Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟΝ - Βεργίδου: "Με κέρδισε η φιλοσοφία της ομάδας, μίνιμουμ 4αδα"

Πανναξιακός ΑΟΝ – Βεργίδου: “Με κέρδισε η φιλοσοφία της ομάδας, μίνιμουμ 4αδα”

|

Το πρωτάθλημα της VolleyLeague γυναικών ξεκινάει το Σάββατο 27 Οκτωβρίου – Ο Πανναξιακός υποδέχεται το ΔΑΚ Νάξου (20:00) την Κόρινθο – Κωστακόπουλος και Βεργίδου μιλάνε για τους στόχους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 

Η κλεψύδρα αδειάζει…. Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου έχουμε πρεμιέρα του πρωταθλήματος VolleyLeague και ο Πανναξιακός ΑΟΝ ετοιμάζεται για την 6η παρουσία του στην κατηγορία… Ανανεωμένο ρόστερ σε όλα τα επίπεδα και μία νέα ομάδα που πορεύεται από το καλοκαίρι υπό τις οδηγίες του Νίκου Κωστακόπουλου και ως στόχο έχει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα…. . Από την ομάδα της σεζόν 2017-18 έμεινε μόνο η Βίλμα Αναγνώστου και προωθήθηκε από τις υποδομές, η Παναγιώτα Βόμβα.

Αποκτήθηκαν δύο ξένες ακραίες, η Αμερικανίδα Ριντ και η Βραζιλιάνα Στεντίλε οι οποίες μάλιστα την σεζόν 2017-18 ήταν αντίπαλες στο φινλανδικό πρωτάθλημα. Στην Ορ Πο ήταν και η πασαδόρος Όλγα Βεργίδου που επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του Πανναξιακού, όπως και η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου που αγωνιζόταν στον Ουγγαρία. Οι δυο τους είναι διεθνείς και πανηγύρισαν την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.  Eπίσης αποκτήθηκαν οι Νάσια Λιάγκη και Ευανθία Λάβδα από τον ΓΣ Ηλιούπολης, καθώς και η Μαριφένια Πατεράκη που ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό της και από την Κόρινθο μετακόμισε στη Νάξο. Τέλος επέστρεψε στην ομάδα, μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες λίμπερο, η Ξένια Κακουράτου που πέρσι αγωνίστηκε στην Αρτέμιδα Κορυδαλλού. 

Ο Νίκος Κωστακόπουλος, προπονητής του Πανναξιακού ΑΟΝ, σχολιάζοντας τους φετινούς στόχους της ομάδας και για το πρωτάθλημα που ξεκινάει…. “Πιστεύω πως το πρωτάθλημα θα είναι το πιο δυνατό των τελευταίων χρόνων. Αρκετές ποιοτικές Ελληνίδες που έπαιζαν στο εξωτερικό επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ επίσης θα έχουμε και σπουδαίες ξένες όπως η Γκουίτζι και η Μοντάνο που θα βοηθήσουν στη προβολή και αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Οι δικές μας οι ξένες η Αμερικανίδα Άλεξ Ριντ και η Βραζιλιάνα Φραντσίλ Στεντίλ είναι δυνατές αθλήτριες και πολύ καλοί χαρακτήρες και έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Τώρα το πρωτάθλημα ξεκινάει με τον Ολυμπιακό ξεκάθαρο φαβορί, ωστόσο θεωρώ πως υπάρχουν 2-3 ομάδες που μπορούν να τον πιέσουν περισσότερο συγκριτικά με την περυσινή σεζόν. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και στις αθλήτριες υγεία υγεία και μακριά από τους τραυματισμούς. Εμείς είμαστε ομάδα που έχουμε αλλάξει σχεδόν όλο το ρόστερ και έπρεπε να βρούμε τρόπο να δέσουμε ως ομάδα. Παρόλα αυτά, έγινε καλή προετοιμασία και είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος. Η πρεμιέρα με την Κόρινθο είναι ένα παιχνίδι στα μέτρα μας και με την απαραίτητη προσοχή θεωρώ πως θα πάρουμε τη νίκη».

Βεργίδου: Θέλουμε χρόνο να δέσουμε, αλλά είμαστε σε σωστό δρόμο 

Τι λέει όμως και η αρχηγός, η Ολγα Βεργίδου που μίλησε στην ιστοσελίδα volleyball.gr και με φόντο την Πορτάρα, το σύμβολο της Νάξου;  “Νομίζω ότι μετά από μια σειρά φιλικών αγώνων δείχνουμε έτοιμες για το νέο πρωτάθλημα. Εννοείται ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αλλά θεωρώ ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτερη ομάδα”. 

Υπάρχει κάτι που πρέπει να διορθώσει η ομάδα σου; “Υπάρχουν κάποιοι τομείς που θα διορθωθούν με την πάροδο του χρόνου. Δεν είναι ένα στοιχείο που πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Αυτό που θέλουμε είναι να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας. Κατά διαστήματα παίζουμε πολύ ωραίο βόλεϊ και αυτό θα πρέπει να το σταθεροποιήσουμε. 

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πλεονέκτημα του Πανναξιακού; Είναι η μαχητικότητα πρώτα από όλα. Επίσης στα φιλικά δείξαμε ομαδικότητα κάτι που με έχει εντυπωσιάσει. Στις δύσκολες στιγμές η ομάδα δείχνει χαρακτήρα και αυτό μου αρέσει πολύ. Επίσης ένα από τα καλά μας στοιχεία είναι η υποδοχή. 

Νέα ομάδα, πολλά νέα πρόσωπα, νέος προπονητής, δύσκολη η χημεία; Δεν είναι εύκολη η χημεία. Αυτή θα τεσταριστεί στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν υπήρχε κορμός στην ομάδα, ήρθα πολλά και νέα παιδιά και θα χρειαστούμε χρόνο για να δέσουμε. Είμαστε πάντως στο σωστό δρόμο.



 

Με ποια θέση του Πανναξιακού θα ήσουν ικανοποιημένη στο τελείωμα της χρονιάς; Εγώ προσωπικά έχω υψηλούς στόχους. Για αυτό άλλωστε ήρθα στον Πανναξιακό. Για αρχή θα πω τετράδα και μετά ότι ήθελε προκύψει. Όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα. Πάντως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Ο δρόμος για την τετράδα δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. 

Το ξεκίνημα της περιόδου βρίσκει και πάλι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου τον Ολυμπιακό. Το πιστεύεις και εσύ; Ο Ολυμπιακός, όπως τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος είναι φαβορί. Έχει το πλεονέκτημα του πολύ δυνατού ελληνικού κορμού, η Χίπε έμεινε στην ομάδα, οπότε ξεκινά ένα βήμα μπροστά από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Όμως το επαναλαμβάνω. Υπάρχουν και άλλες πολύ δυνατές ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα και αυτό θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό. 

Πέρσι ο Πανναξιακός έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου. Θεωρείς ότι είναι πιο εύκολο να κερδίσεις έναν τίτλο μέσω Κυπέλλου και λιγότερο μέσω πρωταθλήματος; Σίγουρα. Αν έχεις καλή κλήρωση μπορείς να φθάσεις ψηλά. Πρέπει βέβαια να έχεις καλή ομάδα αλλά σε ένα παιχνίδι όλα γίνονται. Αντίθετα στο πρωτάθλημα πρέπει κάθε αγωνιστική να είσαι στα …κόκκινα. 

Έχεις αγωνιστεί στη Σαντορίνη και τώρα παίζεις στη Νάξο. Πόσο δύσκολο είναι για ομάδες από την επαρχία να κοντράρουν τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης;  Στο κομμάτι της προετοιμασίας και των φιλικών αγώνων σίγουρα οι ομάδες της Αθήνας, κυρίως, έχουν το πλεονέκτημα. Όμως οι επαρχιακές ομάδες έχουν πλεονέκτημα όσον αφορά στις ώρες προπόνησης στα γυμναστήρια αλλά και στο γεγονός ότι η ομάδα δένεται πιο γρήγορα γιατί οι αθλήτριες είναι όλη τη μέρα μαζί.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιστρέψεις στην Ελλάδα μετά από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν στην Φινλανδία; Η φιλοσοφία του Πανναξιακού και το project της ομάδας. Είμαι στην ίδια λογική με αυτή που έχουν οι διοικούντες την ομάδα και αυτό αποτέλεσε το μεγαλύτερο κίνητρο. Θέλω να βοηθήσω τον Πανναξιακό να υλοποιήσει τις υψηλές φιλοδοξίες που έχει.

Τι θα ήθελες να υποσχεθείς στους ένθερμους φίλους του Πανναξιακού; Ωραίο θέαμα, συγκινήσεις και επιτυχίες. Περισσότερα στο γήπεδο. 

Τι θα χρειαστεί η Εθνική ομάδα προκειμένου να μην παρελάσει μόνο στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο; Η Εθνική πρέπει να συνεχίζει να κτίζει στις βάσεις που κινήθηκε το καλοκαίρι. Θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο προετοιμασίας, καλύτερα, πιο δυνατά φιλικά ματς, περισσότερο δουλειά με τον ίδιο κορμό. Υπάρχει το ταλέντο και απλά χρειαζόμαστε χρόνο για να διακριθούμε. Από τη μια μέρα στην άλλη δεν μπορεί να γίνουν άλματα. 

Φωτογραφίες: Γρηγόρης Δελημάρης


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανάφη: Ερχεται 4ερο πολυτελέστατο ξενοδοχείο

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ανάφη

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα