Πάρος: Η αρχαιολογία άναψε "πράσινο" φως για το 2ο κλειστό γυμναστήριο

Ενα ένα γίνονται τα βήματα. Αργά μεν, αλλά γίνονται, έστω κι εάν έχουν περάσει δύο χρόνια από την πρώτη ανακοίνωση που ειχε γίνει από τον Θανάση Μαρινόπουλο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου... Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα fileleutheros.net που ασχολείται με θέματα της γειτονικής Πάρου, πέρασε και από την αρχαιολογία η αδειοδότηση για το κλειστό γυμναστήριο Παροικιάς, όπισθεν των δημοτικών εγκαταστάσεων (Ζευλάκι), που φιλοξενείται ο Ναυτικός Ομιλος Πάρου. . Πλέον υπάρχουν οι εγκρίσεις από την αρχιτεκτονική επιτροπή και την αρχαιολογία και το μόνο που απομένει είναι τα σχέδια και οι μελέτες που έγιναν με τη συμβολή του Βαζαίου Πετρόπουλου και των υπηρεσιών του δήμου Πάρου να υποβληθούν μαζί με την απόφαση που πρέπει να πάρει το δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για αθλητικά έργα.

Η προθεσμία για την κατάθεση του φακέλου στο υπουργείο εσωτερικών είναι μέχρι τις 30 Απριλίου και το μόνο που απομένει είναι η απόφαση που πρέπει να πάρει το δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα για τα αθλητικά έργα. Σύμφωνα με  πληροφορίες του “SportCyclades” και δη του Ιωάννη Νοταρά, το θέμα ήδη μπήκε στην ημερήσια διάταξη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου, το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία για τους κατοίκους της Πάρου.

Μάλιστα, εντόπισε τον χώρο που θα κατασκευαστεί το κλειστό γυμναστήριο της Παροικιάς και σας παρουσιάζει τις αποκλειστικές φωτογραφίες. Ο χώρος αυτός βρίσκεται όπισθεν των δημοτικών εγκαταστάσεων, στην περιοχή Ζευλάκι και το οποίο είναι μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το λιμάνι της Πάρου. Κι όπως δηλώνουν χαριτολογώντας οι άνθρωποι του νησιού «οι φιλοξενούμενες ομάδες μπορούν να έρχονται με τα πόδια!»… Και να σημειώσουμε βέβαια, ότι αυτό θα είναι το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο στο γειτονικό νησί. Μην ξεχνάμε ότι ήδη υπάρχει αίθουσα πολλαπλων χρήσεων στη Πάρο και δη στη Μάρπισσα που λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2017... Αυτά για να μην ξεχνιώμαστε. 

ΚΑΙ Η ΣΥΡΟΣ ΣΤΟ “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”

Δεν είναι όμως μόνο ο δήμος Πάρου που επιθυμεί να μπει στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”. Πληροφορίες του “SportCyclades” αναφέρουν πως και ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης αναμένεται να καταθέσει φάκελο στο υπουργείο εσωτερικών, προκειμένου να γίνουν απαραίτητες εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο “Δημήτριος Βικέλας”. Πιο σημαντική όλων η επιδιόρθωση της οροφής, που όποτε βρέχει στάζει εντός παρκέ, καθώς και άλλες εντός κι εκτός κλειστού. Μεταξύ αυτών, η επισκευή του παρκέ που έχει να γίνει τουλάχιστον εννέα χρόνια, το φρεσκάρισμα των αποδυτηρίων, η επιδιόρθωση των κερκίδων και τέλος η επισκευή του λέβητα, αφού το τελευταίο διάστημα το νερό που κάνουν μπάνιο είναι κρύο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News