Pastra Cretonaxiosa: Κολυμπούν (29-30/09) από την Λήμνο στον Αγιο Ευστράτιο

Και η Pastra Cretonaxiosa ετοιμάζεται να βουτήξει και πάλι στην ανοιχτή θάλασσα με καλό σκοπό… Και μάλιστα φέτος για δεύτερη φορά όσον αφορά τις έξτρα κινήσεις της. Πως μπορούμε να ξεχάσουμε την κίνηση που είχαν κάνει το πρωί της 25ης Μαρτίου όταν και προς τιμή των παιδιών της Θύμαινας ( ένα νησάκι δυτικά των Φούρνων τα οποία για να πάνε στο σχολείο ... παίρνουν πλοίο!) είχαν καλύψει την διαδρομή κολυμπώντας στέλνοντας το μήνυμα ότι «ούτε το καθημερινό θαλάσσιο ταξίδι πρέπει να γίνει εμπόδιο στην μόρφωση τους!» Και μάλιστα, αυτό έρχεται σε αντίθεση με όλους εμάς που θεωρούμε ότι η μετακίνηση το σχολείο είναι δεδομένη και εύκολη…

Ανάρτηση 
Σήμερα πρωτομηνιά (01 Αυγούστου) και έχοντας βέβαια κάνει την σχετική προεργασία έγινε γνωστή η νέα δράση.. Η παρέα που έχει ως πρωταγωνίστρια και ιδρυτικό μέλος της Ευγενία Τζαννίνη (σ.σ. αναφερόμαστε στην Pastra Cretonaxiosa) τόνισε μέσα από την ιστοσελίδα της ομάδας ότι «  Έφτασε επιτέλους η ώρα να ανακοινώσουμε στους καλούς μας φίλους την νέα μας μεγάλη και πρωτοπόρα διαδρομή: στα μέσα του Φθινοπώρου θα επιχειρήσουμε να διασχίσουμε κολυμβητικά την θαλάσσια περιοχή από την Λήμνο στον Άγιο Ευστράτιο η διαδρομή είναι 45 χιλιομέτρων και ενώνει το κόλπο του Μούδρο με το ακριτικό μας νησί! Κολυμπάμε για την ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του #charity4u! Κολυμπάμε όμως «κουβαλώντας» μαζί μας και ένα δώρο για τον Αη Στράτη και τους κατοίκους του: μια υποτροφία για την μαθήτρια του Αη Στράτη, Ζωή Τσομπανέλλη η οποία φέτος θα ξεκινήσει τις προπτυχιακές σπουδές της και θα είναι η πρώτη υπότροφος της δράσης της ομάδας μας « Αριστεία και Θάλασσες» ή « ExcellenSeas”!

Στηρίξτε το #charity4u στον λογαριασμό EUROBANK: 00260052220200922412!

Ταξίδι στον Αι Στρατή 

Και επειδή είπαμε για .. .προεργασία να σημειώσουμε ότι πριν από δύο ημέρες, η Ευγενία Τζαννίνη εκ μέρους της κολυμβητικής ομάδας «Pastra Cretonaxiosa» βρέθηκε στον Άγιο Ευστράτιο όπου και παρέδωσε την υποτροφία στην μοναδική απόφοιτο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, τη Ζωή Τσομπανέλλη, στο πλαίσιο της δράσης «Αριστεία και Θάλασσες» της κολυμβητικής ομάδας «Pastra Cretonaxiosa». Μάλιστα, το παρών στην συνάντηση ποτ έγινε στον Αϊ Στράτη ήταν η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κουτσουρίδης και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, που μετά από αίτημά της θα δοθεί η υποτροφία για τις σπουδές της Ζωής Τσομπανέλλη η οποία είναι η μοναδική απόφοιτος του Λυκείου Αγίου Ευστρατίου που πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η δράση «Αριστεία και Θάλασσες» απευθύνεται στους άριστους μαθητές των ακριτικών νησιών και σκοπό έχει την οικονομική τους ενίσχυση για την επιτυχή ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών τους και ακολούθως τη δημιουργία κοινότητας επιστημόνων με σκοπό τη συνέχιση του έργου της δράσης.

«Ευχαριστούμε τα μέλη της κολυμβητικής ομάδας που με την προσφορά τους δίνουν τη δυνατότητα στους νέους των ακριτικών νησιών μας να σπουδάσουν και να προσφέρουν με τη σειρά τους στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των νησιών μας», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κ. Καλογήρου σχετικά με τη χορήγηση της υποτροφίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στον Αι Στράτη συζητήθηκε επίσης η πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και των νέων έργων που προγραμματίζονται στο νησί και χρηματοδοτούνται είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Αγίου Ευστρατίου για την ωρίμανση και ακολούθως την έναρξη έργου ψηφιοποίησης αρχείου πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του νησιού. Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τέλος τη δήμαρχο για τη δημοπράτηση του έργου βελτίωσης οδικής σύνδεσης του οικισμού με το ελικοδρόμιο, οι εργασίες του οποίου προβλέπεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.