του Πανναξιακού αφιέρωσαν την νίκη τους στην συμπαίκτρια τους Γεωργιάννα Γρυλλάκη εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια τους για την απώλεια του παππού της.

Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από το επίσημο κανάλι του Πανναξιακού ΑΟΝ στο Youtube  σε συνεργασία με το ειδησεογραφικό πόρταλ cyclades24.gr

Η γνώμη του πάγκου

Εύη Φλιάκου (Πασαδόρος Πανναξιακού): «Ήταν σημαντικό τρίποντο. Παίξαμε αρκετά καλά και βοήθησαν σε αυτό όλες οι κοπέλες. Ήταν μία μεγάλη ανάσα βαθμολογικά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Έχουμε μπροστά μας παιχνίδια που πρέπει να νικήσουμε».

Κώστας Παπαδημητρίου (Προπονητής Αίαντα): «Δεν παίξαμε καθόλου καλά. Δεν είχαμε καλό ρυθμό και δεν μπορέσαμε να μπούμε καθόλου στο κλίμα της αναμέτρησης, εκτός από το τρίτο σετ, όπου κάποια λάθη δικά μας έδωσαν τελικά μια εύκολη επικράτηση στον Πανναξιακό. Πιστεύω σε αυτά τα κορίτσια, θα πάμε μέχρι τέλος μαζί τους και θα παλέψουμε».

Διαιτητές: Νικάκης, Μενεσλής, Παρατηρητής: Παπαστάμος, Επόπτες: Θεοδοσίου, Κατσιάρας, Γραμματεία: Τζακωνιάτου.
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-4, 16-5, 21-9, 25-11
2ο σετ: 8-3, 16-11, 21-14, 25-19
3ο σετ: 8-6, 16-13, 21-18, 25-20

*Οι πόντοι του Πανναξιακού προήλθαν από 10 άσσους, 31 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων και του Αίαντα προήλθαν από 5 άσσους, 21 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-11, 25-19, 25-20) σε 63′

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Πάτρικ Φόγκελ): Ένις 11 (7/9 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Λόου 9 (6/17 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 80% υπ. – 10% άριστες), Μανάι 7 (6/15 επ., 1 άσσος, 33% υπ. – 22% άριστες), Καραφουλίδου 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ), Φλιάκου 4 (1 άσσος, 3 μπλοκ), Λιάγκη 6 (5/12 επ., 1 άσσος) / Αντωνακάκη (λ, 67% υπ. – 44% άριστες), Βαλληνδρά 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ), Μητακίδου 8 (3/7 επ., 5 μπλοκ), Ορφανού 2 (2 άσσοι).

ΑΠΣ ΑΙΑΣ (Κώστας Παπαδημητρίου): Χαντζή 6 (5/27 επ., 1 άσσος, 33% υπ. – 13% άριστες), Πήττα 5 (3/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Παπαδοπούλου 9 (8/26 επ., 1 μπλοκ), Νταντούλα 1 (1 άσσος), Θεοδοσίου Λ. 2 (1/6 επ., 1 άσσος, 35% υπ. – 10% άριστες) / Θεοδοσίου Β. (λ, 35% υπ. – 0% άριστες), Μότσιανου (λ), Πιτσιγκώνη 2 (2/2 επ.), Σαχανίδου 1 (1 άσσος).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες