Πόδι στο πεντάλ και 1η Ανάβαση Κωμιακής

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Νάξου εδώ και αρκετούς μήνες είναι γεγονός… και μάλιστα αφήνουν το …στίγμα τους καθημερινά καθότι είναι μόνιμα στους δρόμους και γυρίζουν κάθε γωνιά του νησιού και όχι μόνο. Η παρέα τους μεγαλώνει, υπάρχει και η ανάλογη βοήθεια από τους χορηγούς που κατανοούν την σημασία του ποδηλάτου στη ζωή του ανθρώπου και έτσι η ρόδα …κυλάει. Όμως, για να αναδειχτεί η σημασία του ποδηλάτου χρειάζονται και δράσεις.

Και η πρώτη έρχεται τη προσεχή Κυριακή των Βαΐων (24/04) καθότι μιλάμε για την 1η Ανάβαση Κωμιακής. Και για όσοι γνωρίζουν τη διαδρομή μιλάμε για αναχώρηση από τον Απόλλωνα της Νάξου στις 12:30 και από εκεί και πέρα αρχίζει η μάχη της ανόδου. Η διαδρομή είναι στα 11 χιλιόμετρα, η κλίση εδάφους στο 5% και υπάρχει μία αρκετά μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον Απόλλωνα που είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό έως τη Κωμιακή που είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά της Νάξου. Η διαδρομή είναι πανέμορφη ειδικά όσο ανεβαίνει κανείς προς το χωριό με πλούσια βλάστηση που σοκάρει τον επισκέπτη ενώ η υποδοχή που αναμένεται να αντιμετωπίσουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα είναι ανάλογη της Ναξιώτικης - και δη των κατοίκων των ορεινών περιοχών-  φιλοξενίας.

Να σημειωθεί εδώ ότι στο λιμάνι της Νάξου θα υπάρχει τρέιλερ για να μεταφέρει τα ποδήλατα των αθλητών που θα έρθουν με τα πλοία της γραμμής το πρωί της Κυριακής… Και ελπίζουμε ότι αυτή η διαδρομή θα αποτελέσει την έναρξη των δράσεων του Ποδηλατικού Ομίλου Νάξου για ακόμη περισσότερες δράσεις…  

1η Ανάβαση Κωμιακής

Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνα: 24 Απριλίου 2016

Έναρξη Αγώνα από τον Απόλλωνα της Νάξου.

Τερματισμός: Κωμιακή

Τηλέφωνα Επικοινωνίας Μάκης: 6976395414 Στέλιος: 6947808940

Διαδρομή Αγώνα: https://www.strava.com/segments/11330415

Κόστος συμμετοχής 5€

Πληροφορίες

http://pagonio.wix.com/podilatikos#!blank/utnu1
 

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες από την ιστοσελίδα στο FB του Real Bike