Πάρος: ετοιμάζει και 2ο κλειστό η Πάρος με βάση 400.000 ευρώ (!!!)

Μήπως έχουμε χάσει εξελίξεις; Στην Πάρο τρέχουν κι εμείς δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται; Τι εννοούμε; Την Τετάρτη 26 Απριλίου παραδόθηκε στο Δήμο για διοικητική χρήση, η καινούργια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου-Μάρπησσας, στη Μάρπησσα. Κοινώς το κλειστό γυμναστήριο… Και πριν αλέκτωρ λαλήσει διαβάζουμε στην ιστοσελίδα Fileleutheros.net (Η Φωνή της Πάρου), ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, ήτοι την Τετάρτη 17/5/2017 εγκρίθηκε η αποδοχή ποσού (400.000 ευρώ), από καθαρά κέρδη της ΚΔΕΠΑΠ για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Πάρου στη θέση Ζευλάκι. Η έγκριση έγινε με ψήφους 19 υπέρ και ενός κατά από τον σύμβουλο της ΚΕΠ-ΟΣΑ κ. Βολοσυράκη, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε ψηφίσει υπέρ!

Στην εισήγηση του θέματος ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, Θανάσης Μαρινόπουλος, υποστήριξε ότι το παραπάνω έργο είναι το μεγαλύτερο για την υγεία και την παιδεία της Πάρου, ενώ ο δήμαρχος του νησιού μας, Μ. Κωβαίος, είπε ότι το κλειστό γυμναστήριο είναι τα καλύτερο που μπορούσε να γίνει για τη σωματική αρτιότητα των πολιτών.

Κι όχι μόνο αυτό… Η αθλητική επιτροπή δήμου Πάρου –σύμφωνα με απόφαση της οικονομικής επιτροπής στη συνεδρίαση στις 24/5/2017- θα χρηματοδοτήσει με 20.000 ευρώ τα Παριανά σωματεία για αθλητικό υλικό. Απόφαση που χαρακτηρίζεται από τα ΜΜΕ της Πάρου ως «πρωτόγνωρη» κι αυτό γιατί «ως τώρα ποσό παρόμοιο δεν είχε δοθεί ποτέ για αθλητικό υλικό». Κι όπως σημειώνεται έως τώρα δίνονταν για παρόμοια ενέργεια (αθλητικό υλικό), ποσό, που σπάνια κατ’ έτος, υπερέβαινε τα 5000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, στις αρχές του μήνα, από το Δήμο είχε ανακοινωθεί ότι είναι έτοιμοι να δώσουν 6.000 ευρώ για τη διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος beach handball! Και δη την τελική του φάση…

Η ουσία σίγουρα δεν είναι τα 6000 ευρώ για το beach handball. Όμως, βλέπουμε ότι όλα τα νησιά των Κυκλάδων από την Σύρο έως τη Μύκονο και την Τήνο έως τη Πάρο κινούνται δυναμικά στο χώρο των υποδομών και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει…