Το πέταγμα της Καβαλιέρου

Ο Πανναξιακός ΑΟ όσον αφορά το τμήμα στίβου έχει προχωρήσει σε αλλαγές… Έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στα νέα παιδιά με την απόκτηση αρκετών αθλητών και αθλητριών όπως η Ελίνα Ανέστη και η Ειρήνη Γεωργαλά και ο Γιώργος Καραλίδης… Βέβαια το μεγαλύτερο όνομα είναι η Μαρία Δελημπασάκη – πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 100 μ. και 200 μ – αλλά στην πρεμιέρα του κλειστού στίβου για την φετινή χρονιά τις εντυπώσεις έκλεψε μία ..παλιά. Η 14χρονη Μαρία Καβαλιέρου από τη Μήλο που πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και παρά την ηλικία της μπορεί να συναγωνίζεται ακόμη και …γυναίκες στο βασικό της άθλημα όπως είναι το άλμα εις μήκος. Καλές εμφανίσεις και από Ανέστη- Καραλίδη δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει..

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Το ΔΣ του Πανναξιακού ΑΟ και ειδικότερα το τμήμα στίβου συγχαίρει τους αθλητές στίβου Μαρία Καβαλιέρου, Ελίνα Ανέστη και Γιώργο Καραλίδη, οι οποίοι στην πρώτη ημερίδα στίβου που έγινε στον Άγιο Κοσμά, για το 2017 και συγκεκριμένα το Σάββατο 14/01/2017,εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους και διακρίθηκαν ιδιαίτερα.

Ειδικότερα, η Μαρία Καβαλιέρου έκανε το 3/3 στα αγωνίσματα που έλαβε μέρος… Πρώτευσε αρχικά στο μήκος Παγκορασίδων Α με επίδοση 5.28 μ, στα 60μ εμπόδια επίδοση 9.19 (καλύτερη επίδοση για τη νέα χρονιά) και στο μήκος Κορασίδων με επίδοση 5.53μ. Η σχετική επίδοση μάλιστα ήταν ίδια με αυτή της νικήτριας στις γυναίκες λίγη ώρα αργότερα (!!!)

Η Ελίνα Ανέστη ήρθε δεύτερη στα 60μ Παγκορασίδων Α με επίδοση 8.03 και είχε την ίδια θέση και λίγο …χειρότερη επίδοση στην κατηγορία των Κορασίδων (8.06) και τέλος ο Γιώργος Καραλίδης ήρθε τρίτος στα 150μ παίδων με 17.62 και 8ος στα 60 μέτρα Παίδων με 7.55

Επίσης το τμήμα στίβου του συλλόγου ευχαριστεί θερμά την Ε.Α.Σ Νάξου για την χορηγία που απέδωσε στην αθλήτρια Καβαλιέρου Μαρία αλλά και τους χορηγούς της ομάδας στίβου οι οποίοι συνδράμουν  αποφασιστικά στις επιτυχίες.

Τέλος ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλο το φίλαθλο κόσμο του Πανναξιακού που είναι πάντα»

Στη δεκάδα των καλύτερων

Σύμφωνα  με ανακοίνωση  της στατιστικής υπηρεσίας του ΣΕΓΑΣ  που περιλαμβάνει τις καλύτερες 10 επιδόσεις στην Ελλάδα  σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου  της χρονιάς που πέρασε (2016)  φιγουράρουν δύο Μηλιές αθλήτριες που φορούν τη φανέλα Πανναξιακού και ΑΟ Μυκόνου αντίστοιχα σε περίοπτες θέσεις .

Συγκεκριμένα, η Μαρία Καβαλιέρου με επίδοση  5,72 μ. έχει την 1η καλύτερη επίδοση στο μήκος Παγκορασίδων Α΄ και με επίδοση 12,49 στα 80μ με εμπόδια έχει την 3η καλύτερη επίδοση ενώ την 8η  επίδοση στον ακοντισμό Παγκορασίδων Α΄ με 36,05 έχει η εξελίξιμη αθλήτρια του ακοντισμού Ιωάννα Μάλλη.