Πανναξιακός ΑΟΝ - Ρόγκα: "Ταφοπλακα για βόλεϊ και αθλήτριες η τωρινή διακοπή"

Πέννυ Ρόγκα Photo Credit Δημήτρης Δεουδές (Πανναξιακός ΑΟΝ)

Και η συζήτηση σχετικά με το λουκέτο που αποφασίστηκε στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό και η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων έχει φέρει σημαντικές αντιδράσεις αφού την ίδια ώρα οι αγώνες στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ συνεχίζονται. Οι αθλητές μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, αλλά και οι διοργανώτριες αρχές διαμαρτύρονται και προσπαθούν να βρουν λύσεις ώστε να συνεχιστούν και τα δικά τους πρωταθλήματα. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις τονίζουν ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν και το μεγάλο κόστος που έχουν τα τεστ του κορονοϊού, αρκεί να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Το Sport24.gr σας παραθέτει τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τους αθλητές και τα ερασιτεχνικά σωματεία, μιλά με τρεις αθλήτριες του βόλεϊ γυναικών που βιώνουν όσα ζούμε με διαφορετικό τρόπο... Ποιες είναι αυτές; Η Στέλα Χριστοδούλου του Ολυμπιακού, η Πένυ Ρόγκα του Πανναξιακού ΑΟΝ και η Ολγα Στράντζαλη της Ιταλικής Κούνεο  Και οι αθλήτριες είναι στα όρια τους.. Πολύμηνη αποχή στην πρώτη καραντίνα, αβεβαιότητα τώρα από τη στιγμή που ως ερασιτέχνες αθλητές ουσιαστικά είναι στο έρμαιο της διάθεσης των παραγόντων...

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΧΑΝΕΣ"

Πάμε τώρα να δώσουμε το λόγο στους πρωταγωνιστές. Επιλέξαμε τρεις από τις αθλήτριες βόλεϊ που πρωταγωνιστούν στην καμπάνια που τρέχουν εδώ και μερικές ημέρες ζητώντας την επιστροφή τους στα γήπεδα.

Η Στέλλα Χριστοδούλου, η Πέννυ Ρόγκα και η Όλγα Στράντζαλη αναφέρονται στο θέμα από τη δική τους σκοπιά τονίζοντας οι δύο πρώτες τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και η τρίτη το πώς αντιμετωπίζουν στην Ιταλία την κατάσταση. Φυσικά, στην εξίσωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το κεφάλαιο Εθνική ομάδα και τους αγώνες της προκριματικής φάσης του EURO, αλλά αυτά θα τα πουν καλύτερα οι αθλήτριες στις επόμενες αράδες.

Ερασιτεχνικός Αθλητισμός: Λουκέτο με τεράστιες συνέπειες και η δύσκολη επόμενη μέρα

Αρχή, από την αρχηγό του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας. Η Στέλλα Χριστοδούλου μίλησε στο Sport24.gr για τη δύσκολη κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι αθλητές ελπίζοντας να ανάψει το πράσινο φως και να μπορέσει να συνεχίσει κανονικά το πρωτάθλημα.

"Σε μια πολύ δύσκολη εποχή για όλο τον κόσμο, ο αθλητισμός είναι ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί πολύ. Βιώσαμε ήδη μια καραντίνα κατά την οποία βρεθήκαμε εκτός αγωνιστικών χωρών για περίπου 6 μήνες. Το γεγονός αυτό καθιστούσε εξαρχής πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη τη φετινή σεζόν. Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να το ξαναζήσουμε όλο αυτό από την αρχή, με μια νέα διακοπή.

Στον αθλητισμό το εργαλείο μας, είναι το σώμα μας, δεν είμαστε μηχανές και χρειαζόμαστε καθημερινή προπόνηση για να αποφύγουμε τραυματισμούς. Σεβόμενοι κάθε προσπάθεια της πολιτείας, κι φυσικά με επίγνωση όλης της κατάστασης ζητάμε από την πολιτεία να δείξει ότι μας υπολογίζει. Να δείξει λογική και να μας αφήσει να επιστρέψουμε πίσω στα γήπεδα , φυσικά τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα, όπως κάνουν και τα υπόλοιπα αθλήματα που ήδη αγωνίζονται (ποδόσφαιρο και μπάσκετ). Και σε άλλες χώρες με τις ίδιες δυσκολίες κ με πολύ περισσότερα κρούσματα, ο αθλητισμός συνεχίζεται κάτω από προσαρμοσμένες συνθήκες" είπε η Στέλλα Χριστοδούλου.

"Φυσικά στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα: "Με αυτή τη διακοπή επηρεάζεται τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα που έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από όλους τα τελευταία χρόνια να ξανά ανεβάσουμε το επίπεδο, κι αναπόφευκτα επηρεάζεται κ η εθνική ομάδα, όπου σε 2 μήνες καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε ευρωπαϊκή πρόκριση, χωρίς αγωνιστικό ρυθμό. Ο αθλητισμός είναι υγεία κι εύχομαι σύντομα να επιστρέψουμε μέσα στα γήπεδα".

ΡΟΓΚΑ: "Η ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ"

Η επόμενη αθλήτρια που μας μίλησε είναι μία από τις πλέον έμπειρες της Volley League. Η Πέννυ Ρόγκα (κεντρική φωτό Credit Δημήτρης Δεουδές - Πανναξιακός ΑΟΝ) μας μίλησε για όλο αυτό το δύσκολο διάστημα που έχουν περάσει οι αθλητές από την προηγούμενη καραντίνα μέχρι και σήμερα που οδηγήθηκαν ξανά σε διακοπή των αγώνων τους.

"Η ζωή και η καθημερινότητα ενός αθλητή είναι γεμάτη θυσίες και καταπόνηση. Γνωρίζω πολύ καλά ότι όλοι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Μια κρίσιμη κατάσταση που την ζούμε για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο. Όλοι θέλουμε να μείνουμε ασφαλείς και υγιείς και φυσικά προέχει η δημόσια υγεία αλλά και για εμάς η δουλειά μας παίζει σημαντικό ρόλο για τη ψυχική αλλά και την σωματική μας υγεία. Το σώμα μας είναι το εργαλείο μας.

Τον προηγούμενο Μάρτιο όλες οι αθλητικές δραστηριότητες σταμάτησαν, οι Ολυμπιακοί αγώνες αναβλήθηκαν και οι ρουτίνες μας έπαψαν να υφίστανται. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια μεγάλη αποχή και να τραβήξουμε όλο αυτόν τον Γολγοθά μέσα στο καλοκαίρι για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμες για την νέα σεζόν. Όχι μόνο οι αθλήτριες αλλά και οι σύλλογοι. Είναι γεγονός ότι χωρίς κόσμο δεν θα έχεις εισιτήρια, χωρίς εισιτήρια δεν θα έχεις έσοδα και επιπλέον οι χορηγοί δεν θα είναι τόσο πρόθυμοι να σε βοηθήσουν" τόνισε αρχικά και συνέχισε: "Η τωρινή διακοπή θα λειτουργήσει σαν ταφόπλακα σε εμάς τους αθλητές αλλά και στο άθλημα γενικότερα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε το άθλημα που αγαπάμε τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα τα οποία θα μας ζητηθούν. Ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο αυτοί που είναι έξω από τον χώρο δεν το αντιλαμβάνονται είναι το βιοποριστικό.

Αυτή είναι η δουλειά μας, αφιερώνουμε αμέτρητες ώρες, θυσιάζουμε διακοπές, ταξίδια, χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα με αντάλλαγμα την ηθική ικανοποίηση, το αίσθημα της επιτυχίας αλλά και την ανταμοιβή μας σε χρήματα. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται σε κάποιους επιλέξαμε το χόμπι μας να είναι η δουλειά μας.

Επομένως δεν έχουμε δυνατότητα για μια νέα διακοπή. Θεωρώ ότι όλοι είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε οποιαδήποτε διαδικασία μας ορίσουν για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας".

Ερασιτεχνικός Αθλητισμός: Λουκέτο με τεράστιες συνέπειες και η δύσκολη επόμενη μέρα

Η 33χρονη λίμπερο φέτος αγωνίζεται στον Πανναξιακό και δεν θα μπορούσαμε να μη τη ρωτήσουμε για τις έξτρα ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε μία νησιωτική ομάδα: "Φέτος παίζω σε μια ομάδα που βρίσκεται σε νησί και τα έξοδα κάθε ταξιδιού, κάθε δυο βδομάδες είναι τόσα πολλά που δεν μπορεί να το κατανοήσει κανείς.

Από το καλοκαίρι οι ομάδες των νησιών παλεύουν να βρουν χρηματικούς πόρους και χορηγούς για να μπορέσουν να παρουσιαστούν όσο πιο ανταγωνιστικές γίνεται στο πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα με δυο άνισους ομίλους, ένα πρωτάθλημα που μετά από 4 αγωνιστικές διακόπτεται και κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα ξαναξεκινήσει.

Δυστυχώς κάποιοι έχουν υποβαθμίσει το άθλημά μας, το πρωτάθλημά μας και η κατηφόρα δεν έχει σταματημό και είναι μεγάλο κρίμα μετά από την τελευταία επιτυχία της Εθνικής μας. Εύχομαι όλη η δουλειά και η αφοσίωση που έχει βάλει ο καθένας μας σε αυτό το άθλημα, να μην πάνε χαμένες".

ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ: "ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ"

Πάμε τώρα και στην τρίτη της παρέας η οποία δεν αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο αγωνίζεται σε μία χώρα που δοκιμάζεται περισσότερο από όλες λόγω του κορονοϊού.

Αναφερόμαστε στην Όλγα Στράντζαλη η οποία αγωνίζεται στην Κούνεο. Η 24χρονη ακραία μίλησε στο Sport24.gr για το γεγονός ότι το πρωτάθλημα στην Ιταλία συνεχίζεται κανονικά παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά. Παράλληλα, αναφέρεται στην περιπέτεια που πέρασε εκείνη και οι συμπαίκτριες της αφού λόγω κρουσμάτων στην ομάδα μπήκαν σε καραντίνα για περίπου είκοσι ημέρες, αλλά και στα αυστηρά μέτρα που υπάρχουν.

Ερασιτεχνικός Αθλητισμός: Λουκέτο με τεράστιες συνέπειες και η δύσκολη επόμενη μέρα

Αρχικά η Όλγα Στράντζαλη αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία αυτή τη στιγμή: "Η Ιταλία μπορεί να μην είναι σε lockdown, αλλά η περιοχή μας είναι μαζί με κάποιες ακόμη λόγω πολλών κρουσμάτων. Παρόλα αυτά το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά όπως και οι προπονήσεις μας".

Στη συνέχεια μας μίλησε για τα μέτρα που υπάρχουν, αλλά και για τα κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα της: "Κάνουμε μοριακά τεστ κορονοϊού από την αρχή της χρονιάς κάθε εβδομάδα πριν από τα παιχνίδια. Αυτό δυστυχώς δεν ήταν αρκετό για να αποφύγουμε τα κρούσματα στην ομάδα μας. Είχαμε αρκετά κρούσματα και μείναμε σε καραντίνα για περίπου 20 ημέρες. Αυτή την στιγμή έχουμε επιστρέψει και παίζουμε κανονικά την Τετάρτη".

Τέλος για τα μέτρα που υπάρχουν τώρα είπε: "Υπάρχει κανονικά θερμομέτρηση πριν από κάθε προπόνηση και παιχνίδι και στο γήπεδο αυτή την στιγμή δεν επιτρέπονται φίλαθλοι, αν και στα πρώτα παιχνίδια ένα πολύ μικρό ποσοστό του γηπέδου επιτρεπόταν να γεμίσει, τηρώντας βέβαια τις αποστάσεις και όλοι οι θεατές φορούσαν μάσκα. Παράλληλα συνεχίζονται τα τεστ. Για να καταλάβεις τώρα που παίζουμε επίσημα και φιλικά κάνουμε δύο τεστ την εβδομάδα"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News