ΠΝΑΙ - Σαντορίνη: Ανακατασκευή γηπέδου στον Καρτεράδο

Χαμόγελα για τους ανθρώπους της Σαντορίνης και κυρίως η ένδειξη από την Περιφέρεια ότι είναι αποφασισμένη να καλύψει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν στα νησιά του χώρου ευθύνης της. Και περιμένουμε βέβαια και την υλοποίηση της υπόσχεσης για ένα γήπεδο σε ένα άλλο νησί της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας.

Επιστροφή όμως στην Σαντορινη και στο γηπέδο στον Καρτεράδο που όπως όλα δείχνουν μπαίνει στην τελική ευθεία. Κι αυτό γιατί εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (στη τελευταία της συνεδρίαση στις 18 Δεκεμβρίου) η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Θήρας για την υλοποίηση του έργου.

Η σχετική ανακοίνωση που φέρει και την υπογραφή του αρμόδιου χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη:

"Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Θήρας για την υλοποίηση του έργου: “Τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Καρτεράδου”, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε στις 18-12-2020.

Στα πλαίσια της στήριξης των Δήμων για τη βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων των νησιών, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τη χορήγηση χρηματοδότησης ύψους 245.000,00 ευρώ για την αναβάθμιση του γηπέδου στον Καρτεράδο της Σαντορίνης σε συνεργασία με το Δήμο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δήλωσε για το έργο:

«Σε αυτή την ιστορική συγκυρία για το ποδόσφαιρο της Σαντορίνης και των Κυκλάδων η Περιφέρεια δηλώνει παρούσα. Τηρώντας την υπόσχεση που δώσαμε στο Δήμαρχο, κ. Αντώνη Σιγάλα, στον Πρόεδρο του Σωματείου της ομάδας ΑΣ Σαντορίνη, κ. Ευάγγελο Φουστέρη και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, προχωράμε στη χρηματοδότηση της κατασκευής γηπέδου με φυσικό χλοοτάπητα στο γήπεδο του Καρτεράδου, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Αποτελεί τιμή για το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων η συμμετοχή της ομάδας στη Football League, γι’ αυτό θα είμαστε πάντα παρόντες να συνδράμουμε στην εξελικτική της πορεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News