ΠΝΑΙ - Σύρος: Τριήμερο (20-22 /05) ράλλυ με ιστορικά αυτοκίνητα

Κάτι πολύ όμορφο θα γίνει στη Σύρο από την Παρασκευή 20 μέχρι την Κυριακή 22 Μαΐου. Είναι το Ράλλυ Νήσων, που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Κλασικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών και επιλεγμένα yountimer 20-29 ετών θα κατακλύσουν τις όμορφες διαδρομές αναδεικνύοντας τα μοναδικά αξιοθέατα, την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό του νησιού.

Το Ράλλυ Σύρου έρχεται να συνεχίσει την παράδοση των Ράλλυ Νήσων του ΣΙΣΑ των προηγούμενων δεκαετιών. Η νοσταλγία θα συνδυαστεί με σύγχρονη οργάνωση και δορυφορική χρονομέτρηση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών και επιλεγμένα yountimer 20-29 ετών. Οι κατηγορίες είναι τρεις:

# η απαιτητική Regularity,
# η χαλαρή Touring Trophy και
# η νεοσύστατη Classique

Στην κατηγορία Classique συμμετέχουν αποκλειστικά μοντέλα τα οποία κατασκευάζονταν έως 31/12/1980. Τα αυτοκίνητα αυτά δεν πρέπει να έχουν σημαντικές μετατροπές και υπάρχει περιορισμός στη χρήση πρόσθετων οργάνων μέτρησης απόστασης.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά: «Φιλοξενούμε στη Σύρο ένα μεγάλο αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού με τη συμμετοχή εβδομήντα (70) ΣΠΟΡ κλασικών αυτοκινήτων. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση πολύ μεγάλων αθλητικών γεγονότων πανελλήνιας εμβέλειας. 

Είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι στηρίζουμε την τουριστική μας βιομηχανία με σχέδιο και στρατηγική. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού με μεγάλα γεγονότα που αποτελούν πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών». 

Ράλλυ Σύρου 2022: Το ωράριο

Η μετάβαση των πληρωμάτων στο νησί θα γίνει Παρασκευή 20/5 πρωί. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των αγωνιζομένων και ο τεχνικός & διοικητικός έλεγχος μπροστά από το Δημαρχείο Ερμούπολης.

Το Σάββατο 21/5 στις 1 μμ θα δοθεί η εκκίνηση. Ο αγώνας θα περάσει από όμορφες διαδρομές του νησιού, όπως: Ερμούπολη, Επισκοπιό, Κίνι, Δανακός, Ντε λα Γκράτσια, Κόμιτο, Βάρη, Σαν Μιχάλη, Λαζαρέτα, Μάνα & Γαλησσάς.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει η δεξίωση απονομής επάθλων και μετά οι συμμετέχοντες θα είναι ελεύθεροι να διασκεδάσουν στο νησί.

Η Κυριακή είναι ελεύθερη μέρα, όπως αρμόζει σε μία τέτοια εκδήλωση και η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί αργά το μεσημέρι ή όπως επιθυμεί το κάθε πλήρωμα.

Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στον αγώνα, μπορούν να βρουν σχετικές πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του ΣΙΣΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News