Πάρος: Ξεκινάει το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας

Η αλήθεια είναι ότι η Πάρος έχει αναπτύξει έντονα την εναλλακτική μορφή τουρισμού που ακούει στο όνομα «Θαλάσσια σπορ». Και μάλιστα το windsurfing με σημείο αναφοράς τη Χρυσή Ακτή.. Και βρίσκεται στους πέντε καλύτερους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Οπότε; δεν μας κάνει εντύπωση η είδηση ότι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Slalom Ανδρών - Γυναικών Ιστιοσανίδας, το οποίο θα διεξαχθεί στην Πάρο στο διάστημα 8-13 Ιουλίου, με την υποστήριξη του Δήμου, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ.

Η σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Κωνσταντίνου Τσέγα, εντάσσεται στην ανάδειξη πολιτιστικών, γαστρονομικών και αθλητικών εκδηλώσεων, που ενισχύουν την εικόνα της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για ειδικές μορφές τουρισμού και παράλληλα ενδυναμώνουν τη θέση της σε σημαντικές τουριστικές αγορές παγκοσμίως.

Η Πάρος αποτελεί το μοναδικό κυκλαδίτικο προορισμό που λαμβάνει τη συγκεκριμένη αιγίδα και το γεγονός αυτό χαιρετίστηκε από το Δήμαρχο του νησιού κ. Μάρκο Κωβαίο, ο οποίος δήλωσε ότι «αποτελεί σημαντική αναγνώριση του έργου που επιτελείται για την ανάδειξη δράσεων που δίνουν την ποιοτική διάσταση του νησιού και συμβάλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου που αποτελεί βασικό στόχο της στρατηγικής μας».

Δελτίο Τύπου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News