ΠΝΑΙ - Τήνος: Η επιθυμία των νέων έγινε πραγματικότητα, και γήπεδο στολίδι

Στο πλαίσιο της ειλημμένης απόφασης που έχει λάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων στα νησιά Κυκλάδων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, μετέβη χθες 16 Δεκεμβρίου στη Τήνο, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου μαζί με την Έπαρχο Τήνου, κα Νατάσα Δεληγιάννη, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Γήπεδο 11x11 της Χώρας Τήνου, μετά την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς.

Ένα έργο που αποτελούσε διακαή πόθο της τοπικής κοινωνίας επί σειρά ετών και που θα δώσει νέα πνοή στην αθλητική δραστηριότητα ολόκληρου του νησιού και θα χαρίσει πλέον χαμόγελα σε όλη του την αθλητική κοινότητα. Κι οπως δήλωσε ο κος Λεονταρίτης «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας προς τη νεολαία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα μας για τον εκσυγχρονισμό 11 γηπέδων ποδοσφαίρου στις Κυκλάδες. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να δούμε άλλον ένα χώρο που θα αποτελέσει πόλο έλξης για παιδιά και μεγάλους και θα θέσει τα εχέγγυα για την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους σε όλες τις ηλικίες»...  

Δεληγιάννη: ο Λεονταρίτης μου είπε απλά "θα το φτιάξουμε" 

Ενδιαφέρουσα όμως και η τοποθέτηση της κας Δεληγιάννη που ανέφερε: "Χαίρομαι όταν μετά από κόπους και προσπάθειες, κάποια πράγματα γίνονται πραγματικότητα και αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Το σημαντικότερο όλων είναι να γίνονται πράγματα για τον τόπο μας , δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ποιοι βοήθησαν ώστε να γίνουν αυτά τα καλά για τον τόπο μας. Θυμάμαι το 2017 ξεκινήσαμε με το Σίμο την επισκευή των αποδυτηρίων στο γήπεδο στο ΒΙΝΤΣΙ η οποία επισκευή ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 2017 και αμέσως άρχισε όπως λέμε «το ένα να ζητά το άλλο». Τότε ήταν που απευθύνθηκα στον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη το Γιώργο Λεονταρίτη και του ζήτησα βοήθεια για το γήπεδο. Θυμάμαι μου είπε χαρακτηριστικά «πες ότι έγινε, θα το φτιάξουμε».


Στην αρχή αναρωτήθηκα πως θα γίνει, ποιος θα φτιάξει τη μελέτη, πως θα ανακατευτεί η Περιφέρεια σε ένα Δημοτικό Γήπεδο και πάλι όμως ο Γιώργος είχε τη λύση και έτσι στις 22/5/2018 υπογράφηκε η ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που αφορούσε την ΤΗΝΟ και την Αμοργό, την Κύθνο, τη Σύρο και τη Νάξο για την επισκευή και στα νησιά αυτά των εκεί γηπέδων. Με τον τρόπο αυτό της υπογραφής της ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ και όχι προγραμματικής σύμβασης, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ και για τα υπόλοιπα γήπεδα. Έτσι ξεκίνησε μια σειρά διαδικασιών προκειμένου να υπάρξει ανάδοχος του έργου και οι διαδικασίες αυτές ολοκληρώθηκαν το Μάιο του 2019.

Τότε ήρθε ο ανάδοχος στην Τήνο, μιας και έπρεπε να έχει και οπτική επαφή με το γήπεδο. Στο διάστημα που ακολούθησε (που ήταν και καλοκαιρινοί μήνες) έπρεπε να γίνει επιβεβαίωση επιμετρήσεων και αποδοχή των υλικών και των προδιαγραφών μέσα από δυο Συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στη συνέχεια να γίνει η παραγγελία στο Βέλγιο (μιας και ο τάπητας φυσικά είναι τελευταίας τεχνολογίας) οπότε κάποιοι «άπιστοι Θωμάδες» βιάστηκαν να πουν ότι οι κινήσεις ήταν προεκλογικές και ότι δεν θα γινόταν τίποτα.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι πάντα δίπλα στα νιάτα μας και στηρίζει τόσο τους αθλητές μας και τις αθλητικές υποδομές των νησιών μας. Για μας η καλύτερη ανταμοιβή θα είναι όταν το γήπεδο γεμίσει παιδικές φωνές και παιδικά χαμόγελα ικανοποίησης.

Ήδη έχουμε τη δέσμευση από τον Αντιπεριφερειάρχη ότι θα αντικατασταθεί και ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου. Οφείλω λοιπόν θεσμικά αλλά και σαν άνθρωπος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Γιωργος Λεονταριτης που το πήρε όλο το θέμα πάνω του και το διεκπεραίωσε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!!"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News