Πανναξιακός ΑΟΝ: τι ετοιμάζουν οι οπαδοί του Πανναξιακού για τον αγώνα με τον ΑΟ Θήρας;

Ιανουάριος του 2015, η Ευρώπη θρηνεί για την επίθεση στα γραφεία του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι της Γαλλίας. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί και επτά τραυματίες. Μεταξύ των νεκρών είναι οι σκιτσογράφοι Charb, Cabu, Tignous, και Wolinski, καθώς και ο οικονομολόγος Μπερνάρ Μαρίς. Οι δράστες πραγματοποίησαν την επίθεση ανοίγοντας πυρ και κραυγάζοντας την φράση "Αλλάχ Ακμπάρ", δηλαδή ο Θεός είναι μεγάλος, στο όνομα του προφήτη του Ισλάμ. Και ήταν η πλέον πολύνεκρη στη Γαλλία μετά από αυτή στο τραίνο της γραμμής Στρασμπούρ - Παρίσι στις 18 Ιουνίου 1961 με 28 νεκρούς κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Αλγερίας.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 13 Ιανουαρίου, η γαλλική ομάδα βόλεϊ Λε Κανέ βρίσκεται στη Νάξο και οι φίλοι του Πανναξιακού ΑΟΝ σε μία συγκινητική ενέργεια σηκώνουν πλακάτ (κάτι σαν κορεό) με την φράση «Je suis Charlie». Οι γάλλοι παρά την ήττα με 3-0 (αποκλείστηκαν καθότι στο δεύτερο αγώνα ηττήθηκαν με 3-2 σετ) είχαν κάνει την εξής ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ομάδας τους  μιλώντας για «Όμορφη ένδειξη σεβασμού!» και είχαν προσθέσει «Ευχαριστούμε τον Panaxiakos ΑΟΝ για τις φωτογραφίες. Ο Rémi, ο στατιστικολόγος της ομάδας, είπε ότι ήταν πολύ συγκινημένος όταν είδε τον κόσμο μέσα σε ένα μικρό νησί στη μέση της Μεσογείου με πινακίδες «Je suis Charlie…..»

Δύο χρονιά μετά οι φίλοι του Πανναξιακού είναι πανέτοιμοι. Και ετοιμάζουν μία ακόμη έκπληξη, αυτή τη φορά στον σημερινό αγώνα με τον ΑΟ Θήρας… Και όπως σημειώνεται «η ΕΔΡΑ του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ σχεδόν έτοιμη...Λοιπόν ύστερα από αγώνα και αρκετές Δωρεάν εργατοώρες εθελοντών φιλάθλων μας θα προσπαθήσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία του κλειστού να σηκώσουμε κορέο ...τα καρεκλάκια όλων σας έχουν μπλε και άσπρα χαρτάκια..προσέχει ο καθένας το δικό του δεν τα τσαλακώνουμε δεν τα πετάμε τα κρατάμε και στο εναρκτήριο άκουσμα από τα μεγάφωνα της παρουσίασης της γυναικείας ομάδας ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ τα σηκώνουμε ψιλά ( αν πάνε όλα καλά θα φανεί η λέξη ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ με μπλε γράμματα βάση του σχεδίου κερκίδας που σας κοινοποιώ..) ...επειδή για την επιτυχία του κορέο το ΜΟΝΟ που απαιτείτε είναι πληρότητα γηπέδου θα σας παρακαλέσω να έρθετε λίγο νωρίτερα δηλαδή 6.30 και όχι 6.45 που ξεκινάει το ματς....ένα ματς το χρόνο έχουμε να ευχαριστηθούμε καλό θα ήταν να πάμε μια φορά λίγο πριν ξεκινήσει...
Και να αποτύχουμε δεν πειράζει η προσπάθεια μετράει ώστε την επομένη να είμαστε καλύτεροι.... Αυτά ευχαριστώ και ραντεβού στο γήπεδο 6.30»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News