Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ: Ωρα κυπέλλου και ανοίγει η ...πόρτα στις Σέρρες

Πανναξιακός ΑΟΝ: Ωρα κυπέλλου και ανοίγει η …πόρτα στις Σέρρες

|

Θα τριτώσει το καλό για τον Πανναξιακό απέναντι στον Αρη για το θεσμό του κυπέλλου; Η απάντηση απόψε (13/03, 19:00) στο ΔΑΚ Νάξου – Ο ΑΟ Θήρας είναι στη Θεσσαλονίκη όπου αντιμετωπίζει (19:00) τον πρωτοπόρο της Preleague ΠΑΟΚ – Αύριο η κλήρωση των ημιτελικών του final 4 που θα διεξαχθεί στις Σέρρες 

Και η ώρα του Κυπέλλου έφτασε… Αναφερόμαστε στην προημιτελική φάση όπου οι οκτώ καλύτερες ομάδες θα διεκδικήσουν σε μονό αγώνα τα τέσσερις εισιτήρια για το final 4 γυναικών που θα διεξαχθεί σε έναν μήνα περίπου (6-7 Απριλίου) στις Σέρρες. Και ο Πανναξιακός ΑΟΝ είναι έτοιμος για την 5η παρουσία του, 3η συνεχόμενη που έχει συνοδευτεί και από παρουσία στον τελικό… Αρκεί βέβαια να ρίξει νοκ άουτ τον Αρη σε μία αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί απόψε (19:00) στο ΔΑΚ Νάξου και καλό είναι να ξεχάσουμε όλοι τι έγινε στο πρωτάθλημα αλλά και στην προϊστορία του κυπέλλου.. Ο λόγος; Οι αριθμοί είναι καλοί για τους θεατές ή τους δημοσιογράφους αλλά όχι και για τους αθλητές… Όταν ξεκινάει ένα παιχνίδι δεν μετράει άλλωστε τίποτα…

Και σχεδόν πέντε ημέρες μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος για την 19η αγωνιστική που βρήκε νικητή τον Πανναξιακό στην έδρα του Άρη (3-0 σετ), οι δύο ομάδες είναι και πάλι απέναντι… Όπως αναφέραμε, η πρώτη αναμέτρηση είχε γίνει στις 2 Φεβρουαρίου του 2017 στη Θεσσαλονίκη όπου μετά από ένα δραματικό παιχνίδι ο Πανναξιακός είχε επικρατήσει με 3-2 σετ αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ. Πέρυσι, η αναμέτρηση ήταν στις 31 Ιανουαρίου, εντός έδρας αυτή τη φορά, με τον Πανναξιακό να επικρατεί 3-1 σετ, στο καλύτερο παιχνίδι της Ναξιώτικης ομάδας έως εκείνη τη στιγμή…  Οσο για το πρωτάθλημα; Στο πρώτο γύρο, ο Πανναξιακός είχε νικήσει με 3-2 σετ, σε ένα δραματικό παιχνίδι και στο δεύτερο όπως αναφέραμε είχαμε το 3-0.. Αρα; Τρίτο παιχνίδι και στις δύο περιπτώσεις…

Ο Πανναξιακός με νίκη θα προκριθεί στο 5ο final-4 της ιστορίας της (2014, 2015, 2017, 2018) ενώ ο Αρης έχει να προκριθεί σε final-4 από το 1999 όταν πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η διοργάνωση του κυπέλλου, ενώ τρεις φορές έχει συμμετάσχει σε final-8 (2003, 2005, 2007 που ματαιώθηκε).

Τι δηλώνει ο Νίκος Κωστακόπουλος, προπονητής του Πανναξιακού ΑΟΝ; «Η πρόκριση στη τετράδα του κυπέλλου είναι ένας από τους στόχους που θέσαμε στην αρχή της σεζόν. Ο αγώνας θέλει ιδιαίτερη προσοχή και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλό μας, μετά την νίκη μας στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να μπούμε με συγκέντρωση από το πρώτο σερβίς για να πάρουμε τη νίκη που θέλουμε».

Από τη πλευρά του Αρη, σχόλιο έκανε η Ελπινίκη Ζωίδου (πήρε τη θέση της Κριστίνα Τζούριτς) αναφέροντας «Έχουμε μία τελευταία ευκαιρία να πάρουμε ρεβάνς απέναντι στον Πανναξιακό, για να προκριθούμε και στην τετράδα του κυπέλλου. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και το παιχνίδι δεν θα έχει σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενε κανείς στην ομάδα. Είναι ευκαιρία για εμένα να δείξω τις δυνατότητές μου στον σύλλογο αλλά και στον εαυτό μου».

Όμως, υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια. Ας δούμε τι αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (volleyball.gr)
Μίκρας 1 19.00: ΠΑΟΚ – ΑΟ Θήρας

Tον δεύτερο της Volleyleague ΑΟ Θήρας υποδέχεται ο πρωτοπόρος της Pre League ΠΑΟΚ στο κλειστό της Μίκρας, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για το final-4 των Σερρών. Η ομάδα της Σαντορίνης, το 2018 προκρίθηκε για πρώτη φορά στην τετράδα της διοργάνωσης, την οποία και φιλοξένησε με επιτυχία. Η ομάδα του Μπράνκο Γκάιτς με μοναδική απουσία αυτή της Εμμανουηλίδου θα διεκδικήσει τη νίκη κόντρα στον γηπεδούχο ΠΑΟΚ, ο οποίος από την πλευρά του αγωνίζεται για πρώτη φορά στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας γυναικών.

Δημήτρης Σολκίδης (ΠΑΟΚ): «Ο ΑΟ Θήρας είναι πολύ καλή ομάδα και δίκαια βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Volleyleague. Εμείς το βλέπουμε ως μία πρόκληση απέναντι σε μία ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν αυτό γίνει και έρθει κάτι καλό, ευχαρίστως να έρθει. Βασικός μας στόχος είναι η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία, όμως θα προσπαθήσουμε να το διεκδικήσουμε».

Μπράνκο Γκάιτς (ΑΟ Θήρας): «Είμαστε καλύτερη ομάδα αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Η παρουσία μας στο final-4 του κυπέλλου είναι ένας από τους στόχους μας, όμως πρέπει να έχουμε το 100% του μυαλού μας στο παρκέ για να πάρουμε τη νίκη. Έχω εμπιστοσύνη στις αθλήτριές μου ότι θα το πετύχουν».

Σχολ. Ν. Φιλαδέλφειας 17.45: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός ΑΟ

Τέσσερις ημέρες μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού στην έδρα της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της Pre League (3-0 σετ), οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά για το κύπελλο Ελλάδας.

Οι «πράσινες» του Κυριάκου Καμπερίδη στοχεύουν στη τρίτη φετινή επικράτησή τους επί της Ένωσης, για να προκριθούν στο 10ο final-4 της ιστορίας τους (έχουν και 5 final-8) και να επιστρέψουν μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Η ΑΕΚ έχει ξεχάσει την αναμέτρηση του Σαββάτου και στοχεύει στη τρίτη της πρόκριση στη τετράδα της διοργάνωσης και πρώτη μετά το 2016 στη Χίο. Το 2011 δεν έγινε final-4 και έφθασε μέχρι τον τελικό στη Σάμο, όπου ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον Ολυμπιακό.

Μανώλης Αποστολογιωργάκης (ΑΕΚ): «Θεωρώ πως η εμφάνιση που κάναμε για το πρωτάθλημα ήταν μία κακή παρένθεση. Το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό αλλά αν δεν βελτιώσουμε την εικόνα μας θα είναι πολύ δύσκολα. Πρέπει να βγάλουμε τον χαρακτήρα που είχαμε στους προηγούμενους αγώνες».

Κυριάκος Καμπερίδης (Παναθηναϊκός ΑΟ): «Ο αγώνας κυπέλλου δεν θα έχει καμία σχέση με του πρωταθλήματος. Μετά τη νίκη μας η ΑΕΚ θα έχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο, γιατί έχασαν άσχημα. Είναι ένα ματς νοκ άουτ και δεν υπάρχουν φαβορί. Από την πλευρά μας πρέπει να παίξουμε καλό βόλεϊ, όπως κάναμε και στον αγώνα για την Pre League».

Μελίνα Μερκούρη 19.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΣΠ Θέτις

Με στόχο το 11ο σερί final-4 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Θέτιδα στο «Μελίνα Μερκούρη», για να κάνει άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του 9ου σερί κυπέλλου Ελλάδας. Η Θέτιδα Βούλας βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες του θεσμού για δεύτερη σερί χρονιά. Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη είναι το αουτσάιντερ, όμως σε ένα παιχνίδι νοκ άουτ όλα μπορούν να συμβούν και θα προσπαθήσει να πάρει τη παρθενική της πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός ΣΦΠ): «Προετοιμαστήκαμε καλά για το παιχνίδι. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και η Θέτιδα είναι καλή ομάδα και πιθανότατα θα είναι στα ημιτελικά. Πρέπει στο γήπεδό μας να κάνουμε τη δουλειά μας και να προκριθούμε στο final-4».

Γιάννης Νικολάκης (ΑΣΠ Θέτις): «Είναι ένα παιχνίδι και όλα είναι ανοιχτά. Σαφέστατα ο Ολυμπιακός είναι το νούμερο ένα φαβορί, όχι μόνο για τον αγώνα αλλά και για την κατάκτησή του τίτλου. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας».

Συνοπτικά το πρόγραμμα της ημέρας

Προημιτελικά – Τετάρτη 13 Μαρτίου

Σχολ. Ν. Φιλαδέλφειας 17.45: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός ΑΟ

Διαιτητές: Κουτσούλας, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Βαρθαλίτης, Επόπτες: Βαρατάσης, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Τάλαρου.

Μίκρας 1 19.00: ΠΑΟΚ – ΑΟ Θήρας

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Κεχαγιά, Ανθυμίδης, Γραμματεία: Εμμανουηλίδου.

ΔΑΚ Νάξου 19.00: Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΣ Άρης (Live streaming youtube.com ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ)

Διαιτητές: Βουδούρης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Βασιλειάδης Στ., Επόπτες: Μουστάκη, Θεοδοσίου, Γραμματεία: Τζακωνιάτου.

Μελίνα Μερκούρη 19.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΣΠ Θέτις

Διαιτητές: Οικονόμου Β., Μαριδάκης, Παρατηρητής: Καλλής Εμμ., Επόπτες: Κατερλή, Παπαγιαννόπουλος, Γραμματεία: Πεσίνογλου.
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν