Πάρος: Ο Σπανούλης ανανέωσε με τον Ολυμπιακό και έφτασε ... Πάρο για διακοπές

Όσοι περίμεναν ότι θα δημιουργηθεί σίριαλ όσον αφορά την ανανέωση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Βασίλη Σπανούλη έπεσαν έξω…  Κι αυτό γιατί σε σχετικά σύντομο χρόνο ολοκληρώθηκε η τέταρτη ανανέωση της συνεργασίας τους. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού δεν αλλάζει κάτοχο στους «ερυθρόλευκους» και το καλοκαίρι του 2019 ο Σπανούλης θα συμπληρώσει εννέα χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, της οποίας άλλαξε θεαματικά τη σύγχρονη ιστορία της (δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι, δύο τελικοί Ευρωλίγκας, τρία εγχώρια πρωταθλήματα). Η καθομολογούμενη αναγνώριση της προσφοράς του Σπανούλη στον Ολυμπιακό, αλλά και η σαφέστατη επιθυμία του ίδιου να συνεχίσει να παίζει στην ίδια ομάδα και προφανώς να έχει την ευκαιρία να «κλείσει» και την καριέρα του, οδήγησαν τις δύο πλευρές στην υπογραφή μονοετούς συμβολαίου, χωρίς δικαίωμα ανανέωσης, είτε από την ΚΑΕ είτε από τον παίκτη. Όπως διευκρίνισε και ο Ολυμπιακός στην ανακοίνωσή του, ύστερα από τις εθιμοτυπικές φωτογραφίες με την ενωμένη γροθιά των Αγγελόπουλων και του Σπανούλη, το συμβόλαιο είναι μονοετές, δεν υπάρχει δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης από καμία πλευρά και ο παίκτης θα είναι ελεύθερος, ύστερα απ’ έναν χρόνο και σε ηλικία 37 ετών. Πριν από την πρώτη και μοναδική συνάντηση που χρειάστηκε να γίνει για τη νέα συμφωνία Ολυμπιακού και Σπανούλη, ο νέος τεχνικός Ντέιβιντ Μπλατ είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον αρχηγό της ομάδας, τονίζοντάς του ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί του και θα συζητήσει κατ’ ιδίαν τον αγωνιστικό ρόλο που θα έχει στην ομάδα που θα σχεδιάσει.

Ο Σπανούλης ευχαρίστησε τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, χαρακτήρισε «οικογενειακή» τη σχέση που έχουν και τόνισε: «Ήταν πολύ εύκολο να ανανεώσω τη συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό. Δεν γινόταν αλλιώς. Δεν έχει σημασία η διάρκεια του συμβολαίου. Θα δούμε πώς θα πάει το πράγμα για να μιλήσουμε και του χρόνου. Πιστεύω ότι τους ρόλους εντός παρκέ τους καθορίζει ο προπονητής, όπως γινόταν σ’ όλη μου την καριέρα στον Ολυμπιακό. Άσχετα αν υπάρχουν πολλοί κακεντρεχείς που νομίζουν ότι κάνω εγώ κουμάντο στον Ολυμπιακό». Πλέον, έπονται οι διαπραγματεύσεις με τους Παπανικολάου και Παπαπέτρου.

Και βέβαια να σημειώσουμε ότι άμεσα ξεκίνησαν οι διακοπές για την πολύτεκνη οικογένειά του Βασίλη Σπανούλη… Με την αρωγή του φίλου της ιστοσελίδας Κώστα Κατσιούλη τον συναντήσαμε στο HighSpeed 4 με κατεύθυνση την Πάρο. Ο Kill Bill  δεν χάλασε σε κανέναν χατίρι, ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και φωτογραφήθηκε με τους φίλους του… Είτε μέλη του πληρώματος, είτε ταξιδιώτες και έπιασε τη κουβέντα για θέματα που απασχολούν το μπάσκετ γενικότερα…