Πάρος: Με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου "τρέχει" και 2ο κλειστό γυμναστήριο

Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από τα εγκαίνια της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων στην περιοχή Αρχιλόγου – Μάρπησσας και μάλιστα με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο να δίνει το παρών και να… κόβει την κορδέλα. Ένα έργο που περίμεναν πως και πως οι κάτοικοι του νησιού και με δεδομένο ότι είχε ξεκινήσει όπως κι το αντίστοιχο στο Φιλώτι της Νάξου, μόνο που αυτό της Νάξου δεν έφυγε ποτέ από το επίπεδο της μακέτας…

Εντυπωσιακή η βραδιά της 27ης Σεπτεμβρίου με τον κο Χατζημάρκο να δηλώνει σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο (σ.σ. στα εγκαίνια είχαμε τον αγώνα Βοϊβοντίνα – Φοίνικας Σύρου) ότι «Παραδίδουμε σήμερα στην κοινωνία της Πάρου ένα σύγχρονο κλειστό κέντρο αθλητισμού, που κατασκευάστηκε με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, για το οποίο η Πάρος δούλεψε πολλά χρόνια και περίμενε επίσης πολλά χρόνια». Παράλληλα, ανακοίνωσε και τα έργα που έχουν ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014 – 20 ύψους 4.5 εκατομμυρίων ευρώ και αυτά είναι: η κατασκευή των συνοδών έργων στη Μονάδα Αφαλάτωσης της Παροικιάς, η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου Ύδρευσης Κώστου – Παροικιάς, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Νάουσας «Η ΑΓΑΠΗ».

Όμως, αυτό που δεν είπε είναι ότι θα βοηθήσει και με άλλο τρόπο την Πάρο. Και η αποκάλυψη ήρθε σήμερα μέσω της ιστοσελίδας parianostypos.gr όπου δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε και 2ο κλειστό στο γειτονικό νησί… Μιλάμε πάντα για το Κλειστό Γυμναστήριο Παροικίας Πάρου, το οποίο θα ανεγερθεί στη θέση Ζευλάκι πίσω από τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Π. σε περίπου 300 μέτρα απόσταση από το Ναυτικό Όμιλο Πάρου. Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του ανέρχεται στα 800.000 ευρώ. Το ήμισυ του ποσού αυτού, δηλαδή τα 400.000 ευρώ έχουν ήδη εγκριθεί να δεσμευτούν από το αποθεματικό της ΚΔΕΠΑΠ, μετά από πρόταση του Προέδρου της κ. Μαρινόπουλου και στη συνέχεια με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου 20/01/17  ενώ το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται να δοθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά από ενέργειες του Προέδρου της ΚΔΕΠΑΠ κυρίου Θανάση Μαρινόπουλου, σε συνεργασία με το Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο. Κατά πληροφορίες, ο Δημοτική Αρχή, έλαβε τη δέσμευση της Περιφέρειας για την κάλυψη του ποσού των 400.00 που απαιτείται για την ανέγερση του έργου.

Σύμφωνα τώρα με τις προ – μελέτες που έχουν διενεργηθεί, η Κλειστή Αίθουσα θα κατασκευαστεί σύμφωνα με άριστες υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας και χρήσης ενώ θα μπορεί να φιλοξενεί και ποικίλες εκδηλώσεις πέραν των αθλητικών. Θα είναι χωρητικότητας περίπου 350 θέσεων, θα έχει διπλές εξέδρες και στις δύο πλευρές της και τέσσερα αποδυτήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως Final Four και θα είναι από κάθε άποψη, απολύτως σύγχρονη και λειτουργική, ένα πραγματικό κόσμημα για τις αθλητικές και πολιτιστικές ανάγκες του νησιού.