Πανναξιακός ΑΟΝ (Τουρνουά "Γ. Συμεώνογλου"): Το "θέλω" του μικρού Βαρσαμά, η "πρώτη" της Νεφέλης (video)

Ο Οκτώβριος για τους κατοίκους της Νάξου είναι αυτό που λέμε στενάχωρος. Φέρνει μνήμες από πρόσωπα που χάθηκαν Πρόωρα. Την στιγμή που ήταν έτοιμα να προσφέρουν το μάξιμουμ της ενέργειάς τους για το καλό του νησιού, Οπως ο γιατρός Τοτόμης Πρωτονοτάριος ή ο επιχειρηματίας και αθλητής του βόλεϊ, Γιάννης Συμεώνογλου... Αμφότεροι αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν την τιμή τους καθότι τόσο ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια (σε τουρνουά στη μνήμη των δίδυμων Νίκου και Τοτόμη) όσο και ο Πανναξιακός ΑΟΝ (για τον Γιάννη Συμεώνογλου) σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποδίδουν φόρο τιμής... 

Μένοντας όμως στο τουρνουά βόλεϊ που διοργανώνει ο Πανναξιακός ΑΟΝ στη μνήμη του Γιάννη Συμεώνογλου να πούμε ότι είναι η δεύτερη "έκδοσή" του. Κάτι που όπως επισήμανε χθες το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Βαγγέλης Κατσαράς " γίνεται θεσμός και θα έχει συνέχεια έχοντας πάντα τη στήριξη του Δήμου"... Η εκδήλωση που έγινε χθες ήταν λιτή. Με έντονη τη συναισθημαιτκή φόρτιση. Βοήθησε και η αποκάλυψη του "παππού" Μάκη Συμεώνογλου. Του πατέρα του Γιάννη, ο οποίος αφού αποκάλυψε (σ.σ. όπως θα ακούσετε και στο σχετικό video) την δική του εμπλοκή με το βόλεϊ, ως παίκτης και του Ολυμπιακού, τόνισε ότι χαίρονταν το γεγονός ότι και τα τέσσερα παιδιά του είχαν εμπλοκή με τον αθλητισμό και δη με το βόλεϊ κι έριξε τη "βόμβα" λέγοντας "ο μικρός Βαρσαμάς, ο γιός του Γιάννης ήρθε πριν λίγες ημέρες και μου είπε "παππού θέλω να φορέσω κι εγώ τη φανέλα του Πανναξιακού ΑΟΝ"... 

Ομως, δεν ήταν ο μόνος που φόρτισε την ατμόσφαιρα. Από τους παράγοντες των ομάδων (Πανναξιακός ΑΟΝ, Αρτεμις και Πορφύρας) έως τον Επαρχο Γιάννη Μαργαρίτη που αναφέρθηκε στην φιλία του με τον Γιάννη Συμεώνογλου καθότι μεγάλωσαν σχεδόν μαζί, και τον προπονητή του Πανναξιακού ΑΟΝ, Γιώργο Δερμάτη, ο οποίος τόνισε ότι "ήταν ένας πολύ καλός φίλος, ξεχωριστός στη καρδιά μου, έφυγε γρήγορα αλλά θέλω να πιστεύει ότι από εκεί ψηλα θα βλέπει με χαρά την πρόοδο της οικογένειάς του".. .Και στο τέλος της όλης εκδήλωσης ανέφερε "το βράδυ του Σαββάτου (σ.σ. ώρα έναρξης 19:00), η Νεφέλη, η κόρη του Γιάννη θα αγωνιστεί κανονικά με τον Πανναξιακό ΑΟΝ κόντρα στην Αρτεμις"... 

Να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Συμεώνογλου (σ.σ. παρέλαβε το βραβείο από τον πρόεδρο του Πανναξιακού ΑΟΝ, Γιώργο Γιαννάκη) σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε " Το 2ο Τουρνουά πετοσφαίρισης "Γιαννης Συμεώνογλου" επιβεβαίωσε την δημιουργία ενός αθλητικού θεσμού στο νησί μας!Θα ήθελα εκ μέρους της οικογένειας μας να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν γι αυτό το θεσμό.Πρωτα απ όλα το αθλητικό σωματείο του Πανναξιακού ΑΟΝ και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο Γιώργο Γιαννάκη καθώς και τον προπονητή Γιώργο Δερμάτη για τα υπέροχα λόγια του,τον Δήμο Νάξου και ιδιαιτέρως τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Βαγγέλη Κατσαρά,την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδιαιτέρως τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαργαρίτη,τα τοπικά μέσα που κάλυψαν την εκδήλωση,τους χορηγούς του τουρνουά και βεβαίως τις φιλοξενούμενες ομάδες που τίμησαν την μνήμη του αγαπημένου μας Γιάννη".

pannaaaaaa.jpg

 Ας δούμε τι αναφέρει και η σελίδα του Πανναξιακού ΑΟΝ σχετικά με την χθεσινή εκδήλωση 

"Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου 2021 στις 14:30, η συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, του 2ου Τουρνουά πετοσφαίρισης «Γιάννης Συμεώνολγου» με τη συμμετοχή των ομάδων του ΑΟΦ Πορφύρας, του ΑΣΓ Άρτεμις Κορυδαλλού και φυσικά του οικοδεσπότη Πανναξιακού ΑΟΝ.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το κυρίαρχο συναίσθημα στη συνέντευξη Τύπου ήταν η συγκίνηση, για ένα σπουδαίο άνθρωπο και αθλητή, που έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή, του Γιάννη Συμεώνογλου.

Το λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΝ Γιώργος Γιαννάκης, καλωσορίζοντας αθλητές και προπονητές στο νησί της Νάξου, ενώ στη συνέχεια μίλησαν τόσο ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Νάξου Βαγγέλης Κατσαράς.

Αμέσως μετά το λόγο πήραν οι αρχηγοί των ομάδων και οι προπονητές. Για τον ΑΟΦ Πορφύρας μίλησε ο προπονητής Βασίλης Πανδής και η η Εβελίνα Θαλασσινού, για τον ΑΓΣ Άρτεμις Κορυδαλλού μίλησε ο προπονητής Παναγιώτης Ζουπάνος, ο πρόεδρος Γιώργος Σαραντέας και η αθλήτρια Χαριάνθη Μανίκα, ενώ τέλος για τον Πανναξιακό ΑΟΝ μίλησε ο Γιώργος Δερμάτης και η Νικολέττα Καραφουλίδου.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν οι βραβεύσεις από τον οικοδεσπότη Πανναξιακό ΑΟΝ προς τους φιλοξενούμενους ΑΟΦ Πορφύρας και ΑΓΣ Άρτεμις, προς την συνδιοργανώντρια Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων και φυσικά προς την οικογένεια του Γιάννη Συμεώνογλου.

Ο πρόεδρος της Άρτεμις Κορυδαλλού κ. Γιώργος Σαραντέας χάρισε αναμνηστικές πλακέτες στις συμμετέχουσες ομάδες αλλά και στους διοργανωτές ευχαριστώντας τους για την πρόσκληση της ομάδας του στο 2ο τουρνουά “Γιάννης Συμεώνογλου”.

Όπως ήταν φυσιολογικό, στις αναφερθείσες κουβέντες στην οικογένεια του Γιάννη Συμεώνογλου και πόσο μάλλον του ίδιου του Γιάννη, υπήρξε έντονη συναισθηματική φόρτιση".

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News