Πανναξιακός ΑΟΝ: τίμησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού χωρίς τη παρουσία ομάδων του νησιού γίνεται; Μέχρι …χθες γίνονταν. Όμως, φέτος κάτι έχει αλλάξει και στον τομέα αυτό… Και τα κορίτσια του Πανναξιακού ΑΟΝ έδωσαν βροντερό παρών στις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει τόσο το 1ο Γυμνάσιο Νάξου όσο και το Λύκειο. Τα κορίτσια ξέφυγαν από την καθημερινότητά τους, τις προπονήσεις, ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές – τριες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους μικρούς θαυμαστές ενώ οι πιο …τολμηρές δεν δίστασαν ακόμη και να χορέψουν. Η διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟΝ (εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κο Ποτικιάν, τον γενικό αρχηγό κο Ιωσιφίδη και τον υπεύθυνο λέσχης και υλικού κο Μιχαήλ) πρόσφερε δώρα (φανέλες) στους διευθυντές των σχολικών μονάδων ενώ οι προπονητές (Παπαδόπουλος – Τσιούπης) και αθλήτριες (βλ Διώτη) πήραν τον λόγο και αναφέρθηκαν στα προσωπικά τους βιώματα από το σχολείο και προέτρεψαν τους μαθητές / τριες να ασχολούνται με τον αθλητισμό χωρίς όμως ο πρωταθλητισμός να είναι αυτοσκοπός. Από τα χάι λάιτ της ημέρας, η αποκάλυψη του διευθυντή στο 1ο Γυμνάσιο, Στράτο Φουτάκογλου ότι έχει αγωνιστεί ως πασαδόρος ως πρώην αθλητής βόλεϊ με παρουσία στο κυκλαδικό πρωτάθλημα…

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τον Πανναξιακό ΑΟΝ

«Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά γιορτάζεται εφέτος στα σχολεία της χώρας η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αντικαθιστώντας τα μαθήματα με δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Με το σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ με τις αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ και τους δύο προπονητές του, κ. Παπαδόπουλο Κώστα και κ. Τσιουπλή Βασίλη συνοδεία του προέδρου κ. Ποτικιάν Γιώργου, του Γενικού αρχηγού Ιωσηφίδη Μπάμπη και του υπεύθυνου λέσχης και υλικού κ. Μιχαήλ Δημήτρη, επισκέφθηκαν το Λύκειο Νάξου και το 1ο Γυμνάσιο Νάξου.

Οι δύο προπονητές μίλησαν στους μαθητές για τον αθλητισμό και τα οφέλη που αποκομίζουν οι αθλητές παροτρύνοντας τους να παραδειγματιστούν από τις αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, που καταφέρνουν παράλληλα με τις σπουδές τους να αθλούνται και μάλιστα σε επαγγελματικό επίπεδο, τονίζοντας όμως πως ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός.

Ο πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΝ αφού ευχαρίστησε τα σχολεία για την θερμή υποδοχή της αντιπροσωπείας του συλλόγου, έδωσε στους διευθυντές και στους γυμναστές των σχολείων αναμνηστικές εμφανίσεις και μπλουζάκια.

Από την πλευρά των εκπαιδευτικών, χαιρέτισαν την επίσκεψη του Πανναξιακού στα σχολεία τονίζοντας πως αυτές οι κινήσεις αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Στα «έξτρα» της ημέρας, η εικόνα με τις αθλήτριες του Πανναξιακού να σέρνουν τον χορό μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες στο προαύλιο του γυμνασίου, εικόνα που έχει αποτυπωθεί στα βίντεο που ακολουθούν,  και την δήλωση -αποκάλυψη του διευθυντή του γυμνασίου κ. Στράτου Φουτάκογλου ότι στο παρελθόν υπήρξε αθλητής βόλεϊ στη θέση του πασαδόρου».

δείτε τα βίντεο που ακολουθούν και βέβαια περισσότερες φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα (www.paon.gr) του Πανναξιακού ΑΟΝ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News